Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad er projektkøb?

Projektkøb er en betegnelse, der bruges om bolighandler, hvor boligen sælges, før byggeriet er færdiggjort. I nogle tilfælde startes salget endda før byggeriet er startet. Det sker ofte af hensyn til bygherrens interesser, da fremgangsmåden kan hjælpe til at minimere bygherrens risici og sikre løbende finansiering af byggeprojektet.

Det har den store fordel for bygherren, at risikoen ved projektet kan minimeres. Ved at sælge en del af boligerne på forhånd, kan bygherren sikre sig, at der er købere til byggeriet før pengene er brugt. Bygherren risikerer altså ikke at stå med en stor ejendom, hvor han ikke kan få solgt lejlighederne.

En anden fordel for bygherren er, at fremgangsmåden kan være med til at sikre en løbende finansiering af projektet. Når pengene fra salget kommer ind allerede mens byggeriet er i gang, eller endda før det startes, sikres der en løbende finansiering, som reducerer behovet for at optage lån undervejs.

Det er ganske almindeligt, at etagebyggerier med ejerlejligheder sælges som projektkøb. Det kan dog også være rækkehuse og lignende, som sælges på denne måde.


Hvis du køber et projektkøb, køber du altså en bolig, som stadig er undervejs. Du kan derfor sjældent flytte ind med det samme. Hvor lang tid du må vente, afhænger selvfølgelig af, hvor langt byggeprocessen er. Der kan gå alt fra få måneder til flere år.

På grund af de indlysende risici ved at købe en bolig, som endnu ikke er færdig, bør du derfor være særligt opmærksom på, hvordan din aftale med bygherre stiller dig, hvis der opstår komplikationer undervejs. Eksempelvis hvis byggeriet forsinkes. Du kan med fordel få din aftale gennemgået af en boligadvokat, før du endeligt indgår aftale med bygherren.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon