Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
Er du tvivl om, hvilke bygningsdele du skal søge om byggetilladelse til? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring bygningstilladelse til bygningsdele, gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.
Jeanette Brauer, advokat Rasmus Møller Nielsen, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
Om du skal søge om byggetilladelse til dit drivhus, beror på, hvor stort et drivhus, du har planer om at bygge. Er drivhuset højst 50 m2, skal du ikke søge om byggetilladelse. Dette hænger sammen med, at man har ændret i BR15, samt det nye Bygningsreglement 2018 (BR18).
Du behøver altså ikke længere at kontakte kommunen, før du bygger et drivhus på din grund, så længe du samlet holder dig under 50 m2. På trods af, at et drivhus under 50 m2 ikke kræver byggetilladelse, skal drivhuset BBR registreres.
Overstiger dit drivhus 50 m2, skal du derimod søge om byggetilladelse. I praksis overstiger drivhuse dog sjældent 50 m2. Det bemærkes dog, at du altid skal have en byggetilladelse, hvis det samlede areal af alle dine småbygninger, inklusivt dit nye drivhus, overstiger 50 m².
Generelt behøver du ikke byggetilladelse for at bygge en pergola, da den ikke anses for at være en beboelsesbygning. Der er dog visse regler, undtagelser og forbehold, som du skal være opmærksom på, inden du begynder byggeriet.
Du skal alligevel have byggetilladelse til din pergola, såfremt:
Kontakt Sagførerne for at høre nærmere om byggetilladelse til en pergola. Vores advokater med speciale i plan- og miljøret står klar til at hjælpe dig.
Skal du bygge en ny carport, er reglerne de samme som ved drivhuse. I henhold til Bygningsreglementet skal man ikke søge om byggetilladelse hos kommunen, såfremt man ønsker at bygge en carport på mindre end 50 m2.
Planlægger du derimod at bygge en carport, der overstiger grænsen på 50 m2, skal du søge om byggetilladelse. Du skal desuden søge om byggetilladelse, såfremt det samlede areal af småbygninger på din grund ikke overstiger det samlede bebyggelsesareal på 50 m2.
Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med byggetilladelser, hvorfor vi ved, hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.
Normalt kræver en terrasse ikke byggetilladelse, så længe den ikke er overdækket. Såfremt terrassen er hævet mere end 30 cm over terrænet, vil der dog være krav om byggetilladelse, samt specifikke regler om afstand til skel.
Er terrassen derimod overdækket, kræver den ikke byggetilladelse, så længe arealet ikke overstiger 50 m2. Såfremt den overdækkede terrasse er en del af samme tag- og facade konstruktion som din bolig, så kræver terrassen alligevel en byggetilladelse.
Kontakt Sagførerne for at høre mere om, hvilke regler der gælder i din kommune, samt hvad du skal være opmærksom på i forbindelse byggetilladelse til terrasser. Første samtale er altid uforpligtende.
Et anneks er en selvstændig bygning til beboelsesformål, hvorfor der altid skal søges om byggetilladelse. Der stilles langt mere omfattende krav til annekser sammenlignet med andre småbygninger i haven.
Før du begynder at planlægge opførelsen og ansøge om byggetilladelse, skal du sikre, at annekset holder sig inden for byggeretten. Dette indebærer blandt andet at overholde den tilladte bebyggelsesprocent, afstand til skel, det skrå højdegrænseplan samt bygningshøjder.
Ansøgning om byggetilladelse til dit anneks skal ske til kommunen og består af følgende fire trin:
Er du i tvivl om, hvordan man søger om byggetilladelse til et anneks eller ønsker du at vide mere om bebyggelsesprocenter og skel? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Sammen kan vi drøfte din sag og finde den bedst mulige løsning.
Om du skal ansøge om byggetilladelse til et nyt badeværelse, beror på om du bor i hus eller lejlighed, samt om der er tale om en renovering eller en tilbygning.
Bor du i et hus, kræves der ikke byggetilladelse for renovering, etablering, udvidelse eller flytning af et badeværelse, så længe boligens samlede areal ikke ændres. Opføres det nye badeværelse derimod som en tilbygning, i et uudnyttet loftrum eller i en kælder, vil det udvide boligarealet og dermed kræve byggetilladelse, inden arbejdet kan begynde.
Bor du i en lejlighed, skal du som den klare hovedregel have en byggetilladelse og indsende en anmeldelse til kommunen. Uanset om man vil flytte vægge, udvide badeværelset, sænke loftet eller ændre placeringen af toilettet, kræver det tilladelse fra kommunen.
Har du flere spørgsmål i forbindelse med byggetilladelse til dit badeværelse, er du velkommen til at kontakte Sagførerne. Du kan desuden kontakte din kommune for at høre nærmere.
Har du planer om at bygge en garage, er der en række regler, som du skal være opmærksom på.
Vil du bygge en integreret garage, skal du søge om byggetilladelse, da dette udvider etagearealet. En integreret konstruktion betyder, at garagen er placeret under samme tagkonstruktion som boligen.
Vil du derimod bygge en fritstående garage, er tommelfingerreglen, at du udelukkende skal søge om byggetilladelse, såfremt garagen overstiger 50 m2. Det bemærkes, at selvom garagen ikke kræver byggetilladelse, er du stadig forpligtet til at indberette byggeriet til BBR.
Skal du bygge et shelter i din have kræver dette ikke en byggetilladelse, såfremt du overholder følgende krav:
Hvis din bolig er beliggende i en landzone, kan det være påkrævet at ansøge om en landzonetilladelse, hvilket er en særlig tilladelse til at udføre byggeri i området. Du skal desuden være opmærksom på, om der er særlige lokalplaner og servitutter, som du skal overholde.
Du kan foretage ombygninger inden for din bolig uden at skulle have byggetilladelse, så længe arbejdet ikke involverer ændringer af de bærende konstruktioner eller påvirker bygningens brandmæssige forhold.
En ombygning kræver altså som udgangspunkt ikke byggetilladelse. Dette betyder, at du frit kan etablere et nyt køkken, lave skillevægsændringer, samt renovere dit badeværelse. Dette gælder uanset om du bor i hus eller lejlighed.
Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Sammen kan vi drøfte din sag og klarlægge om din ombygning kræver byggetilladelse.
Om du skal ansøge om byggetilladelse afhænger af, hvordan du vælger at opføre dit orangeri.
Hvis orangeriet opføres som en fritstående løsning, er tommelfingerreglen, at småbygninger under 50 m2 normalt ikke kræver en byggetilladelse. Det er dog vigtigt at holde øje med, at det samlede areal af alle småbygninger ikke overstiger 50 m2.
Hvis orangeriet derimod er en tilbygning, f.eks. en havestue eller udestue, kræver det en byggetilladelse. Det bemærkes, at der kan være særlige regler for de enkelte kommuner, som du altid skal iagttage.
Ønsker du at bygge et skur, vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at søge om byggetilladelse.
Der er specifikke regler for, hvor meget du må bygge på din grund. På en parcelhusgrund må du maksimalt bebygge 30 % af grunden, mens tallet er 15 % for sommerhusgrunde. Bemærk, at det samlede areal af småbygninger kun medregnes i bebyggelsesprocenten, hvis det overstiger 50 m². For at undgå at skulle søge om byggetilladelse, skal byggeriet overholde reglerne i bygningsreglementet.
Dette indebærer blandt andet følgende krav:
Overholder du ovenstående krav, kan du bygge skuret uden at søge om byggetilladelse. Du skal dog huske, at BBR registrere skuret.
Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.
Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med byggetilladelser til bygningsdele. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.
Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev