Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad er sælgers loyale oplysningspligt

Når en sælger ønsker at sælge sin ejendom til en køber, skal sælger oplyse køberen om alle ikke bagatelagtige forhold, som han kender eller burde kende, og som han må regne med, at en køber vil lægge vægt på. Dette kaldes sælgers loyale oplysningspligt.

Den loyale oplysningspligt indebærer også, at sælger fx skal besvare spørgsmålene i tilstandsrapporten og el-installationsrapporten sandfærdigt, samt svare loyalt på spørgsmål fra den bygningssagkyndige. Såfremt sælger tilsidesætter sin loyale oplysningspligt, kan han blive erstatningsansvarlig overfor en køber.

Den loyale oplysningspligt gælder dog alene for forhold, som køber ikke selv klart burde have opdaget. Det er nemlig sådan, at en køber har en undersøgelsespligt i forbindelse med et huskøb.

Det er dog generelt noget lettere for sælger at huske at oplyse om ejendommens fejl, end det er for en køber at spørge ind til alle muligheder for fejl og mangler i en sådan ejendom. Derfor vægtes sælgers loyale oplysningspligt noget tungere end købers undersøgelsespligt.

Man skal dog som køber være opmærksom på, at køber kan blive pålagt en skærpet undersøgelsespligt, hvis sælger, i udøvelsen af sin loyale oplysningspligt, har påpeget et forhold overfor køber og ønsker at fraskrive sig ansvaret herfor.

Det er et krav, at sælger skal have benytte sin loyale oplysningspligt overfor køber inden købsaftalens indgåelse.

Det skal dog bemærkes, at sælger ikke er omfattet af den loyale oplysningspligt, såfremt de omtalte forhold allerede er beskrevet i fx enten tilstandsrapporten eller el-installationsrapporten.

Boligadvokat

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon