Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Forsikring andelsbolig

Er du tvivl om, hvilke forsikringer du bør tegne som andelsbolighaver? Eller vil du gerne blive klogere på, hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude? På denne side kan du læse mere om nogle af de forsikringsretlige spørgsmål der typisk melder sig, når man bliver indehaver af en andelsbolig.

Bliv klogere på

    • Hvilke forsikringer du bør tegne som andelsbolighaver
    • Konkrete forsikringer og disses normale dækning
    • Anvendelsesområdet for ejerskifteforsikring og husforsikring
    • Hvordan du typisk er dækket af andelsboligforeningens forsikringer
    • Hvordan du er dækket i tilfælde af konkrete skader, herunder eksempelvis hvis der sker en vandskade

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Andelsbolig forsikring


Andelsbolig forsikring

Har du købt en andelsbolig? I så fald kan det være svært at gennemskue, hvilke forsikringer du bør tegne. Hos Sagførerne har vi et bredt kendskab til de forskellige forsikringstyper der findes, og vi ved derfor hvilke forsikringer du bør tegne, samt hvilke forsikringer, der i vidt omfang vil være overflødige for dig som bor i andelsbolig.

Som oftest vil andelsboligforeningen have tegnet en ejendomsforsikring, som dækker dig, hvis der eksempelvis er brand i bygningen. Uanset at der er tegnet en sådan forsikring, kan det være en god ide at få indblik i forsikringsvilkårene i netop denne forsikring. Det er nemlig også denne forsikring, der skal dække dig i en række andre tilfælde.

Andelsbolig ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er kun relevant, når man handler med ejerboliger. En andelsbolig er ikke en ejerbolig. Den væsentlige forskel mellem en ejerbolig og en andelsbolig er således, at ved en andelsbolig opnår man en brugsret til andelsboligforeningens bolig, men man ejer den ikke. Ved ejerboliger køber man boligen, og der foreligger således en egentlig ejendomsret, frem for alene en brugsret.

På trods af at det ikke er relevant at tegne en ejerskifteforsikring når man erhverver en andelsbolig, så kan det alligevel være en god ide at få foretaget en såkaldt vurderingsrapport. En vurderingsrapport kan sige noget om andelsboligens stand, forbedringer og mangler ved andelsboligen. En vurderingsrapport følges desuden ofte op af et VVS og El-eftersyn, hvilket tillige kan være gavnligt for at få et godt indblik i andelsboligens tilstand.

Skal man have husforsikring i andelsbolig?

Det korte svar er nej. Som andelsbolighaver er du ikke ejer af din andelsbolig, og derfor vil det i udgangspunktet være op til andelsboligforeningen at sørge for, at andelsboligforeningen er forsikret tilstrækkeligt, for så vidt angår bygningernes ydre. Husforsikringer har således oftest kun relevans, hvis du ejer en bolig.

Uanset hvad, er det dog altid en god ide at søge forsikringsforholdene oplyst. Hvis andelsboligforeningens forsikring ikke dækker tilstrækkeligt godt, kan det være en god ide at bringe det op over for bestyrelsen, så det kan blive vurderet, om forsikringen skal udvides eller opsiges til fordel for en anden og bedre forsikring. På den måde kan du aktivt gøre noget for, at andelsboligforeningen bliver bedre forsikret. 

Andelsbolig forsikring vandskade

I udgangspunktet er det altid indboforsikringen, der skal dække, hvis der er kommet en vandskade i andelsboligen. En indboforsikring er imidlertid noget du som andelsbolighaver selv skal sørge for at tegne. Indboforsikringer dækker i udgangspunktet alt indvendigt inventar i andelsboligen, herunder eksempelvis vandskader. Det er dog ikke ualmindeligt, at forsikringsselskaberne tager en række forbehold, og dermed fraskriver sig ansvar for skader. Derfor er det vigtigt, at man altid læser forsikringsbetingelserne grundigt.

Har du fået en vandskade, eller oplever du problemer med dit forsikringsselskab? Hos Sagførerne forstår vi den ærgerlige situation, som en vandskade forårsager, og vi vil derfor gerne hjælpe dig, hvis du er kommet i en tvist med forsikringsselskabet. Kontakt os gerne, så vi kan vurdere, om du har en sag.

Forsikring andelsboligforening

Der findes en lang række forskellige typer forsikringer. I det følgende er det forsøgt oplistet, hvilken forsikringstype der er relevant i forhold til forskellige skader.

Skade på selve ejendommen vil oftest være dækket af andelsboligforeningens bygningsforsikring. Oftest omfatter denne forsikring skader på selve bygningen, brandskader, restværdi, husejeransvar, kortslutning, svampe- og insektskader m.v.

Skade på inventar, vil oftest kun være dækket af andelsboligforeningens forsikring, hvis der er tale om fastmonteret inventar. Inventar i din egen andelsbolig, skal du i stedet selv søge forsikret igennem en indboforsikring.

Skade på glas og sanitet kan være dækket af andelsboligforeningens forsikring, men det er ikke altid tilfældet. Det anbefales, at du søger indsigt i andelsboligforeningens forsikringsvilkår, hvis du vil føle sig tryg. Alternativt kan du selv sørge for at have en forsikring, der dækker den pågældende type skade.

Skade som kræver genhusning vil oftest ikke være dækket gennem andelsboligforeningen, og det er derfor din egen indboforsikring der skal i spil, hvis du ikke kan bebo lejligheden pga. en skade.

Ovenstående er blot eksempler, og det er derfor vigtigt at have for øje, at ved forsikringsretlige forhold, er det altid aftalen der gælder. Der ses ofte udvidelser eller indskrænkninger i de gængse eksempler, der er forsøgt skitseret her på siden. Hvis du er i tvivl om, hvordan du er dækket eller hvilke forsikringer du bør tegne, anbefales det, at du kontakter din andelsboligforening, et forsikringsselskab eller en boligadvokat.

Særlige forhold i andelsboligforeninger

Generelt er det vigtigt, at du altid er opmærksom på de regler andelsboligforeningen har fastsat. Som eksempel kan nævnes, at det ikke er unormalt, at andelsboligforeningen ved nye installationer, herunder eksempelvis vaskemaskiner, akvarier eller lignende, kræver, at du tegner indboforsikring, som kan dække eventuelle skader forvoldt af de nye installationer. Søg derfor altid vejledning hos din andelsboligforening først.

Derudover kan nævnes, at det altid er dit ansvar som andelsbolighaver, at sørge for at installationer mv. er lovlige. Hvis du er i tvivl om dine forpligtelser som andelsbolighaver, kan du søge vejledning hos din andelsboligforening eller en advokat.

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en gratis og uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med forsikringer i andelsbolierg. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer. Første samtale er altid gratis og uforpligtende. Vi sender ikke en regning uden, at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon