Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Hvad er en bankgaranti

Når du køber en ny bolig, sker dette normalt som en såkaldt kontanthandel. Dette betyder, at køber sørger for at betale dels udbetalingen (som normalt i første omgang deponeres hos sælgers ejendomsmægler) og dels restkøbesummen senest pr. overtagelsesdagen

Det fremgår af købsaftalen, at du ca. 1 uges tid efter begge parter har underskrevet købsaftalen, skal stille en bankgaranti (for restkøbesummen) overfor sælger. Denne bankgaranti giver sælger en sikkerhed for, at købesummen så også bliver betalt når alle betingelserne i handelen er opfyldt, og dette sker normalt når skødet er blevet tinglyst, samt at sælger har indfriet sine gældsforpligtelser i ejendommen og disse er blevet slettet i tingbogen (eller at sælgers bank indestår for at dette sker).

Bankgarantien stilles normalt af din egen bank i forbindelse med handelen.

Sagførernes boligadvokat anbefaler derfor, at du allerede i starten af købsprocessen får din bank med på sidelinjen, og at du sammen med banken finder ud af, hvad du beløbsmæssigt må købe for.

Når dette er på plads, kommer din boligadvokat på banen i forbindelse med gennemførelsen af selve bolighandelen, og hvor din boligadvokat vil gennemgå alle handelens dokumenter, der fx består af en købsaftale, evt. tilstandsrapport og el-installationsrapport ved villaer og sommerhuse, ejendomsdatarapport, jordforureningsattest, energimærke, BBR-ejermeddelelse, tingbogsattest mv., med henblik på at sikre, at der ikke er nogen faldgruber i handelen.

Boligadvokat

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2023 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon