Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Verificeret anmeldelse
Læs mere om de forskellige typer anmeldelser
Verificeret
Hurtighed
hurtig og effektiv
Verificeret anmeldelse
Læs mere om de forskellige typer anmeldelser
Verificeret
Uvildig og kvalificeret sagsbehandling
Vi får lagt nyt tag af et middelstort tømrerfirma. Desværre er taget fyldt med fejl, mangler, skader. Samtidigt med tømrerfirmaet kræver deres fulde betaling, som vi har tilbageholdt. Vi kontakter "Sagførerne", fordi de er uvildige, og har erfaring med dårligt udført håndværk. Vores advokat handler hurtigt, har overblikket og viser sig at være meget kvalificeret indenfor byggesags-jura, entrepriser og økonomi. Han fremstiller vores sag overskueligt, præcist og godt underbygget med saglige beviser overfor tømrerfirmaet og deres advokat. Undervejs har vores advokat kort og præcist informeret og vejledt os, og hele tiden mindet om - og selv handlet efter - at holde sagsomkostningerne nede. Lige som "Sagførerne" har holdt en venlig og respektfuld tone overfor alle involverede parter. Vores advokat får sagen til at ende i forlig, hvor tømrerfirmaet anerkender deres fejl og mangler ved taget og eftergiver stort set hele deres økonomiske krav ifb.m. taget. Vi er glade for at tømrerfirmaet og vi finder en forligsløsning, i al mindelighed, via vores advokat. Så vi nu kan koncentrere os om at starte forfra med at omlægge taget. Stor anerkendelse til "Sagførernes" hjemmeside, hvor juridiske begreber og sagsgange bliver forklaret. P.S.: Vi kunne ønske en skriftlig guide med tænkte, viste eksempler på, hvordan kunden kan indsende de digitale bilag, således at "Sagførerne" hurtigst og lettest kan arkivere dem. Fx mails med flere vedhæftede filer. Skal vi skrive i samme tråd, eller lave ny mail m. vedhæftede filer o.s.v. Tak til vores advokat og "Sagførerne", som vi har tillid til og meget gerne vil benytte igen, samt kan anbefale til andre.
Verificeret anmeldelse
Læs mere om de forskellige typer anmeldelser
Verificeret
Effektiv sagsbehandling
Effektiv sagsbehandling
Verificeret anmeldelse
Læs mere om de forskellige typer anmeldelser
Verificeret
God oplevelse
Vi har haft en rigtig god oplevelse 👌🏻
Verificeret anmeldelse
Læs mere om de forskellige typer anmeldelser
Verificeret
Super god oplevelse
Super god oplevelse. Han var meget grundig

Spaltning af selskab

En spaltning er ofte en yderst kompliceret transaktion. Det anbefales derfor, at langt de fleste spaltninger gennemføres med hjælp fra rådgivere, som er kvalificeret hertil. Inden man påbegynder en spaltning, er der en række selskabsretlige overvejelser, man skal gøre sig. Overvejelserne vil blandt andet afhænge af hvilken type selskab, der ønsker at foretage spaltning og til hvem. Hos Sagførerne er vi eksperter i selskabsret og spaltning. Kontakt gerne vores erhvervsadvokater, som er klar til at guide dig trygt igennem hele processen.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Jakob Brix Kvols - advokat (L) Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Spaltning af selskab


Hvad betyder spaltning?

Spaltningen af et selskab betyder, at man opdeler selskabet i flere separate enheder. Spaltning kan foretages på flere forskellige måder, herunder ved at sælge eller udskille dele af virksomheden, oprette nye datterselskaber eller joint ventures. Modsat spaltning er fusion, som betyder at flere selskaber sammenlægges til ét selskab. Du kan læse mere om fusion her. Nedenfor beskrives nogle af de ting, der er særligt relevante at have for øje, i forbindelse med en spaltning. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kontor.

Hvem kan foretage spaltning?

Det er ikke alle selskaber, der kan foretage en spaltning af selskabet. Det følger modsætningsvis af erhvervsvirksomhedsloven, at det udelukkende er virksomheder med begrænset ansvar, som er omfattet af reglerne om fusion og spaltning. Det er således ikke muligt at foretage spaltning af interessentskaber og kommanditselskaber. Reglerne om spaltning gælder derfor for kapitalselskaber - det vil sige aktie- og anpartsselskaber. I nogle tilfælde er der forskel på kravene til spaltning, alt efter om det er et aktieselskab eller anpartsselskab, som foretager spaltningen. Vores advokater kan være behjælpelige med spaltning af alle typer kapitalselskaber. Tøv derfor ikke med at kontakte os.

Typer af spaltning

Der findes forskellige typer af spaltning, men de mest anvendte typer er grenspaltning og ophørsspaltning. Ved grenspaltning overfører det indskydende selskab en del af sine aktiviteter til et andet selskab - som enten er nystiftet eller allerede eksisterende. Det indskydende selskab vil efter spaltningen fortsat eksistere og fortsætte med sine aktiviteter. Ved en ophørsspaltning overføres derimod alle det indskydende selskabs aktiviteter til andre selskaber, hvorefter det indskydende selskab ophører. Der er forskellige fordele ved de to typer af spaltning, hvorfor man bør overveje typen af spaltning nøje, før man tager en beslutning derom. Vores erhvervsadvokater kan hjælpe dig med denne vurdering. De kan kontaktes via telefon eller mail.

Spaltningsplan

En spaltningsplan er en plan for spaltning af et selskab. Planen skal blandt andet indeholde oplysninger og bestemmelser om kapitalselskabernes navne, kapitalselskabernes hjemsted samt en nøjagtig beskrivelse og fordeling af de aktiver og forpligtelser, som skal overføres. Kravene er opremset i selskabslovens § 255, stk. 3 - se bestemmelsen nedenfor. Spaltningsplaner skal være dateret og underskrevet af de centrale ledelsesorganer i de deltagende selskaber.

Det følger af selskabsloven, at såfremt der er udarbejdet en spaltningsplan, skal denne overholdes i forbindelse med spaltningen. Alternativt vil forslaget om spaltning ses som bortfaldet.

Selskabsloven § 255

§ 255. De centrale ledelsesorganer i de bestående kapitalselskaber, der deltager i spaltningen, opretter og underskriver i forening en spaltningsplan, jf. dog stk. 2.

Stk. 2. Hvis der er tale om en spaltning, hvor der alene deltager anpartsselskaber, kan anpartshaverne i enighed beslutte, at der ikke skal udarbejdes en spaltningsplan, jf. dog § 266, stk. 2, 3 og 4.

Stk. 3. Ved spaltninger, hvor der indgår aktieselskaber, skal spaltningsplanen indeholde oplysning og bestemmelser om

1) kapitalselskabernes navne og eventuelle binavne, herunder om det indskydende kapitalselskabs navn eller binavn skal indgå som binavn for et modtagende kapitalselskab,

2) kapitalselskabernes hjemsted,

3) en nøjagtig beskrivelse og fordeling af de dele af aktiver og forpligtelser, som skal overføres eller forbliver i hvert af kapitalselskaberne, der deltager i spaltningen,

4) vederlaget til kapitalejerne i det indskydende kapitalselskab,

5) fordelingen af vederlaget, herunder kapitalandele i de modtagende kapitalselskaber, til kapitalejerne i det indskydende kapitalselskab og kriteriet for denne fordeling,

6) tidspunktet, fra hvilket de kapitalandele, der eventuelt ydes som vederlag, giver ret til udbytte,

7) de rettigheder i et modtagende kapitalselskab, der tillægges eventuelle indehavere af kapitalandele og gældsbreve med særlige rettigheder i det indskydende kapitalselskab,

8) eventuelle andre foranstaltninger til fordel for indehavere af de i nr. 7 omhandlede kapitalandele og gældsbreve,

9) notering af de eventuelle kapitalandele, der ydes som vederlag, samt eventuel udlevering af ejerbeviser,

10) tidspunktet, fra hvilket det indskydende kapitalselskabs rettigheder og forpligtelser regnskabsmæssigt skal anses for overgået, jf. stk. 4,

11) enhver særlig fordel, der gives medlemmerne af kapitalselskabernes ledelse og

12) udkast til vedtægter, jf. §§ 28 og 29, hvis der ved spaltningen dannes et eller flere nye kapitalselskaber.

Stk. 4. Spaltningsplanen skal for hvert af de bestående kapitalselskaber være underskrevet senest ved udløbet af det regnskabsår, hvori tidspunktet for spaltningens regnskabsmæssige virkning, jf. stk. 3, nr. 10, indgår. Overskrides fristen, kan modtagelsen af spaltningsplanen i Erhvervsstyrelsen ikke offentliggøres og spaltningen dermed ikke vedtages.

Stk. 5. Hvis en del af aktiverne ikke er fordelt ved spaltningsplanen, jf. stk. 3, nr. 3, eller § 266, stk. 3, og fortolkningen af denne ikke gør det muligt at afgøre fordelingen, fordeles denne del eller værdien deraf mellem hvert af de deltagende kapitalselskaber proportionalt med de nettoaktiver, som er tilført eller resterer i det enkelte kapitalselskab efter spaltningsplanen.

Stk. 6. Hvis en del af forpligtelserne ikke er fordelt ved spaltningsplanen, jf. stk. 3, nr. 3, eller § 266, stk. 3, og fortolkningen af denne ikke gør det muligt at afgøre fordelingen, er hvert af de deltagende kapitalselskaber solidarisk ansvarligt, dog højst med et beløb svarende til den tilførte eller resterende nettoværdi i det enkelte kapitalselskab. I det indbyrdes forhold mellem de deltagende kapitalselskaber fordeles sådanne forpligtelser proportionalt med de nettoaktiver, som er tilført eller resterer i de enkelte kapitalselskaber efter spaltningsplanen.

Særligt om anpartsselskaber

Om anpartsselskaber gælder, at det er muligt at foretage en spaltning uden at have en spaltningsplan. Reglerne for spaltning af anpartsselskaber er således lempeligere end aktieselskaber. Det forudsætter dog, at der alene indgår anpartsselskaber i spaltningen, samt at anpartshaverne ved enighed fravælger en spaltningsplan. Har anpartshaverne fravalgt spaltningsplanen, er der visse andre oplysninger som i stedet skal fremgå i forbindelse med spaltningen. Vi kan hjælpe dig med en spaltning af anpartsselskaber, og besvare eventuelle spørgsmål du måtte have herom. Kontakt vores kontor, for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe netop dig.

Advokat til spaltning

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med rådgivning af virksomheder, og vores ekspertise spænder bredt inden for erhvervsretten. Vi kan således rådgive om de forskellige former for omstrukturering - herunder spaltning af selskaber. Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du går med tanker om at foretage en spaltning. Du er velkommen til at kontakte os via telefon eller mail. Alternativt kan du kontakte os via nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer. Sammen kan vi finde ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig og din virksomhed. Første samtale er uforpligtende.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2025 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Redigér cookies
Facebook ikon