Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Bestyrelse i grundejerforeningen

En bestyrelse er en grundejerforenings ledelse. Det vil oftest være sådan, at grundejerforeningen i fællesskab vælger nogle grundejerforeningsmedlemmer, som skal danne en bestyrelse.

Nedenfor kan du blive klogere på en række forhold vedrørende en bestyrelse.

Du kan blandt andet blive klogere på:

    • Hvad en bestyrelse er
    • Hvilke opgaver en bestyrelse varetager
    • Om man kan drive en grundejerforening uden bestyrelse

Bestyrelse


Grundejerforening lovgivning

Som udgangspunkt er der ingen særlig grundejerforening lovgivning. Det betyder, at grundejerforeninger ikke er pålagt en særlig regulering.

Grundejerforeninger skal dog følge den gældende foreningsret. Konkret betyder det, at grundejerforeningen skal afholde generalforsamlinger. Du kan læse meget mere om generalforsamlinger her.

Desuden skal der udarbejdes vedtægter, som alle grundejerforeningens medlemmer skal have adgang til at læse. I praksis betyder det, at vedtægterne skal tinglyses. Du kan læse mere om vedtægter her.

Grundejerforening uden bestyrelse

I praksis er der ikke noget til hinder for at drive en grundejerforening uden bestyrelse, men det er ganske vanskeligt. Det skyldes, at bestyrelsen er en form for ledelse af grundejerforeningen. Bestyrelsen skal altid varetage grundejerforeningens fælles interesser. Bestyrelsen vil typisk bestå af en af grundejerforeningen valgt bestyrelsesformand og få øvrige bestyrelsesmedlemmer.

Hvis ikke der er en bestyrelse, er der ikke nogen der leder grundejerforeningen. Det vil herefter være op til samtlige af grundejerforeningens medlemmer at sørge for, at der afholdes generalforsamlinger, og at alt forløber som det skal.

Bestyrelse i grundejerforening

De opgaver der påhviler en bestyrelse kan være ganske forskellige, men det karakteristiske er, at opgaverne er i grundejerforeningens fælles interesse.

Eksempler på bestyrelsesarbejde kan f.eks. være:

  • At opkræve kontingent
  • At sørge for fjernvarme, herunder varmeinstallationer
  • At sørge for vedligeholdelse af fællesarealerne

  Oftest vil det være afgjort på en generalforsamling hvilke opgaver bestyrelsen skal sørge for. Hvis bestyrelsen ikke lever op til opgaverne, kan det blive aktuelt at pålægge bestyrelsesansvar.

Tryk her for at læse om bestyrelsesansvar

Hvis bestyrelsesmedlemmerne anvender penge fra grundejerforeningen til andre formål end dem, der fremgår af vedtægterne, kan der blive tale om bestyrelsesansvar.

Eksempler på tilfælde hvor der kan blive tale om bestyrelsesansvar:

  • Når bestyrelsen afholder vejfester
  • Når bestyrelsen afholder middage, resturantbesøg mv.

  Er du i tvivl om hvorvidt der foreligger en overskridelse af bestyrelseserhvervet, kan du kontakte Sagførerne. Vi er klar til at hjælpe dig, hvis din grundejerforenings bestyrelse misbruger deres beføjelser.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Indsend forespørgsel

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2023 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon