Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Grundejerforenings­vedtægter

Skal du købe bolig i et område hvor der er tvunget medlemskab af en grundejerforening? I så fald er det helt centralt at få indblik i grundejerforeningens vedtægter.

Vedtægterne indeholder alle de regler, som skal efterleves af grundejerforeningens medlemmer. Vedtægterne er derfor helt centrale at have kendskab til, allerede forinden man køber boligen. 

Typiske spørgsmål vedr. vedtægter:

    • Hvad er en vedtægt i en grundejerforening?
    • Hvilken betydning har en vedtægt i en grundejerforening?
    • Hvornår er en vedtægt i en grundejerforening gyldig?
    • Skal jeg efterleve alle vedtægter i grundejerforeningen?

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i foreningsret

Grundejerforeningens vedtægter


Grundejerforening vedtægter

I en grundejerforenings vedtægter fremgår de regler, som gælder for grundejerne i området. Hvilke vedtægter der er vedtaget og gælder, er meget forskelligt. Du kan se en række eksempler på vedtægter i en grundejerforening længere nede på siden.

En grundejerforening kan i princippet bestemme alt, der relaterer sig til ejendommene i området, hvis det fremgår af vedtægterne. Det begrundes med, at der har været et flertal for den pågældende vedtægt. Det skal dog bemærkes, at det selvfølgelig kun er vedtægter, der er rimelige, som kan gøres gældende.

Hvis du mener at vedtægterne rækker ud over rimelighedens grænser, kan du kontakte Sagførerne for en uforpligtende drøftelse af din sag.

Vedtagelse af vedtægter for grundejerforeninger

Vedtægter og beslutninger vedrørende en grundejerforening træffes på en generalforsamling. Alle grundejerforeningsmedlemmer har pligt til at overholde vedtægterne. Der er således ikke mulighed for at få dispensation fra vedtægterne eller på anden måde komme udenom deres virkning. Overholder du ikke grundejerforeningens vedtægter, kan det i værste fald ende ud i et søgsmål mod dig.

Oplever du selv, at der er andre som ikke efterlever grundejerforeningsvedtægterne, så kan du kontakte Sagførerne for juridisk bistand. Sammen kan vi vurdere om der er anledning til at rejse et søgsmål imod en eller flere af de personer der ikke overholder vedtægterne.

Grundejerforening lovgivning

For at en vedtægt er gyldig, skal den være vedtaget på en generalforsamling med et flertal og være tinglyst. Formålet er, at også nye ejere i området har kendskab til vedtægterne - og det kan de nye ejere kun få, hvis vedtægterne er tinglyst og dermed fuldt tilgængelige.

Står du overfor køb af en bolig, hvor der er tvunget medlemskab af en grundejerforening, kan du med fordel kontakte Sagførerne for rådgivning om hvad dette konkret indebærer for dig.

Hvad er en grundejerforening

En grundejerforening er et fællesskab bestående af ejere i et bestemt område. En grundejerforening kan være frivillig eller obligatorisk. Ofte vil en grundejerforening være stiftet frivilligt, men senere være blevet gjort obligatorisk af grundejerne. En grundejerforening kan imidlertid også være stiftet af en kommune. 

Hvis du gerne vil vide mere om hvad en grundejerforening er, kan du finde svar på dette og en masse andre generelle spørgsmål relateret til grundejerforeninger her. Du er ligeledes velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale, hvis du har et konkret spørgsmål.

Vedtægter grundejerforening eksempler

Vedtægterne kan f.eks. indeholde regler om:

    • Hvordan du skal vedligeholde din bolig
    • Hvordan din bolig skal se ud, f.eks. at teglstene skal være sorte
    • Hvor meget du skal betale til vedligeholdelse af fællesarealer

    Karakteristisk for de vedtægter som grundejerforening kan vedtage er, at de angår forhold relateret til grundejernes interesse.

    Vedtægterne kan f.eks. ikke indeholde regler om:

    • Du må holde husdyr i din bolig

    Karakteristisk for de vedtægter som grundejerforeningen ikke kan vedtage er, at de angår forhold som ikke er af betydning for grundejerne.

    Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en bestemt vedtægt er gyldig eller hvad den konkret betyder, kan du rette henvendelse til en advokat.

Ordensregler grundejerforening

I en grundejerforening vil der næsten altid være ordensregler, som skal efterleves af grundejerforeningens medlemmer. Ordensreglerne vil indeholde regler relateret til medlemmers adfærd.

Eksempler på ordensregler er:

    • At hunde skal føres i snor på fællesarealer
    • At radio og lign. skal anvendes under hensyntagen til øvrige medlemmer
    • Kørehastigheden på en bestemt fællesvej må ikke overstige en bestemt hastighed

Standardvedtægter grundejerforening

Vedtægterne vil typisk indeholde:

    • Grundejerforeningens navn og hjemsted
    • Grundejerforeningens område og medlemskreds
    • Grundejerforeningens formål og opgaver
    • Medlemmernes forhold til grundejerforeningen
    • Grundejerforeningens ledelse og administration
    • Grundejerforeningens regnskab og revision
    • Øvrige forskellige bestemmelser

Advokat til udarbejdelse af vedtægter for grundejerforening

Hos Sagførerne har vi erfaring med udarbejdelse af vedtægter for grundejerforeninger, og vi kan derfor hjælpe dig, hvis du søger rådgivning eller hjælp til udarbejdelse af vedtægter for en grundejerforening. 


Vi kender de udfordringer der kan opstå, og vi ved derfor hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås. 

Kontakts os i dag for at høre nærmere om grundejerforeningsvedtægter - sammen kan vi finde den bedste løsning. 

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon