Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Købs- og salgskontrakter

En købskontrakt og en salgskontrakt er det samme, men navnet afhænger af, på hvilken side af aftalen man står. Aftaleparterne i en købs- og salgsaftale hedder henholdsvis en køber og en sælger. En købs- og salgskontrakt kan indeholde aftale om køb af varer eller tjenesteydelser. Der kan også udformes købs- og salgskontrakter for fast ejendom. Du kan læse mere om fast ejendom på vores side herom. Selvom aftaler som udgangspunkt er bindende uden en skriftlig kontrakt, er det dog altid en god idé at få aftalen nedfældet på papir eller i et dokument.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Købs- og salgskontrakter


Skal man have en skriftlig kontrakt?

Mundtlige aftaler er som udgangspunkt bindende efter dansk lovgivning. Der er derfor i princippet ikke noget i vejen for at indgå en mundtlig aftale om køb af en vare eller en tjenesteydelse. Der er heller ikke nogen lovgivning der bestemmer, at en købs- eller salgsaftale skal indgås skriftligt. I praksis kan der dog ofte opstå misforståelser mellem køber og sælger, og i dette tilfælde er det en god ide at have aftalen på skrift. Den skriftlige aftale kan være en retsbeskyttelse for både sælger og køber.

Hos Sagførerne hjælper vores dygtige erhvervsadvokater dig med at udforme en købs- og salgskontrakt, der passer til din virksomheds behov.

Hvad siger købeloven?

Købeloven gælder som udgangspunkt, hvis der ikke er aftalt andet i aftalen. Det betyder, at hvis du ønsker en retsstilling, der er anderledes end den i købeloven, skal det stå i aftalen. Hvis du handler med forbrugere (privatpersoner), er det dog vigtigt at sætte sig ind i forbrugerreglerne, da disse kan være ufravigelige. De vigtigste regler findes i forbrugeraftaleloven og købelovens kapitel om forbrugerkøb. Et eksempel på en ufravigelig regel er den 2-årige reklamationsret.

Du kan altid tage fat i vores erfarne erhvervsadvokater, der kan hjælpe dig med at udforme købsaftaler, der er i overensstemmelse med lovgivningen.

Indhold i en købs- og salgskontrakt

I dansk ret er der som klart udgangspunkt aftalefrihed, hvilket betyder, at man kan aftale hvad man har lyst til. Ofte kan en købs- og salgskontrakt suppleres af almindelige salgs- og leveringsbetingelser eller standardvilkår, der som udgangspunkt gælder på tværs af alle aftaler. Såfremt der ikke er udformet salgs- og leveringsbetingelser, bør købs- og salgsaftalen indeholde vilkår om følgende emner:

      • Navn og kontaktoplysninger
      • Beskrivelse af varen eller ydelsen der skal sælges/købes
      • Prisen og betaling
      • Leveringsforhold og -tider
      • Undersøgelsespligten
      • Evt. ejendomsforbehold
      • Evt. fortrydelsesret
      • Rettigheder ved forsinkelse og mangler
      • Reklamation og garantier
      • Ansvar og force majeure
      • Lovvalg og værneting

      Det er vigtigt at vilkårene tilpasses, så de passer til den ydelse eller vare der sælges. Mange punkter er ofte allerede indeholdt i salgs- og leveringsbetingelserne. Vil du gerne vide mere om salgs- og leveringsbetingelser, kan du læse om det på vores side herom.

Risikoovergang

Når du sælger eller køber en vare, er det relevant at se på hvornår risikoovergangen finder sted. Risikoovergang er det tidspunkt hvor risikoen skifter fra at være sælgerens til at være køberens. Det at have risikoen for en vare, betyder at man bærer omkostningerne, såfremt varen ødelægges eller forsvinder.

Risikoovergangen finder sted når der sker levering. Dette tidspunkt kan tilpasses i aftalen, enten ved brug af standardvilkår (Incoterms) eller andre vilkår. Du kan læse mere om Incoterms og standardvilkår på vores side herom.

Misligholdelse

En købs- og salgsaftale kan misligholdes ved, at leveringen forsinkes eller ved, at den leverede vare eller ydelse ikke lever op til aftalen. Misligholdelse kan også ske, hvis kunden ikke betaler til tiden. Hvis aftalen misligholdes, har den anden part som udgangspunkt mulighed for enten at kræve omlevering, afslag i prisen eller ophæve aftalen. Hvis visse betingelser er opfyldte, kan den anden part også kræve erstatning.

Det kan præciseres i aftalen, hvad der udgør misligholdelse, og eventuelt hvilke rettigheder parterne har ved misligholdelse. Har du spørgsmål til misligholdelse, sidder vi klar til at besvare dine spørgsmål.

Leverandøraftale eller købsaftale?

Skal din virksomhed løbende købe et produkt af samme leverandør, eller løbende sælge et produkt til samme kunde, vil det kræve uforholdsmæssigt meget til at indgå en købs- og salgsaftale hver gang. I denne situation kan det være mere hensigtsmæssigt at indgå en leverandøraftale med din aftalepart. Du kan læse mere om leverandør- og underleverandøraftaler på vores side herom.

Er du i tvivl om hvilken kontrakt eller hvilken form for aftale der er mest hensigtsmæssig, så tøv ikke med at tage fat i vores erfarne erhvervsadvokater.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon