Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Markedsføringsret

Erhvervsdrivende skal, når de markedsfører produkter og ydelser, iagttage markedsføringslovens regler. Markedsføringsloven forpligter de erhvervsdrivende til at iagttage god markedsføringsskik. Derudover fastsættes der grænser for, hvordan erhvervsdrivende må markedsføre deres produkter og ydelser overfor kunder, og hvad der skal iagttages, når man markedsfører overfor konkurrenter og lignende produkter.

Markedsføringsretten er forbundet med konkurrenceretten, GDPR, forretningshemmeligheder, ehandel og den immaterielleret. 

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning inden for markedsføringsretten. Vi kan kontaktes på mail og telefon.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Markedsføringsret


God markedsføringsskik

Det følger af markedsføringsloven, at virksomheder skal iagttage god markedsføringsskik. Begrebet god markedsføringsskik er vagt defineret i markedsføringsloven. Det fremgår af markedsføringsloven, at virksomheder i forbindelse med god markedsføringsskik skal tage hensyn til andre erhvervsdrivende, forbrugere og almene samfundsinteresser. God markedsføringsskik spiller særligt ind, hvis der markedsføres til børn og unge. Der skal her særligt tages hensyn til at børn og unge er godtroende, har sværere ved at overskue- og gennemskue en reklame og et produkt, samt at de letpåvirkelige. 


God markedsføringsskik kan finde anvendelse i flere situationer, særligt ved aggressiv, vildledende, urimelig eller anden ikke-redelig markedsføring.

Vildledende markedsføring

Et af kernebegreberne i markedsføringsloven er forbuddet mod vildledende markedsføring.

Vildledende markedsføring forbyder, at man markedsfører et produkt på en måde, der kan- eller forventes at ville kunne vildlede en gennemsnitlig forbruger. Dette er gældende uanset at de oplysninger, der fremsættes i forbindelse med markedsføringen, er faktuelt korrekte eller ukorrekte. Vildledende markedsføring omfatter både faktiske handlinger og undladelser, det kan således også være vildledende markedsføring, hvis man undlader at oplyse en forbruger om et væsentligt forhold. Vildledende markedsføring kan blandt andet være i forhold til: 

      • Forbrugerens rettigheder
      • Forveksling med konkurrenters produkter
      • Omfanget af forbrugerens forpligtelser
      • Væsentlige egenskaber ved produktet
      • Prisen eller prisens beregningsmåde

      Det er vildledende markedsføring, hvis et produkt fremstilles på en tvetydig, uhensigtsmæssig, uklar, uhensigtsmæssig eller uforståelig måde.

      Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning om markedsføringsretten. Vi kan hjælpe dig med at undgå vildledende markedsføring.

Aggressiv markedsføring

Markedsføringsloven forbyder aggressiv markedsføring, hvilket blandt andet omfatter vold, chikane, tvang eller anden utilbørlig påvirkning af forbrugeren. Mere generelt kan det siges, at aggressiv markedsføring er markedsføring, der reelt indsnævrer forbrugerens valgfrihed.

Aggressiv markedsføring relaterer sig således ikke kun til de ovennævnte eksempler.

Uanmodet markedsføring

Udgangspunktet er, at man som erhvervsdrivende ikke må henvende sig uanmodet til kunder. Man må som erhvervsdrivende alene henvende sig til personer, der har givet samtykke til at blive kontaktet. Hvis man har solgt noget elektronisk til en kunde, så er det i et vist omfang lovligt, at kontakte kunden elektronisk, for at markedsføre tilsvarende produkter. Kunden skal i den forbindelse have klar, utvetydig og gebyrfri adgang til at frabede sig markedsføringen.

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning om markedsføringsretten. Vi kan rådgive dig i forbindelse med markedsføring af produkter.

Oplysningspligter

I forbindelse med markedsføring har man visse oplysnings- og dokumentationsforpligtelser.

Når man markedsfører et produkt til forbrugere, så skal man altid angive prisen på produktet med moms - dette behøves ikke, hvis man markedsfører til andre erhvervsdrivende.

Oplysning af prisen skal ske klart og tydeligt, da utvetydig eller uklar prisoplysning kan være i strid med forbuddet om vildledende markedsføring.

Den erhvervsdrivende skal kunne dokumentere de bestemte egenskaber eller faktiske forhold, der er knyttet til produktet, som markedsføres. Man kan således ikke markedsføre udokumenterede påstande og egenskaber.

Markedsfører man en garanti, så skal forbrugeren på en let og overskuelig måde blive klar og garantiens indhold og begrænsninger. Derudover skal forbrugeren informeres om, hvordan og hvornår denne kan gøre garantien gældende.

Markedsføring mellem erhvervsdrivende

Markedsføringsloven forbyder erhvervsdrivende, at have en handelspraksis, der er egnet til at vildlede eller skade konkurrenter.

Derudover er det i strid med markedsføringsloven direkte eller indirekte at sammenligne eller henvise til en konkurrent eller en konkurrents produkt, når man markedsfører. I visse tilfælde kan det være lovligt at lave sammenlignelig markedsføring. Vi anbefaler at man kontakter en advokat, hvis man ønsker at lave sammenlignelig markedsføring.

Markedsføring af immaterielle rettigheder

Hvis man har et beskyttet varemærke, så har man eneretten til dette forretningskendetegn. Det betyder at man kan begrænse andres brug af varemærket. Man kan som følge af eneretten forbyde andre at sælge, producere og markedsførere sig på varemærket. 

Det er i strid med markedsføringsloven at markedsføre et forretningskendetegn, som andre erhvervsdrivende har eneret på. Dette vil nemlig krænke konkurrentens varemærke. Et forretningskendetegn kan være flere ting, men omfatter blandt andet farver, navne, logoer, slogans, lyde og andre kendetegn, der har det fornødne særpræg. Derudover er det i strid med markedsføringsloven, at benytte sit eget varemærke på en måde, der kan skabe forveksling og forvirring med konkurrenters beskyttede varemærker.

Du kan læse mere om varemærker ved at trykke på dette link.

Derudover er det som erhvervsdrivende i strid med markedsføringsloven, at skaffe sig adgang til- eller på anden utilbørlig måde, at komme i besiddelse af andres forretningshemmeligheder. Hvis man som erhvervsdrivende lovligt er kommet i besiddelse af andre forretningshemmeligheder, så må man hverken benytte eller videregive disse forretningshemmeligheder i 3 år. Perioden løber fra det tidspunkt tjenesten eller samarbejdet med den erhvervsdrivende er ophørt.

Kontakt os, hvis du ønsker rådgivning i forhold til immaterielle rettigheder, markedsføring eller forretningshemmeligheder.

Reaktionsmuligheder

Den, der handler i strid med markedsføringsloven, kan blive erstatningsansvarlig for de økonomiske tab, der forvoldes ved at handle i strid med loven.

Der er særlige sanktioner forbundet med at krænke andres immaterielle rettigheder. Udover at der kan tilkendes erstatning for markedsføring i strid med andres immaterielle rettigheder, så kan der tilkendes en rimelig kompensation. Der kan derudover nedlægges produktions- og salgsforbud.

Advokat?

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon