Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Ejerforening bestyrelse

Er du tvivl om, hvad en bestyrelse i en ejerforening er, hvordan den fungerer, samt hvilke opgaver den har? I det følgende vil typiske spørgsmål, som kan opstå omkring bestyrelsen i ejerforeninger, blive gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

  • Hvad er en bestyrelse i en ejerforening?
  • Hvilke opgaver har bestyrelsen i en ejerforening?
  • Hvordan bliver man medlem af ejerforeningens bestyrelse?
  • Hvad er bestyrelsens ansvar og rolle i en ejerforening?
  • Kan man have en ejerforening uden bestyrelse?

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i foreningsret

Bestyrelse ejerforening


Hvad er en bestyrelse i en ejerforening?

Bestyrelsen er et af de vigtigste elementer i en ejerforening. En velfungerende bestyrelse er nemlig afgørende for at sikre, at ejendommen og fællesskabet fungerer ordentligt og effektivt. Bestyrelsen i en ejerforening består af en gruppe af valgte personer, som har det overordnede ansvar for ejerforeningen, samt varetager ledelsen heraf. Det skal bemærkes, at bestyrelsesarbejdet er frivilligt og foregår i medlemmernes fritid.

En bestyrelse i en ejerforening består oftest af fem medlemmer, herunder en formand. Disse medlemmer vælges på den ordinære generalforsamling ved et simpelt stemmeflertal. Der vælges desuden sædvanligvis to suppleanter. Medlemmerne udskiftes løbende, ofte i henhold til et system fastlagt i vedtægterne. Dette kan eksempelvis være, at medlemmerne sidder i bestyrelsen et år af gangen. Et bestyrelsesmedlem har dog mulighed for at træde ud af bestyrelsen på ethvert tidspunkt.

Bestyrelsens formand udpeges typisk individuelt, og udgør en central rolle som en af de mest fremtrædende figurer i ejerforeningen. Dette hænger sammen med, at bestyrelsesformanden er bestyrelsens ansigt udadtil, samt et bindeled mellem bestyrelsen, en evt. ejendomsadministrator og ejerforeningens medlemmer. For at sikre variation og en retfærdig fordeling af roller, sidder den samme bestyrelsesformand typisk ikke på posten i mere end to år af gangen.

Hvilke opgaver har bestyrelsen i en ejerforening?

Bestyrelsen i en ejerforenings primære opgaver består i at varetage ejendommens fælles opgaver og anliggende. Opgaverne varierer meget alt efter den enkelte ejerforenings størrelse og behov. Bestyrelsen kan eksempelvis have til opgave at:

  • Organisere og afholde årlige generalforsamlinger
  • Kommunikere med professionelle serviceudbydere
  • Betale fællesudgifter
  • Tegne forsikringer
  • Sørge for reparationer, renoveringer og andre foranstaltninger til opretholdes af ejendommens værdi og trivsel

  Såfremt ejerforeningen har ansat en ejendomsadministrator, har bestyrelsen til opgave at kontrollere dennes arbejde. Ønsker du at vide mere om bestyrelser i ejerforeninger, herunder hvilke opgaver de har? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Vores advokater er eksperter i foreningsret, hvorfor de står klar til besvare dine spørgsmål vedrørende bestyrelser i ejerforeninger.

Hvordan bliver man medlem af ejerforeningens bestyrelse?

Det er en forudsætning for at sidde i bestyrelsen, at man er valgbar på generalforsamlingen og myndig. De valgbare udgør oftest udelukkende medlemmerne i ejerforeningen. Det kan dog af ejerforeningens vedtægter fremgå, at ægtefæller, partnere eller andre nærtstående, ligeledes er valgbare til ejerforeningens bestyrelse. Normalvedtægten foreskriver dog, at “medlemmer af ejerforeningen er de til enhver tid værende ejere med tinglyst adkomst til en ejerlejlighed i foreningen”.

Kontakt Sagførerne for at høre mere om, hvilke regler der gælder for bestyrelsen i ejerforeninger, samt hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med at blive medlem.

Hvad er bestyrelsens ansvar og rolle i en ejerforening?

Udover at varetage ejerforeningens daglige drift, som beskrevet ovenfor, er det bestyrelsens ansvar at sikre, at ejerforeningen overholder loven, samt handler i overensstemmelse med bygningsreglementet. Bestyrelsen skal desuden sikre, at vedtægterne overholdes af ejerforeningens øvrige medlemmer samt, at de forslag, der vedtages på generalforsamlingen, efterleves. Forsømmer bestyrelsen i en ejerforening dens ansvar, kan det resultere i et straf- eller erstatningsansvar.

Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med bestyrelsens ansvar i en ejerforening, hvorfor vi ved hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.

Kan man have en ejerforening uden bestyrelse?

I praksis er der ikke noget til hinder for at drive en ejerforening uden bestyrelse Det er dog ganske vanskeligt, især hvis der er tale om en relativt stor ejerforening. Det skyldes, at bestyrelsen, som beskrevet, er en af ejerforeningens vigtigste funktioner. Hvis ikke der er en bestyrelse, er der ikke nogen, som leder ejerforeningen. Det vil herefter være op til samtlige af ejerforeningens medlemmer at sørge for, at der afholdes generalforsamlinger, og at alt forløber som det skal.

Er der ingen i din ejerforening, der ønsker at være en del af ejerforeningens bestyrelse? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne for en snak om ejerforeningens fremtid med en af vores advokater med speciale i foreningsret.

Professionel bestyrelse ejerforening

Da bestyrelsesarbejdet i en ejerforening er frivilligt, samt foregår i medlemmernes fritid, kan det være fristende at ansætte en professionel bestyrelse. Dette valg kan bestyrelsen tage, såfremt arbejdet viser sig at være for tidskrævende. Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker bistand til ejendomsadministration fra vores advokater med speciale i foreningsret. Herefter kan vi hjælpe dig med at sikre, at ejerforeningens daglige drift forløber som den skal samt, at lovgivningen overholdes.

Forretningsorden bestyrelse ejerforening

Hos Sagførerne anbefaler vi, at ejerforeningens bestyrelse udarbejder en forretningsorden, som fastsætter rammerne for bestyrelsens samarbejde. Ved at disse rammer er aftalt og fastlagt på forhånd, kan bestyrelsen lettere udfylde dens rolle, idet der er enighed om udgangspunktet. En forretningsorden er ikke lovpligtig i en ejerforening. Af denne grund vil ejerforeningens vedtægter altid have forrang.

En forretningsorden kan eksempelvis indeholde bestemmelser om:

  • Arbejdsfordeling
  • Habilitet
  • Konstitution
  • Tavshedspligt
  • Regnskabskontrol

  Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om bestyrelse, ejerforening og forretningsorden. En forretningsorden er nemlig en forudsætning for en velfungerende ejerforening samt bestyrelse.

Advokat til bestyrelse i ejerforening

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning om bestyrelser i ejerforeninger eller høre nærmere herom. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid  uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon