Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad vil det sige at berigtige et boligkøb?

En berigtigelse af en bolighandel har det formål at sikre, at handlens aftalte vilkår bliver opfyldt, dvs. at køber opnår adkomst (ejendomsret) til ejendommen ved tinglysning af skøde, samt at sælger modtager købesummen for salget af ejendommen. Normalt omfatter berigtigelsen af  handlen også udfærdigelsen af en refusionsopgørelse. En refusionsopgørelse er det afsluttende regnskab mellem køber og sælger i forbindelse med bolighandlen. En berigtigelse kan fx. også omfatte en overdragelse af en sikkerhed til en ejerforening.

Der er ingen regler i lovgivningen om hvem, der skal berigtige bolighandlenl. Normalt sker berigtigelsen enten af sælgers mægler eller af købers boligadvokat. Såfremt det måtte være sælgers mægler, der berigtiger handlen, vil vi som din boligadvokat selvsagt kontrollere berigtigelsesprocessen og varetage dine interesser.

Det er ofte en betingelse fra sælgers side, at du som køber benytter bestallingshavende boligadvokat i forbindelse med handlen. Dette er for at sikre, at ekspeditionerne foregår planmæssigt og præcist, så sælger ikke risikerer at skulle vente unødigt på at få sine penge.

Som køber skal du være opmærksom på, at ejendomsmægleren varetager sælgers interesser. I kapitel 5 i Lov om formidling af fast ejendom m.v., der trådte i kraft den 1. januar 2015, fremgår det direkte af bestemmelserne, at mægler alene er sælgers repræsentant. Det anbefales derfor, at du som køber bruger din egen boligadvokat, til at varetage dine interesser, så mægler får modspil.

Det skal fremgå af købsaftalen, hvem der skal berigtige bolighandlen.

Boligadvokat

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon