Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Et inkassobrev sendes for at informere debitor om, at hvis betaling af gæld ikke sker senest 10 dage efter inkassobrevets afsendelse, vil der opstartes et inkassoforløb. Et inkassobrev kaldes også en påkravsskrivelse eller et inkassovarsel. Det er vigtigt, at inkassobrevet lever op til kravene i inkassoloven. Hos Sagførerne hjælper vi dig din inkassoproces, så den udføres korrekt.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Formålet med et inkassobrev er at give debitor en sidste chance for at betale sin gæld og at oplyse debitor herom. Når debitor ikke har betalt sin gæld efter tre rykkere, kan det være nødvendigt at tage kravet til inkasso. Forinden man starter en inkassosag, er det dog vigtigt at varsle debitor, da man uden behørig varsel ikke kan opkræve de inkassoomkostninger, man ellers ville være berettiget til. Inkassolovens § 10 bestemmer, at der skal sendes en påkravsskrivelse forinden man må starte en inkassosag. Overtrædelse af denne bestemmelse kan medføre straf.
Det er vigtigt ikke at forholde sig passivt til manglende betaling fra kunder, da dit krav som udgangspunkt vil forældes efter 3 år. Læs mere om forældelse længere nede på siden.
Det er vigtigt at sende et inkassobrev, men det er lige så vigtigt, at brevet er gyldigt. Hvis du sender et inkassobrev, der ikke opfylder kravene, er det ugyldigt, og det svarer til, at du ikke har afsendt påkravsskrivelsen. Et inkassobrev må først sendes, når kravet er forfalden til betaling
Påkravsskrivelsen skal indeholde nogle bestemte informationer for at være gyldig. Debitor skal i påkravsskrivelsen have alle nødvendige oplysninger for at kunne vurdere og identificere kravet. Derudover skal påkravsskrivelsen indeholde en række andre oplysninger.
Din påkravsskrivelse skal som minimum indeholde;
Et inkassobrev må sendes af din advokat eller dit inkassofirma, men du må også selv sende det. Vi anbefaler dog, at du gennem en advokat sikrer dig at inkassobrevet ikke er ugyldigt. Vi kan hos Sagførerne hjælpe dig med din inkassosag, så du er sikker på at inkassobrevet er gyldigt og lever op til lovgivningen.
Ønsker du at sende et inkassobrev til en debitor, må du først gøre dette tre hverdage efter forfaldsdagen, det vil sige på den fjerde hverdag. Det betyder at hvis forfaldsdagen er en mandag, kan påkravsskrivelsen først sendes fredag samme uge.
Mange tror fejlagtigt, at man skal sende tre rykkere, inden man må sende et inkassobrev til debitor. Dette er imidlertid forkert, da der ikke er nogle regler om, hvor mange rykkere der skal sendes inden. Vi anbefaler dog ikke, at du sender en påkravsskrivelse som det første, men rykker 2-3 gange forinden, idet manglende betaling kan skyldes forglemmelse hos debitor. Vær dog opmærksom på at der skal gå 10 hverdage mellem hver rykkerskrivelse.
Når en kunde ikke betaler, er det almindeligt kendt at sende op til tre rykkere og i den forbindelse opkræve rykkergebyrer. I praksis er der ikke noget i vejen for at påkravsskrivelsen er indeholdt i den 3. rykker. Påkravsskrivelsen kan sendes med post, på mail, sms og lign. Der er ikke en begrænsning på, hvor mange inkassobreve du må sende, dog må man ikke sende så mange, at det får karakter af chikane. Hvis din debitor er forbruger, må brevet på forsiden ifølge god inkassoskik heller ikke være påført ord som 'rykker' eller 'inkassobrev', som kan lægge pres på debitor.
Når du sender din påkravsskrivelse til debitor, er det en god idé at vedhæfte den oprindelige faktura, da den indeholder mange af de påkrævede oplysninger, og kan ligeledes fungere som dokumentation for dit krav.
Betalingsfristen på ti dage løber fra det tidspunkt, du afsender påkravsskrivelsen. Efter ti dage kan du sende kravet i inkasso, såfremt debitor ikke gør indsigelse mod kravet. Hvis debitor har en indsigelse i forbindelse med kravet, kan du ikke køre en inkassosag mod debitor. Du skal derimod tage sagen for domstolene. Hos Sagførerne sørger vi for, at din sag ikke går i stå og forældes og hjælper dig med at indbringe din sag for domstolene. Læs mere om inkassosager hos os på vores side herom.
Som udgangspunkt forældes dit krav mod en debitor 3 år efter kravet er forfalden til betaling. Det er derfor vigtigt at sørge for, at påkravsskrivelsen sendes inden for de 3 år. Hvis en kunde nægter betaling, er det dog muligt at afbryde forældelsesfristen. En påkravsskrivelse er imidlertid ikke nok til at afbryde fristen. For at afbryde fristen skal debitor erkende sit krav eller du skal som kreditor foretage retslige skridt mod debitor. Hvis du er i tvivl om forældelsesfristen, så tøv ikke med at tage fat i os hos Sagførerne.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev