Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4476

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4476

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Effektiv håndtering når en funktionær får nyt arbejde i opsigelsesperioden

Når en funktionær får nyt arbejde i opsigelsesperioden, opstår der ofte spørgsmål om løn, feriepenge og modregningsret. Det er afgørende at håndtere situationen korrekt for at undgå juridiske faldgruber og økonomiske tab. Hos Sagførerne har vi stor erfaring med at rådgive arbejdsgivere i netop disse sager.

Det klare udgangspunkt er, at en funktionær ikke uden videre kan påbegynde et nyt arbejde i opsigelsesperioden. Det følger nemlig af funktionærloven, at medarbejderen skal møde på arbejde og udføre sine arbejdsopgaver i opsigelsesperioden, hvis ikke kan arbejdsgiveren kræve tab erstattet.

Er du i tvivl om, hvorvidt funktionæren er berettiget til at påbegynde et nyt job i opsigelsesperioden, så kontakt Sagførerne. Vi er eksperter indenfor arbejds- og ansættelsesret.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4476 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Nyt arbejde i opsigelsesperioden


Nyt job i opsigelsesperioden

Som ovenfor nævnt, kan funktionæren ikke blot påbegynde et nyt job i opsigelsesperioden. I opsigelsesperioden skal vedkommende nemlig som udgangspunkt fortsat udføre sit arbejde. 


Derforuden gælder der også fortsat en loyalitetsforpligtelse, hvorfor funktionæren ikke må påbegynde et arbejde i en konkurrerende virksomhed. Der gælder dog nogle undtagelser til det førnævnte udgangspunkt, såfremt du for eksempel fritstiller eller suspenderer funktionæren. Endvidere kan I indgå en aftale om afskedigelse med kortere varsel, hvis funktionæren allerede er blevet tilbudt et nyt job, som vedkommende ønsker at påbegynde.

Nyt arbejde - fritstilling

Når du opsiger en medarbejder, kan du vælge at vedkommende skal fritstilles. Du vil i så fald fortsat skulle udbetale løn til funktionæren, men den pågældende skal ikke møde på arbejde. Med andre ord skal funktionæren ikke længere stå til rådighed for dig. Funktionæren vil i stedet kunne starte et nyt arbejde hos en ikke-konkurrerende virksomhed i opsigelsesperioden. Såfremt du fritstiller en funktionær, har vedkommende pligt til at være aktivt jobsøgende.

Nyt arbejde - suspension

Funktionæren kan ligeledes påbegynde nyt arbejde hos en ikke-konkurrerende virksomhed, hvis du har suspenderet vedkommende. Ved suspension, skal medarbejderen dog fortsat opfylde sin rådighedsforpligtelse. Det nye arbejde skal således acceptere, hvis du kalder funktionæren på arbejde.


Vores advokater står klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have nogle spørgsmål til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med fritstilling og suspension af en funktionær. Du kan kontakte os via mail eller telefon. Det er også muligt at udfylde vores kontaktformular nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Nyt arbejde - løn

Såfremt funktionæren får nyt job i opsigelsesperioden, kan du modregne vedkommendes indtægt fra sit nye job i den løn, du skal betale funktionæren i opsigelsesperioden. Dette gælder dog kun, såfremt det er ud over minimalerstatningen. Minimalerstatningen udgør 3 måneders løn. Det er vigtigt at sikre sig, at medarbejderen får den løn og minimalerstatning som medarbejderen har krav på, da man ellers risikerer at blive mødt med efterkrav senere. 

Det kan også være aftalt, at du skal udbetale funktionæren løn som normalt, således at vedkommende får dobbeltløn i en periode.

Ovenstående gør sig gældende i tilfælde, hvor du har fritstillet eller suspenderet vedkommende.

Jobsøgning i opsigelsesperioden

Har du opsagt en funktionær, har vedkommende ikke blot en ret, men også en pligt til at søge nyt job i opsigelsesperioden. Funktionærer har ret til en vis frihed fra arbejde, såfremt det er med henblik på at søge nyt job. Det medfører blandt andet, at vedkommende har ret til at få fri, for at tage til en jobsamtale. Dette gør sig udelukkende gældende, hvis det ikke er muligt for funktionæren at flytte samtalen til et tidspunkt, som er uden for arbejdstiden. 

Funktionæren har dog ikke ret til at skrive jobansøgninger, udarbejde sit CV eller opdatere sin LinkedIn-profil i arbejdstiden.

Kontakt vores advokater

Det kan virke uoverskueligt at holde styr på alle reglerne om nyt arbejde i opsigelsesperioden. Derfor står vi klar med rådgivning, der passer til netop dit tilfælde. Vi kan blandt andet hjælpe dig med at undersøge, om du kan modregne lønnen med funktionærens løn fra sit nye arbejde, eller hvorvidt vedkommende, i strid med funktionærloven, er startet i en konkurrerende virksomhed i opsigelsesperioden.

Vi er hos Sagførerne eksperter indenfor arbejds- og ansættelsesret. Du kan kontakte vores advokater på mail eller telefon, hvis du har spørgsmål til, hvordan du overholder de forskellige krav i funktionærens opsigelsesperiode. Det er også muligt at udfylde vores kontaktformular nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon