Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Hvad gælder i tilfælde af en funktionærs sygdom? 

Funktionærers ansættelsesforhold er reguleret af funktionærloven. Funktionærer har ret til fuldløn under sygdom, dette følger af funktionærloven. I tillæg til funktionærlovens beskyttelse af funktionærerne, kan funktionærerne tillægges gunstigere vilkår, end hvad der fremgår af funktionærloven. Der er derfor mulighed for at aftale, at funktionæren også skal have løn under sygdom, i tilfælde af et sygt barn. 

Læs mere om reglerne vedrørende sygdom nedenfor. 

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Funktionærers sygdom

Der gælder i tilfælde af en funktionærs sygdom helt særlige regler. Funktionærers ansættelsesforhold er nemlig reguleret af funktionærloven. Funktionærloven beskytter  funktionærer, og ansatte på funktionærlignende vilkår. Funktionærloven kan afviges til gunst for funktionæren, men ikke til ugunst. Funktionæren kan derfor tillægges yderligere rettigheder, end hvad funktionæren ville have krav på efter funktionærloven. Funktionæren kan ikke fratages rettigheder, som denne har sikret i medfør af funktionærloven.

Det følger af funktionærloven at funktionærer har ret til løn under sygdom. Denne ret gælder kun for funktionærens egen sygdom. Der kan ikke udledes en almindelig lovbestemt ret til løn ved fravær, som følge børns sygedage. Det kan fremgå af en ansættelsesretlig aftale, at funktionæren alligevel har ret til at få fri, med løn, som følge af fravær i forbindelse med et barns sygedage. En sådan ret skal aftales ved ansættelsesretlig overenskomst, før funktionæren kan påberåbe sig sådan en ret. 

Funktionærers ansættelsesforhold, her især hvad der gælder ved sygdom, er et retsområde, der både er reguleret af ansættelsesretlige aftaler, men også igennem funktionærloven. 

Kontakt Sagførerne, hvis du er i tvivl om hvilke regler, der er gældende ved en funktionærs- eller dennes barns sygdom. 

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon