Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Samarbejdsaftale

Samarbejdsaftaler kan være relevante i mange forskellige situationer. Aftalen kan for eksempel indgås i forbindelse med opstarten af et samarbejde med en anden virksomhed, en konsulent, en leverandør, et markedsføringsbureau eller en ekstern bogholder. For at danne nogle klare retningslinjer for samarbejdet, kan man udarbejde og underskrive en samarbejdskontrakt.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Samarbejdsaftale


Hvad er en samarbejdsaftale?

En samarbejdsaftale er en kontrakt, som typisk to eller flere parter indgår i forbindelse med opstarten af et samarbejde. Samarbejdskontrakten kan dog også oprettes efter, samarbejdet er startet, der er dog nogle risici forbundet hermed. Kontrakten er juridisk bindende. Med en samarbejdskontrakt har aftaleparterne mulighed for at forventningsafstemme, så der er klare rammer for deres samarbejde. På den måde undgår man ofte tvivl og eventuelle tvister.

Kontakt Sagførerne via telefon eller mail for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt. Der er mange aspekter, man skal have styr på, inden man underskriver en samarbejdsaftale - og det kan vi hjælpe dig med.

Hvad indeholder en samarbejdsaftale?

Indholdet af en samarbejdskontrakt er ikke fastsat ved lov. Der er således ikke nogle lovbestemte krav til, hvad en samarbejdsaftale skal indeholde. Kontrakten følger de almindelige aftaleretlige principper, hvilket blandt andet betyder, at en underskrevet kontrakt som udgangspunkt er juridisk bindende. Foruden oplysninger om aftaleparterne, vil samarbejdsaftalen ofte beskrive parternes rettigheder og forpligtelser i forbindelse med samarbejdet. Endvidere kan aftalen indeholde bestemmelser om, hvorledes parterne skal forholde sig under en eventuel tvistløsning.

Ved tvivl om hvad din samarbejdsaftale bør indeholde, er du velkommen til at kontakte os. Vi står ligeledes klar til at besvare og hjælpe med andre spørgsmål, du måtte have.

Hvorfor indgå en samarbejdsaftale?

Har man et ønske om at indgå et nyt samarbejde, kan det være fordelagtigt at indgå en aftale herom. En samarbejdsaftale kan være med til at forebygge eventuelle konflikter - og skulle de alligevel opstå, kan man have aftalt, hvordan de skal løses. Formålet er, at aftaleparterne har kendskab til sine rettigheder og forpligtelser, og det er aftalen med til at sikre. Ved at indgå en skriftlig samarbejdsaftale, kan man desuden bevise, hvad aftalegrundlaget er. Det kan især blive relevant ved uenigheder.

Opsigelse af samarbejdsaftale

En opsigelse af en samarbejdsaftale skal følge det, man har aftalt i forbindelse med udarbejdelsen af aftalen. Det anbefales derfor, at man tager stilling til samarbejdsaftalens varighed og opsigelse heraf, når man indgår aftalen. Der kan være fastsat en bestemt ophørsdato eller være tale om et løbende aftaleforhold. Har samarbejdsaftalen ikke en bestemt ophørsdato, bør man indsætte bestemmelser om, hvor langt et opsigelsesvarsel man har, såfremt man ønsker at stoppe samarbejdet.

Hvilke aftaler om opsigelse der er mest fordelagtige afhænger af, hvad samarbejdsaftalen indebærer. Tøv ikke med at kontakte vores erhvervsadvokater, hvis du ønsker juridisk bistand.

Samarbejdsaftale lovgivning

En samarbejdsaftale er en juridisk bindende kontrakt. Reglerne herom følger af de almindelige aftaleretlige principper. I samarbejdsaftalen kan man desuden henvise til anden lovgivning, hvis det er relevant for den indgåede aftale. Det vil afhænge af, hvilke ting jeres samarbejdsaftale har til hensigt at regulere. Desuden kan aftalen indeholde bestemmelser om, hvilket lands lov der finder anvendelse. Dette er udelukkende relevant, hvis samarbejdsaftalen indeholder et internationalt aspekt - for eksempel hvis en af aftaleparterne ikke er dansk.

Det er essentielt, at der er styr på de relevante love i forbindelse med en samarbejdsaftale, da det kan få stor betydning under samarbejdets løbetid. Kontakt derfor Sagførerne, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning - vi er eksperter inden for området.

Misligholdelse af samarbejdsaftalen

Har man indgået en samarbejdsaftale, er det vigtigt, at man overholder den. I aftalen bør det fremgå, hvilke konsekvenser en eventuel misligholdelse vil have - både for aftaleparterne og samarbejdsaftalens fremtidige virke. Det kan for eksempel være bestemt, at en misligholdelse af aftalen skal medføre erstatning eller anden form for økonomisk kompensation. Desuden kan det indgå i samarbejdsaftalen, at denne vil ophøre, såfremt en af parterne misligholder. Det er forskelligt fra aftale til aftale, hvad der er mest fordelagtigt for dig, hvorfor vi anbefaler, at man søger juridisk bistand i forbindelse med indgåelse af en samarbejdsaftale.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon