Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad er en hensigtserklæring?

En hensigtserklæring er en viljeserklæring fra en eller flere parter i forbindelse med en potentiel kontraktmæssig aftale. På engelsk hedder det “a letter of intent”. Her på siden kan du læse om hensigtserklæringers virkning samt betydning.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan kontaktes via mail eller telefon. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nedenfor, hvorefter vi kontakter dig.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Hensigtserklæring


Er en hensigtserklæring bindende?

A letter of intent eller en hensigtserklæring udarbejdes som nævnt for at udtrykke en part eller flere parters hensigt i forbindelse med en eventuelt senere aftale. De anvendes ofte i forbindelse med virksomhedsoverdragelser, hvor parterne i erklæringen beskriver sin hensigt. En hensigtserklæring er således ikke sig selv juridisk bindende. Ved en virksomhedsoverdragelse kræver det for eksempel, at man indgår en egentligt overdragelsesaftale.

Ved underskrivelse af en hensigtserklæring, binder man sig således ikke til at udføre en bestemt handling.

Hensigtserklæring betydning

Det kan være svært at afgrænse præcist, hvilken betydning en hensigtserklæring har, når den som nævnt ikke er juridisk bindende. Ofte er dens betydning mere af moralsk eller psykologisk karakter. Vedkommende, der har underskrevet en hensigtserklæring, har et reelt ønske om at opfylde det, der er angivet i erklæringen. Det er dog ikke sikkert, at vedkommende udfører handlingen, der er angivet i erklæringen.

I forbindelse med virksomhedsoverdragelse, kan det være en erklæring om at købe virksomheden. Man kan i den forbindelse anse hensigtserklæringen, som et forsøg på at sortere useriøse henvendelser om køb fra, da man måske er mindre tilbøjelig til at underskrive en hensigtserklæring om noget, man på ingen måde har tænkt sig at opfylde.

Hvad skal en hensigtserklæring indeholde?

Krav til indholdet af en hensigtserklæring er ikke fastsat nogen steder. Det er dog nødvendigt, at den indeholder oplysninger om aftaleparterne, så det er muligt at identificere parterne. Derforuden indeholder hensigtserklæringen typisk oplysninger om formålet med erklæringen, samt de betingelser der er blevet foreslået i forbindelse med udarbejdelsen deraf. Endvidere anbefales det, at hensigtserklæringen indeholder en form for tidsramme for, hvornår aftalen senest bør afsluttes. Det er med formålet om, at parterne er klar over, hvor længe de kan forvente, at modparten stadig har til hensigt at efterleve hensigtserklæringen. På den måde venter de ikke i unødvendig lang tid på at finde ud af, om erklæringen vil blive opfyldt med en bindende aftale.

Hensigtserklæring ifm. ansættelse

I nogle tilfælde anvendes hensigtserklæringer også i forbindelse med ansættelse. I erklæringen vil de væsentligste ansættelsesvilkår typisk være opsummeret, inden man påbegynder de faktiske forhandlinger om den reelle ansættelseskontrakt. På den måde kan virksomheden gøre den kommende medarbejder opmærksom på de vilkår, de kan tilbyde vedkommende. En hensigtserklæring ifm. ansættelse kan med fordel behandle emner som ferie, sygdom, arbejdstid, personalegoder, konkurrenceklausuler mv.

Advokathjælp

Hos Sagførerne er vi specialiseret i at rådgive små og mellemstore, ejerledede virksomheder om de spørgsmål, der opstår i forbindelse med driften af denne type virksomhed. Vores erhvervsadvokater kan derfor ligeledes hjælpe dig med udarbejdelse og gennemlæsning af en hensigtserklæring. Har du spørgsmål eller ønsker vejledning, skal du ikke tøve med at kontakte os.

Vi kan kontaktes via telefon eller mail. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon