Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Hvad er en husforsikring

En husforsikring af en bygning, der kun er obligatorisk/lovpligtig, hvis der er lån i ejendommen og udstedt pantebrev til bank eller realkreditinstitut. I denne situation skal ejendommen som minimum være brandforsikret.

Ligesom med ejerskifteforsikring, har man med husforsikringen mulighed for at tegne forskellige tilvalgsdækninger. De mest almindelige muligheder for sådanne tilvalgsdækninger på en husforsikring, er dækning for stormskade, husejeransvar, privat retshjælp, skjulte rør- og stikledninger, rådskade, insekt- og svampeskade, glas og kumme og stikledningsskade.

En sådan husforsikring bør køber have tegnet inden overtagelsesdagen, og såfremt dispositionsdagen er på et tidligere tidspunkt, da inden denne.

Køber har frit valg i forhold til hvilket forsikringsselskab, som køber ønsker at husforsikringen bliver tegnet i, og såfremt det er muligt, anbefales det at have husforsikringen i samme selskab som man har sin ejerskifteforsikring.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder en villaforsikring eller husforsikring, der normalt dækker det ved huset, som ikke er indbo. Ofte, men ikke altid, dækker den også brand. Det er i øvrigt forskelligt, hvad denne husforsikring dækker og det kan som køber godt betale sig at overveje, hvilke tillægsforsikringer, man eventuelt har brug for.

Man skal dog være opmærksom på, at en husforsikring typisk ikke dækker fx

  • Fejlkonstruktion, fejlmontering e.l.
  • Skader, som skyldes alder, slid, dårlig vedligeholdelse
  • Manglende opfyldelse af bygningslovgivningens bestemmelser eller andre vejledninger

Husforsikringen dækker – i modsætning til ejerskifteforsikringen – skader, der er opstået efter overtagelsesdagen.

Sagførernes boligadvokat gennemgår alle handelens dokumenter i forbindelse med din bolighandel, herunder fx købsaftalen, ejendomsdatarapporten, tilstandsrapporten, el-installationsrapporten, BBR-ejermeddelelsen, tingbogsattesten, jordforureningsattesten, energimærket m.v., og din boligadvokat vil naturligvis i forbindelse hermed ligeledes vejlede dig om husforsikringen.

Boligadvokat

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2023 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon