Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Omdannelse er en omstrukturering, hvor selskabsformen ændrer sig, eksempelvis fra et ApS til et A/S. Efter en omstrukturering drives virksomheden videre som før, bare under en anden selskabsform. Omdannelse kan være klogt af mange forskellige årsager, og kan have mange fordele. Især når virksomheden vækster, kan det være klogt at omdanne sin virksomhed.. Mener du at omdannelse er den rette beslutning for din virksomhed, så tøv ikke med at tage fat i vores dygtige advokater, der er eksperter i at rådgive små og mellemstore virksomheder.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Forkortelsen ApS står for anpartsselskab, mens forkortelsen A/S står for aktieselskab. ApS selskabsformen anvendes ofte ved mindre virksomheder, hvorimod et A/S typisk er en stor virksomhed. Begge selskabsformer har en begrænset hæftelse, hvilket betyder at hæftelsen for selskabets gæld, som udgangspunkt er begrænset til det beløb, der er investeret i selskabet. Ejerandelene i et ApS hedder anparter, mens det i et aktieselskab benævnes aktier.
Man skal både gøre sig nogle juridiske og økonomiske overvejelser, inden man beslutter sig for at gennemføre en omdannelse fra ApS til A/S. Vores advokater er eksperter på området og sidder klar til at hjælpe dig.
Der kan være mange fordele ved at omdanne sin virksomhed fra et anpartsselskab til et aktieselskab. Fordele er størst, såfremt virksomheden har en vis størrelse, eller har udsigt til vækst. Herunder er oplistet en række fordele:
Når der oprettes et A/S er startkapitalen 400.000 kroner, hvorimod det ved et ApS kun er 40.000 kroner. Derfor egner A/S selskabsformen sig bedre til selskaber med større kapital.
Omdannelse fra et ApS til A/S kan ske ved en vedtagelse på en generalforsamling. Det er muligt at vedtage omdannelsen fra ApS til A/S med et stemmeflertal på 2/3. Herudover er det nødvendigt at have en selskabskapital på mindst 400.000 kroner. Hvis selskabskapitalen ikke allerede er på 400.000 kroner, kan det enten ske ved egentlig kapitalforhøjelse eller ved udstedelse af fondskapitalandele.
Det er ligeledes vigtigt, at der efter vedtagelsen af omdannelsen fra ApS til A/S sker vedtagelse af nye vedtægter, der opfylder kravene for aktieselskaber. Er du i tvivl om hvilke krav et A/S skal opfylde, så tøv ikke med at tage fat i vores erfarne erhvervsadvokater, der kan rådgive dig i forbindelse med omdannelsen.
Det er ligeledes en forudsætning for omdannelsen fra ApS til A/S, at der udarbejdes en vurderingsberetning fra en revisor. Vurderingsberetningen må ikke være ældre end 4 uger.
Såfremt kreditorer ved omdannelsen ikke er tilstrækkeligt sikrede, kan kreditorer anmelde deres krav til virksomheden. Kreditorernes stilling bliver vurderet i vurderingsberetningen.
Såfremt deltagernes vederlag ikke er rimeligt og sagligt, kan de kræve godtgørelse af virksomheden, såfremt de har taget forbehold om det på mødet, hvor omdannelsen blev besluttet.
Når omdannelsen fra ApS til A/S er besluttet, skal den registreres eller anmeldes til Erhvervsstyrelsen inden for 2 uger efter beslutningen. Virksomheden beholder det samme CVR-nummer, det betyder at det gamle selskab ikke likvideres, der sker blot en omdannelse af selskabsformen.
Omdannelsen fra ApS til A/S kan registreres når:
Det kan være uoverskueligt at sætte sig ind i alle reglerne der gælder for omdannelse af ApS til A/S, dog er det vigtigt at overholde de i selskabsloven fastsatte frister, da man ellers kan risikere, at beslutningen om omdannelse fra ApS til A/S bliver ugyldigt. Vores erhvervsadvokater sidder klar til at hjælpe og rådgive dig, ring gerne ind til en uforpligtende samtale, hvor vi kan vurdere din situation.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev