Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5522

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Forlig

Er du tvivl om, hvad et forlig er, samt hvordan man indgår et forlig? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring forlig, gennemgået, herunder blandt andet forskellen på et retsforlig og et udenretligt forlig. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

    • Hvad betyder et forlig?
    • Hvad er et retsforlig?
    • Hvad er et udenretligt forlig?
    • Hvad er et forskellen på et forlig og mediation?

Kontakt vores specialiserede advokater


Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Forlig


Hvad betyder et forlig?

Et forlig betyder, at parterne indgår en bindende juridisk aftale, hvorefter deres konflikt eller uoverensstemmelse løses uden afsigelse af en dom. Betydningen af et forlig er altså, at parterne indgår en gensidig aftale, som er tilfredsstillende for alle. Et forlig opnås typisk ved kompromisser og opgivelse af krav, således at begge parter er villige til at strække sig for forliget.

Forliget kan være et resultat af en frivillig aftale mellem parterne eller ved mægling fra en tredjemand. Det er muligt at indgå et forlig både inden retssagen, under forberedelsen af retssagen og under selve retssagen. Et forlig kan både indgås i forbindelse med retssager og gæld.

Der er flere fordele fundet med at indgå et forlig i stedet for at gå rettens vej. Dette indebærer f.eks.:

    • Parterne opretholder en mere fredelig relation
    • Økonomiske besparelser
    • Tidsbesparelser
    • Parterne har større kontrol over udfaldet
    • Forlig kan oftest holdes private

    Er du i tvivl om, hvorvidt du skal indgå et forlig eller ønsker du at vide mere herom? Vi har mange års erfaring med indgåelse af forlig, hvorfor vi står klar til at hjælpe dig i forbindelse med din tvist. Sammen kan vi drøfte din sag og klarlægge din retsstilling.

Hvad er et retsforlig?

Der findes flere forskellige former for forlig, herunder et retsforlig. Ved et retsforlig indgås der en overenskomst mellem parterne i en civil retssag, som indføres i retsbogen. Et forlig adskiller sig fra en dom ved, at der ikke er mulighed for at anke et forlig. Et forlig er altså bindende for begge parter juridisk. Karakteristisk for et retsforlig er, at det har retskraft, hvorfor det kan håndhæves juridisk, herunder tvangsfuldbyrdes af fogeden. Overholder en part ikke retsforliget, kan den anden part dermed søge retslig håndhævelse af forliget.

Ønsker du at vide mere om retsforlig, herunder muligheden for tvangsfuldbyrdelse? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Vores advokater med speciale i retssager står klar til at hjælpe dig. Vi anbefaler, at du altid rådfører dig med en advokat, inden du indgår et retsforlig, således at du er klar over fordelene og ulemperne ved forlig.

Hvad er et udenretligt forlig?

Et udenretligt forlig er, ligesom de øvrige typer af forlig, et alternativ til domstolene, hvor parterne frivilligt finder en fælles løsning på tvisten. Et udenretligt forlig er et forlig, som kun kan tvangsfuldbyrdes, hvis det er udtrykkeligt bestemt i forliget. Dette betyder, at det modsat et retsforlig, som udgangspunkt ikke kan tvangsfuldbyrdes af fogedretten. Et udenretligt forlig kan alene danne grundlag for tvangsfuldbyrdelse, hvis det indeholder en såkaldt tvangsfuldbyrdelsesklausul.

Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med udenretlige forlig, hvorfor vi ved hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.

Hvad er forskellen på et forlig og mediation?

Mediation og forlig minder på flere måder om hinanden. Ved et forlig forhandler parterne sig frem til en fælles tilfredsstillende løsning. På denne måde opnår begge parter et hurtigt, billigt og acceptabelt resultat. Ved mediation løses parternes konflikt ved hjælp fra tredjemand, en såkaldt mediator. Mediation adskiller sig derved fra forlig ved at der inddrages en tredjemand.

Hos Sagførerne er vores advokater eksperter i retssager. Kontakt os for en uforpligtende samtale. Herefter kan vi sammen vurdere om et forlig eller mediation er den bedste løsning for dig.

Advokat til forlig

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med forlig. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer. 

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon