Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Ring og få hurtigt svar: 8743 5522

Den første samtale er gratis.

Skal din sag i Byggeriets Ankenævn?

Har du haft bøvl med dine håndværkere , og kan I ikke nå til enighed, skal du beslutte, om du vil sende sagen i Byggeriets Ankenævn, eller om du vil føre retssag, og herunder gennemføre syn og skøn.


Byggeriets Ankenævn behandler klager over de fleste håndværksfaggrupper, dog ikke vedrørende nyopførelse af hus/lejlighed hvor entreprisesummen overstiger 1 mio. kr.


Som udgangspunkt forlanger dit forsikringsselskab, at du indbringer sagen for Byggeriets Ankenævn, før du anlægger retssag. Det gør de med henvisning til dine forsikringsvilkåre. Endvidere vil de typiske nægte at yde dig  retshjælpsforsikringsdækning til en retssag, hvis du ikke forinden har indbragt sagen for Byggeriets Ankenævn.


Problemet med denne fremgangsmåde er imidlertid, at Byggeriets Ankenævn er sat i verden af følgende grunde:

  • For at tage sig af sager, der er så juridisk ukomplicerede, at du som forbruger ikke har behov for advokatbistand.
  • For at afgøre sager hurtigere en domstolene.


Det betyder, at sagerne gennemføres på et skriftligt grundlag, og der er således ikke mulighed for at afgive mundtlig forklaring for ankenævnet eller for at afhøre vidner. 


Det forholder sig imidlertid sådan, at en lang række sager mod håndværkere om fejl og mangler ved fast ejendom har en sådan juridisk karakter, at de er uegnede til behandling i et ankenævn. Dette kan medfører,

  • at sagerne ikke bliver tilstrækkeligt oplyst i ankenævnet,
  • at de tager næsten lige så lang tid som en retssag, da der kan være omfattende skriftveksling, og
  • at der efterfølgende alligevel er behov for at føre en retssag for domstolene.

Det forholder sig også sådan, at hverken du som forbruger eller din håndværker er forpligtet til at efterleve ankenævnets afgørelse. Byggeriets ankenævn offentliggør en liste over virksomheder, som ikke efterlever afgørelserne.


Det fremgår imidlertid af forbrugerklageloven  § 16, at Byggeriet Ankenævn kan afvise at behandle en klage, hvis klagen ikke skønnes egnet til behandling i Byggeriets Ankenævn. Dette kan være tilfældet, hvor en afgørelse af sagen forudsætter en egentlig bevisførelse f.eks. i form af afhøring af parterne eller vidner under strafansvar. Hvis det er tilfældet i din sag, kan dit forsikringsselskab ikke nægte dig retshjælpsforsikringsdækning med henvisning til, at du først skal sende sagen i Byggeriets Ankenævn.


Du er velkommen til at ringe til os på  8743 5522, så vi sammen kan drøfte, om din sag bedst hører hjemme i retten eller i Byggeriets Ankenævn.

Advokat Susanne Damouni ved byggeskade

Kontakt Susanne Damouni

Susanne Damouni

Advokat, specialist i entrepriseforhold

Ring på tel: 8743 5522

Eller send en mail til sda@sagfoererne.com.

Læs mere om Susanne her...

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores advokater inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2022 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Cookie- og persondatapolitik | Almene oplysninger
Facebook ikon