Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Generalforsamling i grundejerforeningen

Som grundejer er man forpligtet til at overholde en grundejerforenings vedtægter. Vedtægterne er imidlertid udtryk for beslutninger, der er truffet på en generalforsamling. Alle grundejere har ret til at deltage på generalforsamlingen, og man kan dermed få indflydelse på de beslutninger der træffes.

Nedenfor kan du blive klogere på en lang række forhold vedrørende generalforsamlinger.


Du kan blandt andet få svar på følgende:

      • Hvad er en generalforsamling?
      • Hvor ofte afholdes generalforsamling?
      • Hvad er formålet med en generalforsamling?
      • Hvad kan bestemmes på en generalforsamling?

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i foreningsret

Generalforsamling


Hvad er en generalforsamling?

En generalforsamling er et møde, hvor grundejerforeningens medlemmer drøfter betydningsfulde forhold i grundejerforeningen. Det kan for eksempel være, hvad kontingentet i grundejerforeningen skal være i det kommende år.

Det er også på generalforsamlingerne, at der vedtages nye beslutninger og vedtægter, som senere skal følges af alle grundejere. Generelt kan man sige, at generalforsamlingen bruges til at beslutte hvilke spilleregler der skal gælde i grundejerforeningen, idet alle grundejerforeningens medlemmer skal følge de vedtægter, der vedtages på generalforsamlingen.

Hvor ofte afholdes generalforsamling?

En generalforsamling afholdes typisk på et bestemt tidspunkt én gang om året. I dette tilfælde vil det fremgå af vedtægterne, hvornår generalforsamlingen skal finde sted. Eksempelvis kan det fremgå, at generalforsamling afholdes den første uge i marts måned hvert år.

Generalforsamlinger kan dog afholdes oftere. Det kan for eksempel være, at der opstår et behov for at korrigere en vedtægt eller vedtage en ny vedtægt ret pludseligt. Et eksempel kan være, at der er blevet opført en legeplads på et fællesareal, og man derfor opdager, at hastigheden på en nærliggende fællesvej bør nedsættes af hensyn til børnenes sikkerhed.

Formålet med generalforsamling

Formålet med en generalforsamling er at få aftalt, hvilke regler der skal gælde i det pågældende område. I en grundejerforening er alle grundejerforeningens medlemmer forpligtet til at følge de regler der gælder.

Ved en generalforsamling har alle grundejerforeningens medlemmer mulighed for at ytre deres mening. Det er således også på generalforsamlingen, at man kan komme med indvendinger eller spørgsmål. Har du spørgsmål til din retsstilling eller søger du råd i forbindelse med en generalforsamling, er du velkommen til at kontakte Sagførerne. Vi står klar til at hjælpe dig.

Hvad kan bestemmes på en generalforsamling?

På en generalforsamling kan der træffes beslutninger om en lang række forhold i grundejerforeningen. Nedenfor kan du se nogle eksempler på forhold som kan besluttes på en generalforsamling.

Eksempler:

    • At nogle arealer skal vedligeholdes på en bestemt måde
    • At kontingentet i grundejerforeningen skal hæves
    • At noget skal males i en bestemt farve
    • At havearealer skal holdes efter bestemte forskrifter

Grundejerforening lovgivning

Der findes ikke megen lovgivning for grundejerforeninger. I stedet er det i vidt omfang op til grundejerforeningen at fastlægge hvilke regler der skal følges. De regler som skal følges, vil blive besluttet på generalforsamlingen. Oftest vil reglerne være fremsat af bestyrelsen.

Har du som grundejer et forhold du gerne vil have reguleret, kan det være en god ide at kontakte en advokat. Advokaten kan hjælpe dig med at navigere i de allerede eksisterende regler, samt overskue hvordan du på bedste vis kan fremsætte sit forslag.

Grundejerforening regler

Grundejerforeninger fastlægger i vidt omfang selv, hvilke regler der skal gælde i området. Som grundejer kan du deltage i de generalforsamlinger der afholdes, hvor du kan stemme om de fremsatte beslutninger. På den måde får du indflydelse på de beslutninger, der træffes på generalforsamlingen. Kort sagt, din stemme tæller.

Er du i tvivl om din retsstilling eller oplever du uenigheder med de øvrige grundejerforeningsmedlemmer eller bestyrelsen, er du velkommen til at kontakte Sagførerne for professionel assistance.

Regler legepladser grundejerforening

Det ses meget ofte, at en grundejerforening vil etablere en legeplads. Når der træffes beslutning herom, er det imidlertid vigtigt at etableringen af legepladsen sker på en måde, så den lever op til de gældende krav for legepladsens indretning. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på forsikringsretlige forhold, da det desværre ikke er unormalt, at der sker skader på legepladser.

Har du spørgsmål til regler om legepladser? Tøv ikke med at kontakte os for vejledning herom.

En grundejerforening uden bestyrelse?

En bestyrelse er med dagligdags tale ledelsen i en grundejerforening. Det er således bestyrelsen der forestår den daglige drift og sørger for de praktiske forhold. Det ses desværre ofte, at der ikke er nogen i grundejerforeningen der har lyst til at være i bestyrelsen. Dette giver anledning til problemer, idet bestyrelsen i høj grad er ansvarlig for væsentlige opgaver, herunder afholdelse af generalforsamling.

Oplever du, at der ikke er nogen der vil være bestyrelsesmedlem? Hos Sagførerne anbefaler vi, at du søger problemet løst, ved at samle grundejerforeningsmedlemmerne, og finde ud af, hvorfor der ikke er nogen der ønsker at være i bestyrelsen. Dialogen kan forhåbentlig løse problemet. Alternativt kan du søge vejledning hos Sagførerne.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon