Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b

Der er som arbejdsgiver meget at holde styr på, når en funktionæransat skal opsiges. Funktionæransatte kan kun blive afskediget, hvis der er saglige grunde, der kan begrunde opsigelsen. Hvis ikke opsigelsen kan begrundes sagligt, så er der tale om en usaglig afskedigelse, hvorefter den afskediget funktionær kan have krav på godtgørelse. Det følger af funktionærlovens § 2 b, at funktionærer har krav på godtgørelse, såfremt de usagligt afskediges.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b


Godtgørelse for usaglig opsigelse

Det følger af funktionærloven, at en funktionær kun kan afskediges, hvis afskedigelsen er saglig og begrundet. Hvis en funktionær ikke afskediges sagligt, så kan du som arbejdsgiver blive forpligtet til at betale godtgørelse for usaglig opsigelse, dette følger nemlig af funktionærlovens § 2 b.

Er du i tvivl om hvorvidt du kan opsige en ansat? Kontakt Sagførerne for rådgivning i forbindelse med ansættelsesretten. 

Hvornår kan en ansat være omfattet?

Det er kun ansatte, der er funktionærer, der kan have krav på godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b. Det er derfor kun dine funktionær ansatte, der er beskyttet af funktionærloven. Derudover kan ansatte, der er ansat på funktionærlignende vilkår, også være omfattet af funktionærlovens regler.

Læs mere om funktionærer her.

Der kan kun ydes godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b, hvis der sker usaglig opsigelse. Usaglig opsigelse kan være opsigelse på grund af alder, køn, race, religion og tro, samt graviditet.

Du kan læse mere om usaglig opsigelse her.

Er du i tvivl om hvorvidt en opsigelse er saglig? Kontakt Sagførerne, så vi kan drøfte dine ansættelsesretlige problemstillinger.

Hvornår tages der udgangspunkt i?

Den saglige grund, der berettiger en opsigelse, skal foreligge på opsigelsestidspunktet.

Den saglige grund til at der skal ske opsigelse af den pågældende funktionær, skal altså være til stede på det tidspunkt som funktionæren bliver opsagt på. Det er således ligegyldigt, hvis der indtræder forhold efterfølgende, som sagligt kunne begrunde en opsigelse.

Godtgørelsens størrelse

Godtgørelsens størrelse er afhængig af flere forhold. Godtgørelse for usaglig opsigelse er en konkret vurdering. Vurderingen tager udgangspunkt i alle de omstændigheder, der er gældende. Dette vil sige, at der tages højde for den ansattes anciennitet, grunden for den usaglige opsigelse, samt omstændighederne i øvrigt.

For at være berettiget til godtgørelse for usaglig opsigelse, skal funktionæren have været ansat i mindst ét år. Der kan således ikke ydes godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b, hvis den ansatte, der usagligt opsiges, ikke har haft ansættelse i over 1 år.

      • Hvis funktionæren er fyldt 30 år, så kan godtgørelsen være op til 3 måneders løn.
      • Hvis funktionæren har været ansat uafbrudt i mindst 10 år, så kan godtgørelsen være op til 4 måneders løn.
      • Efter 15 års beskæftigelse kan godtgørelsen være op til 6 måneders løn.

Usaglig opsigelse kan få store økonomiske konsekvenser. Kontakt Sagførerne, så du undgår en uberrettiget opsigelse. 

Godtgørelse for andet end usaglig opsigelse

Samtidig med at der ydes godtgørelse for usaglig opsigelse, efter funktionærlovens § 2 b, så kan funktionæren samtidigt have krav på godtgørelse efter funktionærlovens § 2 a, som giver funktionæren ret til godtgørelse efter anciennitet. Læs mere om godtgørelse efter funktionærlovens § 2 a her. 


Derudover kan funktionæren have krav på godtgørelse for andre forhold, såsom tort. Dette ville kræve, at der i forbindelse med funktionærens afskedigelse, er blevet fremsat groft krænkende oplysninger om den ansatte.

Godtgørelse for usaglig opsigelse, udelukker således ikke at der kan ydes godtgørelse for andre forhold. Godtgørelse for andre forhold udelukker derfor heller ikke, at der kan ydes godtgørelse for usaglig opsigelse efter funktionærlovens § 2 b.

Kontakt en advokat

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Opsigelse af ansatte kan være svært. Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning om ansættelsesretten, eller anden rådgivning i forbindelse funktionæransatte. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon