Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Erhvervslejekontrakt 

Erhvervslejekontrakter er en skriftlig lejeaftale. Erhvervslejeaftaler behøves ikke udformes på skrift, medmindre at én part ønsker det. Hos Sagførerne anbefaler vi altid at der udformes en lejekontrakt for erhvervslejemål. Erhvervslejekontrakten fastligger nemlig parternes forpligtelser overfor hindanden, herunder lejens størrelse, parternes vedligeholdelsespligt osv. Derudover kan lejekontrakten indeholde regler for, hvordan opsigelse, lejeregulering og fraflytning skal ske. 

Hos Sagførerne er vi eksperter i erhvervslejeret. Kontakt os, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med erhvervslejekontrakter. 

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Erhvervslejekontrakt


Hvad er en erhvervslejekontrakt?

Lejekontrakter i erhvervsforhold, der også kendes som erhvervslejekontrakter, er præget af en høj grad af aftalefrihed. Udlejer og lejer har derfor i vidt omfang selv mulighed for at aftale, hvilke vilkår og betingelser, erhvervslejen sker på.

Erhvervslejeloven, der regulerer erhvervslejemål og erhvervslejekontrakter, foreskriver at erhvervslejeloven kun finder anvendelse på leje af lokaler, der ikke benyttes til bolig. Fysisk blandede lejemål er derfor ikke omfattet af erhvervslejeloven, men i stedet “lov om leje" - ligesom almindelige beboelses lejemål er.

Erhvervslejeloven indeholder visse regler, der kan fraviges ved aftale, dette er f.eks. hvis parterne ikke har aftalt lejens størrelse. Derudover indeholder erhvervslejeloven også ufravigelige regler, der ikke kan fraviges ved aftale mellem parterne.

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker hjælp til at udforme erhvervslejekontrakter.

Hvornår skal der være en erhvervslejekontrakt?

Erhvervslejekontrakter er præget af en høj grad af aftalefrihed. Parterne i erhvervslejeforholdet kan derfor aftale, at der ikke skal udformes en erhvervslejekontrakt. Det følger af erhvervslejeloven, at der skal udformes en lejekontrakt, hvis én af parterne kræver dette. Parten kan således ensidigt kræve, at et vilkår eller lejekontrakten i sin helhed udformes skriftligt.

Hvad skal erhvervslejekontrakten indeholde?

Hvis erhvervslejekontrakten udformes skriftligt, så skal den indeholde

    • Hvilke udgifter som lejer skal betale, samt udgiftens anslåede størrelse
    • Hvilke udgifter, der indgår i forbrugsregnskabet
    • Hvilken dato der ligger til grund for skatte- og afgiftsændringer

    Hvis ikke lejekontrakten indeholder sådanne oplysninger, så mister udlejer sin ret til at opkræve udgifterne.


    Kontakt derfor Sagførerne, hvis du ønsker hjælp til at udforme en erhvervslejekontrakt. Vi er eksperter inden for erhvervsleje.

Lejens størrelse

Erhvervslejekontrakter er præget af stor aftalefrihed. Det står derfor lejer og udlejer frit for at forhandle lejens størrelse. Lejens størrelse bør afspejle lejemålet, samt hvilke andre vilkår der indgår i lejeaftalen. Lejens størrelse kan med tiden reguleres.

Hvis parterne ikke har aftalt, hvad lejens størrelse skal være, så fastsættes lejen til markedsleje. Ved markedsleje forstås den leje som en kyndig lejer og udlejer ville aftale sig frem til.

Regulering af lejen

Det kan i løbet af et lejeforhold være nødvendigt at regulere lejen, så den fortsat står mål med parternes aftale. Det aftales derfor typisk at lejen reguleres i henhold til nettoprisindekset eller anden procentsats. Der kan derudover ske en lejeregulering, hvis de skatter og afgifter, der er knyttet til lejemålet, ændres. Der er således mulighed for såvel en lejestigning som lejereduktion.


Hvis lejeforholdet har løbet i en periode på over 4 år, så kan både lejer og udlejer kræve at få lejen fastsat til markedslejen. Begge parter har derfor mulighed for at få reguleret lejen, hvis lejen enten er væsentligt lavere eller højere end markedslejen. En part kan kun kræve en sådan lejeregulering, hvis den gældende leje er væsentligt lavere eller højere end markedslejen.

Opsigelse af lejekontrakten

Som udgangspunkt kan erhvervslejekontrakten opsiges med 3 måneders varsel. Lejeren kan frit opsige lejemålet i henhold til varslet, hvorimod udlejer har en snævre adgang for at opsige lejemålet.

Du kan læse mere om opsigelse af erhvervslejemål på dette link, herunder hvilke muligheder udlejer har for at opsige en erhvervslejer. 

Det ses typisk, at én af parterne foretager investeringer i lejemålet, hvorfor der typisk aftales uopsigelighed. Hvis der er aftalt uopsigelighed i lejekontrakten, så kan hverken lejer eller udlejer opsige lejemålet i uopsigelighedsperioden.

Hvis parterne aftaler at lejeforholdet er tidsbegrænset, så udløber lejekontrakten ved den tidsbegrænsede periodes udløb. Der skal således ikke ske en opsigelse ved tidsbegrænset lejemål, da kontrakten udløber automatisk. 

Hos Sagførerne er vi eksperter i erhvervslejeret. Kontakt os, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med opsigelse af erhvervslejekontrakter. 

Fraflytning

Når lejer fraflytter lejemålet, så skal udlejer have mulighed for at besigtige lejemålet inden fraflytningen. Lejeren fastsætter tidspunktet for besigtigelsen, men tidspunktet skal være egnet og bekvemt for udlejer til at foretage en besigtigelse.

Lejeren skal aflevere lejemålet i samme stand, som denne overtog lejemålet i, dog med undtagelse for slid og ælde, som ikke er omfattet lejerens vedligeholdelsespligt.

Lejer skal som udgangspunkt være fraflyttet kl. 12.00 på fraflytningsdagen, hvis ikke andet er aftalt. 

Efter fraflytningen har udlejer 4 uger til at gøre krav gældende vedrørende lejemålets stand. Efter denne periode kan udlejer ikke gøre krav gældende mod lejer, medmindre at manglen ikke kunne opdages ved almindelig besigtigelse. 

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning i vedrørende dine forpligtelser i forbindelse med en fraflytning.

Ændring af en erhvervslejekontrakt

Erhvervslejekontrakter er præget af aftalefrihed. Når en erhvervslejekontrakt indgås af parterne, så er den bindende. Parterne er derfor hver især bundet af kontrakten. Hvis parterne er enige, så kan de ved aftale ændre eller tilsidesætte erhvervslejekontrakten. En sådan ændring vil typisk nedskrives i en allonge aftale, der knytter sig til den oprindelige lejekontrakt. Allonge aftaler behøves ikke udformes på skrift, men hos Sagførerne anbefaler vi altid at ændringer til lejekontrakter udformes på skrift. 

En part kan ensidigt få erhvervslejekontrakten ændret eller tilsidesat, hvis den er urimelig. Dette følger af aftaleloven. En ændring som følge af urimelighed er svært, hvorfor du aldrig bør skrive under på kontrakter, som du ikke er enig i. 

Advokat til erhvervslejekontrakt?

Hos Sagførerne kan vi hjælpe dig med udformning og forhandling af erhvervslejekontrakter. Vi kan derudover rådgive dig i forbindelse med fraflytning, opsigelse og lejeregulering.  Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nedenfor, så kontakter vi dig inden for 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, inden vi har lavet en aftale med dig og sendt en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon