Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4452
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Med en fremtidsfuldmagt er du bedre stillet, hvis du en dag bliver ude af stand til at varetage dine interesser. En fremtidsfuldmagt kan også beskytte dine nærmeste. Fx ser vi ofte, at den ene ægtefælle/samlevende ikke kan sælge den fælles bolig, fordi den anden ægtefælle/samlevende bliver ude af stand til at varetage sine interesser og dermed ikke kan godkende salget. Her kan en fremtidsfuldmagt være med til at beskytte begge parter.
Alt det vigtigste, du skal vide om fremtidsfuldmagter:
Vi vejleder dig og sørge for, at du får en gyldig fremtidsfuldmagt.
Kontakt os for at høre nærmere om, hvordan du fremtidssikrer dig selv. Du kan se vores fastprispakke nedenfor.
Charlotte Højmark Sørensen, advokat Jeanette Gudmand Jensen, advokat Ring på tlf.: tlf.: 3842 4452 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som træder i kraft, hvis du bliver ude af stand til at varetage dine økonomiske og personlige forhold. Ved en fremtidsfuldmagt giver du således en anden person ret til at handle i dit sted, hvis du ikke selv er i stand til det.
Formålet med en fremtidsfuldmagt er at sikre, at dine ønsker og behov bliver respekteret, uanset om det drejer sig om økonomiske forhold, personlige beslutninger, medicinske valg eller ejendomshåndtering. En fremtidsfuldmagt kan opdateres løbende, så den altid afspejler dine nuværende ønsker og forhold.
Eksempler på situationer, hvor en fremtidsfuldmagt er relevant:
Det skal bemærkes, at en fremtidsfuldmagt kun er virksom, så længe du har mistet evnen til at varetage dine interesser. Det kan f.eks. være fordi du kommer ud for en ulykke eller en dag bliver ramt af alvorlig sygdom eller mental svækkelse, såsom demens.
Det er ikke et krav, at man opretter en fremtidsfuldmagt, men det kan være en god ide at oprette en fremtidsfuldmagt af flere årsager. Ved at oprette en fremtidsfuldmagt kan du få indflydelse på, hvem der skal varetage dine interesser, hvis du selv bliver ude af stand til det. En fremtidsfuldmagt er dermed en tryghed for dig, idet du får indflydelse på, hvem der kan agere på dine vegne.
En fremtidsfuldmagt kan ligeledes være fordelagtig for familien, idet fremtidsfuldmagten forholder sig til, hvem der skal repræsentere dig, når du ikke er i stand til det. På den måde undgår familien at skulle tage stilling til det.
I modsætning til en almindelig fuldmagt, kan en fremtidsfuldmagt også omfatte personlige forhold. En fremtidsfuldmagt, der omfatter alle forhold er let at forholde sig til, men den kræver, at du har fuldstændig tillid til fuldmagtshaver.
En fremtidsfuldmagt kan omfatte:
Eksempler på specifikke forhold:
En fremtidsfuldmagt til overstående forhold sikrer bl.a., at dine økonomiske interesser bliver varetaget af personer, som er kompetente og som du har tillid til, dine relationer beskyttes og dine sociale og familære forbindelser plejes samt, at dine juridiske forhold beskyttes.
Det er op til dig, hvad du ønsker, at din fremtidsfuldmagt skal indeholde. Der er fuldstændig valgfriged. Fuldmagten skal blot være så klar og tydelig som muligt. Dette kan vores advokater med speciale i familieret hjælpe med, så du er garanteret en gyldig fremtidsfuldmagt, der er skræddersyet til dine ønsker og behov.
Hvis du opretter en fremtidsfuldmagt, og giver den fremtidsfuldmægtige fuldmagt til at repræsentere dig i økonomiske forhold, vil det blandt andet betyde, at den fuldmægtige kan indgå i retshandler og kontrakter, sælge dine ejendomme, indfri dine lån eller stifte nye, ansøge om offentlige ydelser, repræsentere dig som arving og kvittere for pantebreve.
Ved at oprette en fuldmagt til alle økonomiske forhold sikrer du, at dine økonomiske interesser bliver varetaget af personer, som er kompetente og som du har tillid til, mens en anden varetager dine personlige forhold.
Hvis du i en fremtidsfuldmagt giver den fuldmægtige fuldmagt til at repræsentere dig i personlige forhold, betyder det for eksempel, at den fuldmægtige vil kunne anmode kommunen om hjælpeforanstaltninger, klage over afgørelser vedrørende dine personlige forhold, anmode om aktindsigt i sager der omhandler dig og træffe valg vedrørende dine personlige forhold. Ligeledes vil den fuldmægtige kunne anmode om din lægejournal mv.
En fuldmagt til alle personlige forhold sikrer, at dine personlige interesser bliver varetaget af personer, som er kompetente og som du har tillid til, mens en anden varetager dine økonomiske forhold. Du spreder opgaven på flere hænder, så den måske bliver lettere at løse.
Hvis du ikke opretter en fremtidsfuldmagt og senere bliver ude af stand til at varetage dine egne interesser, vil du automatisk komme under værgemål. Dette betyder, at en værge vil blive udpeget af myndighederne til at træffe beslutninger på dine vegne. I denne situation har du ingen kontrol over, hvem der bliver valgt som værge, og du har heller ikke mulighed for at give værgen specifikke instruktioner eller præferencer på forhånd.
Værgen vil træffe beslutninger baseret på, hvad de anser for at være i din bedste interesse, men uden nødvendigvis at kende eller følge dine personlige ønsker. Dette kan resultere i beslutninger, der ikke afspejler dine præferencer eller værdier. Ved at fremtidssikre dig selv med en fremtidsfuldmagt undgår du dette. Kontakt Sagførerne for at høre nærmere.
Med en fremtidsfuldmagt kan du på forhånd forberede fuldmagtshaveren på, hvordan du ønsker dine interesser varetaget.
Hvorfor du skal få en familieadvokat til at hjælpe dig med oprettelsen:
En fremtidsfuldmagt sættes i kraft af Familieretshuset på baggrund af en anmodning fra dig eller den/de fremtidsfuldmægtige. Anmodningen om ikrafttræden skal som udgangspunkt ledsages af en lægeerklæring.
Når du skal oprette en fremtidsfuldmagt, er der forskellige trin du skal følge. For det første, er det et krav for fremtidsfuldmagter, at de underskrives digitalt i Fremtidsfuldmagtsregistret. Dette sker via tinglysning.dk. For det andet, er det et krav for fremtidsfuldmagter, at de bekræftes for en notar. En notar er en officiel person, der bekræfter fremtidsfuldmagten. Dette kaldes en vedkendelse. Du skal vedkende dig fremtidsfuldmagten for en notar senest seks måneder efter, at du har underskrevet den.
For at sikre at fremtidsfuldmagten er gyldig, bør du rådføre dig med en advokat forinden. Hos Sagførerne har vi flere familieadvokater, der kan hjælpe dig. Tøv derfor ikke med at kontakte os.
Når der er udarbejdet en fremtidsfuldmagt, bliver fremtidsfuldmagten registreret via tinglysning.dk. Det er imidlertid ikke denne registrering, der er afgørende for ikrafttrædelsen af en fremtidsfuldmagt.
Det er Familieretshuset, der træffer afgørelse om, hvorvidt en fremtidsfuldmagt skal sættes i kraft. Hvis Familieretshuset finder anledning til at sætte fremtidsfuldmagten i kraft, sørger Familieretshuset for at få fremtidsfuldmagten tinglyst i Personbogen. Personbogen er offentligt tilgængeligt, hvilket betyder, at alle kan slå op i Personbogen og se, at den eller de fremtidsfuldmægtige faktisk er bemyndiget til at optræde på vegne af fuldmagtsgiver.
Det er desuden Familieretshusets tinglysning i Personbogen, der er afgørende, hvis du ønsker at klage over en afgørelse som Familieretshuset har truffet. Hvis Familieretshuset har truffet afgørelse om at sætte en fremtidsfuldmagt i kraft, og du ikke finder at der er grundlag herfor, beregnes klagefristen på 4 uger fra Familieretshuset har fået tinglyst fremtidsfuldmagten i Personbogen.
De nærmere regler for oprettelse af fremtidsfuldmagter og tinglysning heraf er ganske komplicerede. Det gælder ligeledes, hvis du ønsker at ændre en allerede eksisterende fremtidsfuldmagt. Har du spørgsmål til ovenstående eller er du i tvivl om din retsstilling, kan du kontakte Sagførerne for hjælp og vejledning.
Det er vigtigt at bemærke, at du til enhver tid kan ændre eller tilbagekalde fuldmagten. Du er dermed ikke fastlåst i den fuldmagt du giver, hvis dit forhold til dine fuldmægtig senere ændrer sig.
Når du skal oprette en fremtidsfuldmagt, er det vigtigste spørgsmål, hvem der skal repræsentere dig. Den eller de personer, der udvælges, kaldes fremtidsfuldmægtige. Du betegnes selv som fuldmagtsgiver, idet det er dig, der giver de fremtidsfuldmægtige fuldmagt til at repræsentere dig.
Fremtidsfuldmægtige skal:
Ovenstående krav skal være opfyldt på det tidspunkt, hvor fremtidsfuldmagten sættes i kraft, ellers vil fremtidsfuldmagten være ugyldig. Hos Sagførerne garanterer vi altid for, at fremtidsfuldmagten er gyldig.
Desuden bør du inddrage den eller de påtænkte personer i dine overvejelser, inden du udpeger dem. På den måde kan du bedst sikre, at den eller de udvalgte personer både har vilje og evne til at varetage dine interesser.
Derfor er det en god ide at vælge flere fuldmægtige:
Hvis du vælger flere fremtidsfuldmægtige, skal du beslutte, om de skal være sideordnede eller subsidiære fuldmægtige.
Hvis de personer du vælger er sideordnede fuldmægtige, betyder det, at de hver især kan handle på vegne af dig. Du kan dog vælge, at de fuldmægtige skal handle i forening, ligesom du kan bestemme, at de fuldmægtige skal varetage hvert deres område.
Hvis de personer du vælger er subsidiære fuldmægtige, betyder det, at de fuldmægtige kun skal træde til, hvis de primære fuldmægtige må træde tilbage.
Reglerne for fremtidsfuldmagter er mere komplekse, når der udpeges flere fremtidsfuldmægtige, end hvis der alene udpeges én fremtidsfuldmægtig. Det anbefales derfor, at du kontakter en advokat, når du skal udarbejde fremtidsfuldmagten. Advokaten kan hjælpe dig med at sikre, at fremtidsfuldmagten opfylder de gældende krav.
Det er Familieretshuset der skal vurdere, om en fremtidsfuldmagt skal sættes i kraft. Første skridt i processen er, at enten fuldmagtsgiver eller fuldmægtige indgiver anmodning om ikrafttrædelse. Når fremtidsfuldmagten bemyndiger flere personer som fremtidsfuldmægtige, gælder der det særlige, at anmodningen skal komme fra de fuldmægtige i forening.
Hvis du er fremtidsfuldmægtig og mener, at fremtidsfuldmagten bør sættes i kraft, skal du således indgive anmodning til Familieretshuset sammen med de øvrige fremtidsfuldmægtige. Det gør det i praksis mere vanskeligt at få en fremtidsfuldmagt sat i kraft, hvilket der kan være både fordele og ulemper ved.
Fremtidsfuldmagter er blandt andet relevant for personer med demens. Hvis demensen opdages i et tidligt stadie, kan der med stor sandsynlighed oprettes en fremtidsfuldmagt til gavn for både den sygdomsramte og de pårørende.
Ved oprettelse af en fremtidsfuldmagt vil den sygdomsramte få mulighed for at vælge, hvem der skal varetage vedkommendes interesser senere i forløbet, når den sygdomsramte ikke længere selv kan.
Det er muligt kun at give fuldmagt til medicinske beslutninger. Du kan altså udpege en person til at træffe sundhedsbeslutninger. Ved at gøre dette er du garanteret, at dine ønsker vedrørende behandling og pleje bliver respekteret.
Har du selv, eller har en i din nære familie fået konstateret demens, kan I med fordel kontakte Sagførerne. Hos Sagførerne har vi flere familieadvokater, der kan hjælpe jer med at oprette en fremtidsfuldmagt.
Det er Familieretshuset, der sætter en fremtidsfuldmagt i kraft. Det indebærer, at det er Familieretshuset, der skal vurdere, om betingelserne for at sætte fremtidsfuldmagten i kraft, er opfyldt. Før at Familieretshuset kan sætte fremtidsfuldmagten i kraft, kræves det, at der er indgivet anmodning herom fra enten fuldmagtsgiver eller fuldmægtig. Når der anmodes om ikrafttrædelse, skal der desuden betales et gebyr til Familieretshuset.
I forbindelse med en ikrafttrædelse er der en lang række forhold af betydning. Det kan være svært at overskue formalia, og det anbefales derfor, at du kontakter en familieadvokat. På den måde sikrer du, at de juridiske forhold er i orden. Kontakt gerne Sagførerne, hvis du har spørgsmål eller ønsker vejledning i forbindelse med indgivelse af en anmodning til Familieretshuset.
Når der ansøges om ikrafttrædelse af en fremtidsfuldmagt er der en lang række forhold at være opmærksom på. Det er for eksempel påkrævet, at der indsendes en lægeerklæring sammen med anmodningen. Forhold som dette kræver forudgående handlinger, og det kan derfor være trygt at opsøge advokatbistand forinden. På denne måde sikrer du, at de nødvendige dokumenter er indhentet og at anmodningen opfylder de påkrævede formalia.
Vejledning ydes af Sagførerne til en fast lav pris. Ved at udfylde kontaktformularen nederst på siden kontakter vi dig indenfor de næste 24 timer.
Fremtidsfuldmagter ophører automatisk ved dødsfald. Der er desuden en række andre tilfælde, hvor fremtidsfuldmagten vil ophøre. Det drejer sig primært om tilfælde, hvor det er fuldmægtigens forhold, der bevirker bortfald af fremtidsfuldmagten.
Fremtidsfuldmagten vil for eksempel ophøre, hvis den eller de fremtidsfuldmægtige ikke længere ønsker at være fremtidsfuldmægtige. Såfremt der er udpeget flere fremtidsfuldmægtige, vil fremtidsfuldmagten fortsat kunne eksistere, såfrem at der endnu er nogen, der vil repræsentere dig.
Fremtidsfuldmagten vil desuden ophøre, hvis den fremtidsfuldmægtige kommer under værgemål. I dette tilfælde opfylder den fuldmægtige ikke længere kravene til at være fuldmægtig. Ligeledes vil fremtidsfuldmagten ophøre, hvis den fremtidsfuldmægtige selv har lavet en fremtidsfuldmagt, og denne er blevet sat i kraft som følge af, at den fuldmægtige ikke kan varetage sine egne interesser.
Ægtefæller kan med fordel oprette to gensidige fremtidsfuldmagter. Herved sikres, at den ene ægtefælle kan handle på den anden ægtefælles vegne, såfremt denne ved sygdom eller anden vis bliver ude af stand til at varetage sine økonomiske og personlige forhold. Da det typisk er ens ægtefælle, der kender en bedst, kan man med fordele angive hinanden som fremtidsfuldmægtig. Herigennem opnår man den nødvendige juridiske beskyttelse og tryghed.
Det kan desuden overvejes eventuelt at tilføje en subsidiær fuldmægtig, såfremt en af ægtefællerne går bort eller af anden grund senere, ikke kan varetage rollen som fremtidsfuldmægtig.
Det skal understreges, at hver ægtefælle skal have være sin egen fremtidsfuldmagt. Det er således ikke muligt at have én fælles fremtidsfuldmagt. Ønsker du at høre nærmere om dette, er du velkommen til at kontakte os.
Generalfuldmagter er ikke det samme som fremtidsfuldmagter. En fremtidsfuldmagt træder som nævnt kun i kraft, hvis fuldmagtsgiver ikke kan varetage sine egne interesser, og der er oprettet en gyldig fremtidsfuldmagt. En generalfuldmagt er derimod en fuldmagt, som kan træde i kraft med øjeblikkelig virkning. Generalfuldmagten er dermed i vidt omfang en friere form for fuldmagt.
Uanset om du ønsker en fremtidsfuldmagt, en generalfuldmagt eller en tredje form for fuldmagt, bør du kontakte en advokat, der kan vejlede dig om indholdet af fuldmagten. Hos Sagførerne har vi stort kendskab til alle de forskellige former for fuldmagter, og du kan derfor føle dig helt tryg ved at søge bistand hos os. Kontakt os gerne for en uforpligtende drøftelse samt forespørgsel på prisen.
En generalfuldmagten træder i kraft, så snart den er oprettet. Modsat en fremtidsfuldmagt, skal en generalfuldmagt ikke tinglyses. Det er dog vigtigt at have for øje ved oprettelsen, at der er tale om et meget indgribende dokument, hvorfor du udelukkende skal tilføje en person, som vil handle i overensstemmelse med dine ønsker og interesser.
En fremtidsfuldmagt er en form for fuldmagt, og det kan derfor være en fordel at søge rådgivning hos en advokat, der har forstand på fuldmagter. Advokaten kan sikre, at den pågældende fuldmagt lever op til de regler der måtte gælde for den pågældende type fuldmagt. Reglerne er nemlig forskellige, afhængigt af hvilken type fuldmagt der er tale om. Fremtidsfuldmagter og generalfuldmagter er for eksempel ikke det samme.
Hos Sagførerne har vi erfaring med fremtidsfuldmagter, generalfuldmagter mv, og vi kan derfor hjælpe dig med at udarbejde den ønskede fuldmagt. Kontakt os for en uforpligtende samtale med en familieadvokat.
Vi udarbejder fremtidsfuldmagter til en fast lav pris på 3.595 kr.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev