Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Andelskrone andelsboligforening

Er du tvivl om, hvad en andelskrone i en andelsboligforeninger er, hvordan den fastsættes, samt hvordan den beregnes? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring andelskroner i andelsboligforeninger, gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.


Typiske spørgsmål

    • Hvad er en andelskrone?
    • Hvordan beregnes en andelskrone?
    • Hvordan reguleres en andelskrone?
    • Stiger andelskronen i andelsboligforeninger?
    • Hvad er en valuarvurdering?

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i foreningsret

Andelskrone


Hvad er en andelskrone?

Andelskronen er udtryk for, hvad det højst kan koste at købe et andelsbevis i en andelsboligforening. En andelskrone angiver med andre ord for prisloftet for køb af en andelsbolig i den pågældende andelsboligforening. Et andelsbevis er det juridiske dokument, der beskriver, at man er medlem af andelsboligforeningen. I modsætning til ejerboliger, så er det nemlig ikke den enkelte ejer, men derimod foreningen, der ejer andelsboligernes bygning og tilhørende husstande.

En andelskrone betegnes ligeledes som kursværdien for en indskudskrone i en andelsboligforening, idet den angiver det nøgletal, som er med til at fastsætte værdien af et andelsbevis i andelsboligforeningen. Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om andelskroner i andelsboligforeninger.

Hvordan beregnes en andelskrone?

Andelskronens størrelse fastsættes og beregnes på generalforsamlingen én gang årligt. Dette sker på baggrund af andelsboligforeningens økonomi, hvorfor dens størrelse afhænger af den pågældende andelsboligforenings konkrete forhold.

Der er tre måder, hvorpå andelskronen i andelsboligforeninger kan beregnes:

      • Udgangspunktet kan tages i anlægs- eller købesummen for bygningen og fremskrive denne.
      • Man kan benytte en pris, som tager udgangspunkt i den offentlige vurdering af bygningen og fastsætter et beløb derfra.
      • En valuar kan fastsætte prisen på baggrund af en konkret vurdering af ejendommen.

      Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med beregning af andelskronen i andelsboligforeninger, hvorfor vi ved hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.

    Hvordan reguleres en andelskrone?

    Der gælder ingen regler for, hvordan andelskronen fastsættes, eller løbende reguleres. Såfremt andelskronen nedsættes på den årlige generalforsamling, kan andelsboligens værdi nedsættes eller forhøjes via en reguleringsklausul. En regulering af andelskronen i en andelsboligforening kan eksempelvis ske, såfremt andelskronen regnskabsmæssigt er sat lavere eller der er kommet en ny ejendomsvurdering.

    Da fastsættelse af andelskronen har betydning for, hvor meget ens andelsbolig senere kan sælges for, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan den reguleres. Vi anbefaler derfor, at du får det gennemgået med en advokat med speciale i foreningsret. Kontakt Sagførerne allerede i dag for hjælp i forbindelse med andelsboligforeninger og andelskroner.

    Stiger andelskronen i andelsboligforeninger?

    Hvorvidt andelskronen stiger beror på, hvorvidt udlejningsejendommene tilsvarende stiger eller den offentlige vurdering. På dette punkt adskiller andelsboliger sig fra ejerlejligheder, idet disse kan stige efter udbud og efterspørgsel. Hæves andelskronen i en andelsboligforening, skal sælger, såfremt der er benyttet en reguleringsklausul, modtage et tilsvarende højere beløb. Dette samme gælder i tilfælde, hvor andelskronen falder i værdi.

    Ønsker du at vide mere om, hvordan andelskroner i andelsboligforeninger kan stige? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Vores advokater er eksperter i foreningsret, hvorfor de står klar til at hjælpe dig.

    Hvad er en valuarvurdering?

    En valuarvurdering har til formål at fastsætte den pågældende andelsboligforenings værdi. Der er dermed tale om et alternativ til de offentlige ejendomsvurderinger. En valuarvurdering er en meget populær metode til at fastsætte andelsboligforeningens andelskrone.

    En valuarvurdering sker ved, at en valuar besigtiger ejendommen og herefter vurderer den ud fra en række faktorer, herunder eksempelvis ejendommens beliggenhed, størrelse og stand. Da man ved en valuarvurdering betragter andelsboligforeningens ejendom som udlejningsejendom, påvirkes vurderingen ikke nødvendigvis af generelle prisstigninger på ejerboligmarkedet.

    Advokat til andelskrone

    Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning om andelskroner i andelsboligforeninger eller høre nærmere herom. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

    Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

    Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

    Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

    Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

    Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

    Du finder os både i Jylland og på Sjælland


    Hovedkontor

    Sagførerne
    Møllegårdsvej 1
    8240 Risskov

    Se rutevejledning

    Herlev kontor

    Sagførerne
    Lyskær 8
    2730 Herlev

    Se rutevejledning

    kort

    Nyhedsbrev

    Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
    mennesker der kigger på en skærm
    Justitia

    Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

    Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


    Advokatsamfundet
    © 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
    Facebook ikon