Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Generelt om suspendering

Suspension er en af de reaktionsmuligheder, du som arbejdsgiver kan benytte over for en medarbejder i forbindelse med, at du overvejer om vedkommende skal opsiges. Ofte anvendes suspension i en opsigelsesperiode. Det betyder, at medarbejderen er hjemsendt og ikke skal arbejde, men skal stå til rådighed. Arbejdsgiveren kan således kalde medarbejderen på arbejde ved behov herfor.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Suspendering


Suspendering af medarbejder

Ved suspendering fritages medarbejderen for at møde på arbejde, men skal stadig stå til rådighed for virksomheden i opsigelsesperioden. Du kan således med en vis varsel kræve, at medarbejderen møder på arbejde. Det betyder ligeledes, at medarbejderen skal informere dig, hvis vedkommende vil afholde ferie eller er syg.

Som udgangspunkt er funktionæren berettiget til at modtage sin sædvanlige løn, selvom vedkommende er suspenderet.

Nyt arbejde under suspension

Medarbejderen har ikke en pligt, men en ret til at søge nyt arbejde i opsigelsesperioden.

Din medarbejder må således gerne både søge og starte nyt arbejde, imens vedkommende er suspenderet. Vedkommende må dog ikke starte arbejde i en konkurrerende virksomhed, medmindre den pågældende har kontraopsagt sin stilling først. Derforuden skal den nye arbejdsgiver også underskrive en erklæring om, at din medarbejder fortsat vil kunne overholde sin rådighedsforpligtelse over for dig i perioden, hvor vedkommende er suspenderet. Desuden må medarbejderen ikke, ved at tage nyt arbejde, overtræde eventuelt aftalte kunde- og konkurrenceklausuler.

Selvom medarbejderen får nyt arbejde, skal du betale den pågældende løn i opsigelsesperioden - også hvis vedkommende er suspenderet.

Loyalitetspligt ved suspension

Har du suspenderet en medarbejder, gælder vedkommendes loyalitetspligt fortsat. Det samme gør sig gældende for eventuelle kunde- og konkurrenceklausuler. Du kan læse mere om kunde- og konkurrenceklausuler her.

Det er ofte nødvendigt at foretage en konkret vurdering, om hvorvidt der er sket en overtrædelse af loyalitetspligten under suspenderingen - hvilket kan være svært. Hos Sagførerne er vi eksperter inden for arbejds- og ansættelsesret, hvorfor vi kan vejlede dig om en sådan overtrædelse.

Hvorfor suspendere?

En suspension kan være relevant i en periode hvor virksomheden oplever nedgang i driften. Ved suspension sendes medarbejderen hjem, men er stadig ansat. Suspensionen kan gælde i en vis periode, og så kan arbejdsgiveren kalde medarbejderen på arbejde, hvis der skulle opstå et behov for medarbejderens arbejdskraft. I nogle tilfælde kan man undgå opsigelse.

En suspension kan også være relevant i relation til en opsigelse. I dette tilfælde vil medarbejderen ikke skulle møde på arbejde, men kan ligeledes kaldes på arbejde ved behov. Hvis det er klart, at der ikke er behov for medarbejderens arbejdskraft, bør medarbejderen fritstilles. Du kan læse mere om fritstilling her. 

Hvorvidt en suspension eller fritstilling af en medarbejder kan være fordelagtig i netop din situation, kan vi hjælpe dig med at vurdere. Kontakt Sagførerne allerede i dag for kyndig rådgivning.

Vigtigt ved suspendering

Du skal være opmærksom på, at suspension ikke blot kan anvendes som et forsøg på for eksempel at undgå fritstilling af vedkommende.

Du må ikke misbruge retten til at suspendere en medarbejder. Det vil sige, at du ikke må suspendere en medarbejder, såfremt du ikke reelt har intentioner om at udnytte medarbejderens arbejdskraft, men blot har suspenderet vedkommende, så de ikke kan starte andet arbejde. I sådanne tilfælde, skal det netop overvejes, om vedkommende bør fritstilles i stedet for suspenderes.

Advokat til suspendering

Reglerne om suspension er forholdsvist komplicerede, hvorfor vi anbefaler at søge rådgivning, såfremt du ønsker at suspendere en medarbejder. Hos Sagførerne er vi eksperter inden for arbejds- og ansættelsesret, hvorfor vi kan vejlede dig i din konkrete situation. Tøv ikke med at kontakte vores advokater enten via telefon eller mail. Du kan ligeledes udfylde kontaktformularen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer. 

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon