Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Er du tvivl om, hvad bevis og bevisbyrde er, hvad en ligefrem bevisbyrde er? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring bevis og bevisbyrde, gennemgået, herunder blandt andet, hvem der har bevisbyrden. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.
Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
Beviser de konkrete kendsgerninger, der præsenteres for retten under en retssag med det formål at afgøre sagen til ens formål. Det er altså faktiske forhold, som beviserne omhandler og ikke lovgivningen eller andre rettigheder. Beviserne spiller en afgørende rolle i retssystemet og danner grundlaget for domstolens afgørelse i en given sag. Dommeren eller juryen vurderer normalt beviserne for at nå frem til en retfærdig og retmæssig afgørelse.
Der er relativt få lovmæssige begrænsninger for, hvad der kan anvendes som beviser i retssager, hvorfor udvalget af beviser er særdeles bredt. Blandt de mest almindelige bevismidler er:
Det brede spektrum af tilladte bevismidler afspejler formålet med beviser, nemlig at træffe en rigtig og retfærdig afgørelse. Er du i tvivl om, hvilke beviser du skal vælge? Vi har mange års erfaring med bevis og bevisbyrder, hvorfor vi står klar til at hjælpe dig i forbindelse med din retssag.Sammen kan vi drøfte din sag og klarlægge din retsstilling.
Bevisbyrden er udtryk for det ansvar, som hviler på en part for at fremskaffe beviser i forbindelse med en retssag. Såfremt man har bevisbyrden, har man altså ansvaret for at bevise, at man selv er uskyldig eller at modparten er skyldig. Skaffes der ikke beviser, kan det have negative konsekvenser for sagen, idet parten derved får svært ved at bevise sin side af sagen.
I dansk ret skelner man mellem to former for bevisbyrder:
Ved en ligefrem bevisbyrde skal vedkommende, som påstår noget under en retssag, kunne bevise sin påstands rigtighed. Derfor har den pågældende bevisbyrden. Ved en omvendt bevisbyrde bliver bevisbyrden pålagt sagsøgte. I denne situation er det altså sagsøgte, som i stedet skal bevise, at denne er uskyldig, og dermed hverken har handlet forsætligt eller uagtsomt.
Ønsker du at vide mere om, hvad en bevisbyrde er? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Vores advokater med speciale i retssager står klar til at hjælpe dig.
Hvem der har bevisbyrden, afhænger af, hvilken type retssag, der er tale om. I civile retssager er det typisk sagsøgeren, der har ansvaret for at fremlægge beviser for de påstande, de fremfører, mens det i straffesager normalt er anklagemyndigheden, som har bevisbyrden.
Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med bevisbyrder, hvorfor vi ved hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.
En ligefrem bevisbyrde er hovedreglen i dansk ret. En ligefrem bevisbyrde betyder, at den, som fremsætter en påstand, har til opgave dokumentere dens sandhed. Dette indebærer, at den part, der påstår noget under retssagen, har ansvaret for at bevise dens gyldighed. I kontrast til en ligefrem bevisbyrde, står en omvendt bevisbyrde, hvilket også betegnes som et præsumptionsansvar. I markedsføringsloven er der et eksempel på en omvendt bevisbyrde. Heraf fremgår det, at ansvaret for at bevise sandheden i reklamer tilkommer den erhvervsdrivende.
Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om bevis og bevisbyrde, samt den ligefrem bevisbyrde. Første samtale med en advokat er altid uforpligtende.
Bevisbyrderegler regulerer, hvem der skal bevise noget i en sag. Bevisbyrdereglerne varierer alt efter, hvilket juridiske område det drejer sig om. I køberetlige forhold ligger bevisbyrden eksempelvis hos kunden, hvorefter det er op denne at bevise, hvorfor det solgte lider af en mangel. I ansættelsesforhold har arbejdstageren bevisbyrden i sager, hvor denne eksempelvis skal godtgøre, at opsigelsen er sket med en usaglig begrundelse. Bevisbyrden påhviler modsat arbejdsgiveren i krænkelsessager.
Har du yderligere spørgsmål relateret bevisbyrderegler eller ønsker du at vide nærmere herom, så er du velkommen til at kontakte os. Vores advokater er eksperter i retssager, herunder bevisbyrderegler.
Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med bevis og bevisbyrde eller høre nærmere herom. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer. Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev