Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Suspendering

Er du i tvivl om, hvornår man må suspendere en timelønnet medarbejder? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring suspendering, gennemgået, herunder blandt andet, hvornår man som arbejdsgiver kan suspendere. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

  • Hvad er en suspendering?
  • Hvornår kan man suspendere?
  • Hvad er forskellen på fritstilling og suspension?
  • Kan en suspenderet medarbejder holde ferie?
  • Har en suspenderet loyalitetspligt?

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Suspendering


Hvad er en suspendering?

En suspendering er det juridiske udtryk for, at man som arbejdsgiver midlertidigt ikke ønsker at gøre brug af en medarbejders arbejdskraft, men stadig ønsker, at denne skal stå til rådighed i opsigelsesperioden. Ved en suspendering vælger man altså som arbejdsgiver ikke at benytte medarbejderens arbejdskraft i opsigelsesperioden.

Medarbejderen har efter en suspendering fortsat ret til fuld løn i opsigelsesperioden. Suspension er en beslutning, der kan træffes af dig som arbejdsgiver. Suspension kan være nyttig i situationer, hvor du ønsker at bevare muligheden for at tilkalde medarbejderen, hvis der opstår et behov for dennes ekspertise eller kendskab til specifikke arbejdsopgaver.

Ved suspension sikrer du, at medarbejderen er tilgængelig i opsigelsesperioden, samtidig med at du undgår eventuelle konflikter eller problemer, som kunne opstå ved at have medarbejderen aktivt til stede på arbejdspladsen. Dette giver dig fleksibilitet til at håndtere situationen på en måde, der bedst passer virksomhedens behov og de specifikke omstændigheder, der medførte opsigelsen.

Arbejdsgivere er underlagt et kompliceret arbejdsretligt regelsæt. Vi kender reglerne og kan rådgive dig, så du kan fokusere på din forretning. Kontakt os for en uforpligtende samtale om suspendering af timelønnede medarbejdere. Herefter vil vores erhvervsadvokater hjælpe dig videre.

Hvornår kan man suspendere?

Som arbejdsgiver har du mulighed for at suspendere en timelønnet medarbejder i følgende to tilfælde:

  • Ved opsigelse fra din side
  • Ved den timelønnedes egen opsigelse

  Det anbefales, at man som arbejdsgiver skriftligt bekræfter en medarbejders suspension. Dette sikrer klarhed og dokumentation for, at medarbejderen er suspenderet. Derudover bør der skriftligt aftales, i hvilket omfang og med hvilket varsel medarbejderen skal stå til rådighed under suspensionen. Dette hjælper med at sikre, at medarbejderen er klar over, at udeblivelse skyldes virksomhedens ønske og derfor ikke betragtes som ulovligt fravær.

  Ønsker du at vide mere om suspension? Du kan læse mere om suspendering af funktionærer på denne side, herunder hvorfor det kan være en god ide at suspendere.

  Kontakt Sagførerne for råd og vejledning i forbindelse med, hvornår man må suspendere en timelønnet medarbejder. Vi kan desuden udarbejde en skriftlig aftale vedrørende suspension for dig, såfremt du ønsker dette. Vores advokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret står klar til at hjælpe dig.

Hvad er forskellen på fritstilling og suspension?

Suspension bruges ofte i stedet for fritstilling. I begge tilfælde er medarbejderen normalt berettiget til at modtage sin sædvanlige løn i opsigelsesperioden. Når man som arbejdsgiver vælger at fritstille en medarbejder, frigøres vedkommende helt fra sine arbejdsforpligtelser over for virksomheden i opsigelsesperioden.

Ved suspension fritages medarbejderen for at møde fysisk på arbejde, men skal derimod stadig være til rådighed for virksomheden i opsigelsesperioden. Den afgørende forskel er altså, at fritstilling betyder fuld frihed fra arbejdsforpligtelser, mens suspendering kræver, at medarbejderen stadig står til rådighed for virksomheden.

Ønsker du at vide mere om fritstilling af medarbejdere? På denne side kan du læse meget mere om fritstilling af timelønnede, herunder deres pligt til at søge nyt arbejde i fritstillingsperioden.

Hos Sagførerne er vi specialiseret i at rådgive små og mellemstore, ejerledede virksomheder om alle de spørgsmål, der opstår ved drift af denne type virksomhed. Vi tilbyder en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret.

Kan en suspenderet holde ferie?

Ønsker en suspenderet timelønnet medarbejder at afholde ferie under suspensionen, skal dette aftales med virksomheden. Hvis virksomheden ønsker at pålægge medarbejderen at holde ferie, skal dette varsles i overensstemmelse med ferielovens regler.

Dette betyder, at den timelønnede medarbejder præcist skal vide, hvornår ferien afholdes. Er disse krav opfyldt, behøver medarbejderen ikke at stå til rådighed for virksomheden i denne periode. En suspenderet medarbejder kan altså godt holde ferie.

Ønsker du at vide nærmere om en suspenderet funktionær kan få et nyt arbejde under suspension? Få svaret ved at trykke her.

Medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource. Derfor skal der være styr på de ansættelsesretlige forhold, så både arbejdsgiver og arbejdstager kan fokusere på det, de er bedst til. Kontakt Sagførerne for hjælp og rådgivning i forbindelse med suspendering.

Har en suspenderet loyalitetspligt?

En suspendering af en timelønnet medarbejder ændrer ikke på loyalitetspligten. Dette betyder, at der efter en suspension stadig vil gælde en gensidig loyalitetspligt mellem arbejdsgiveren og medarbejderen.

Ifølge loyalitetspligten skal både arbejdsgiver og medarbejder behandle hinanden med respekt og omtale hinanden positivt. Hvis arbejdsgiveren eller medarbejderen bryder denne loyalitetspligt, kan det føre til en misligholdelse af deres forpligtelser over for den anden part.

Loyalitetspligten forhindrer også medarbejderen i at arbejde for en konkurrerende virksomhed i opsigelsesperioden, uanset om de er bundet af en kunde- eller konkurrenceklausul efter opsigelsesperiodens udløb. Du kan læse mere om kunde- og konkurrenceklausuler ved at trykke her.

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om forholdet mellem suspension og loyalitetspligten. Første samtale med en advokat er altid uforpligtende.

Advokat ifm. suspendering

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med suspendering af timelønnede medarbejdere. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon