Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad gør jeg, hvis skellet er placeret forkert?

Hvis du mener at skellinjerne ved din ejendom er placeret forkert, eller der er opstået uenigheder med dine naboer herom, kan det være en god ide at få spørgsmålet afklaret. Det første værktøj, der kan tages i brug til at løse uenighederne, kan være at afholde en skelforretning.

Hvad er en skelforretning?

Skelforretninger er et værktøj, som kan anvendes til at afgøre, hvor skellinjerne ved en fast ejendom går. Skelforretninger afholdes af praktiserende landinspektører og fungerer sådan, at landinspektøren fysisk tager ud og foretager skelforretningen.

Her fastsætter landinspektøren så skellet ud fra de oplysninger, som er tilgængelige. Oplysningerne blandt andet være det, som kan ses på matrikelkortet, det der fysisk kan observeres på stedet, forklaringer fra grundenes ejere og deres rådgivere samt de øvrige dokumenter, landinspektøren præsenteres for.

Som afslutning på skelforretningen træffer landinspektøren afgørelse om, hvor skellet afsættes. Derefter indsender landinspektøren oplysningerne om skellet til Geodatastyrelsen, som står for at notere, hvor skellet er placeret. 

Hvordan indkaldes til en skelforretning?

Enhver der mener at have interesse i at få konstateret den rette beliggenhed af en ejendomsgrænse kan få indkaldt til skelforretning. Det betyder konkret, at både du og din nabo har mulighed for at få indkaldt til en skelforretning, så det kan afklares, hvor skellet går.

Hvis du ønsker at få afholdt en skelforretning, skal du kontakte en praktiserende landinspektør, da de er de eneste, som må afholde skelforretninger. Landinspektøren vil så stå for at få afholdt skelforretningen.

Du skal være opmærksom på, at det er den, som anmoder landinspektøren om at afholde skelforretningen, der i første omgang kommer til at hæfte for de omkostninger, der er forbundet med skelforretningen. Det kan dog efterfølgende ændres. Særligt hvis du får medhold.

Hvad gør jeg, hvis jeg er uenig i resultatet af en skelforretning?

Det kan ske, at du er uenig i den placering af skellet, som landinspektøren afsatte ved skelforretningen. Hvis det er tilfældet og du ønsker at forfølge sagen for at nå et andet resultat, bør du reagere så snart skelforretningen afsluttes.

Reglerne er sådan, at landinspektørens afsætning af skellet bliver bindende for begge parter, når begge har underskrevet en erklæring om, at de godkender resultatet. Hvis en af parterne ikke underskriver erklæringen, bliver afsætningen alligevel gældende, hvis der går 8 uger uden, at der er anlagt retssag om skellets placering.

Du er altså i udgangspunktet bundet af det, landinspektøren når frem til. Vil du opnå et andet resultat, skal du snarest kontakte en advokat, så du kan få anlagt en retssag for at nå et andet resultat.

Hvorfor bruge en advokat ved din skelforretning?

Hvis du står foran en skelforretning, kan det være en rigtig god ide at få en advokat med på sidelinjen som rådgiver. Din advokat vil særligt kunne bidrage med følgende:

    • Hjælp til at sikre, at de rigtige dokumenter og oplysninger præsenteres for landinspektøren.
    • Afklaring af juridiske spørgsmål omkring skellets placering – eksempelvis spørgsmål om hævd.
    • Rådgivning i forhold til processen omkring skelforretninger.
    • Bistand ved eventuelle efterfølgende retssager.
    • Rådgivning om retshjælpsforsikringer og omkostninger ved skelforretningen.

    Når landinspektøren træffer sin afgørelse om skellets placering, sker det på grundlag af de oplysninger, som landinspektøren har adgang til og er blevet præsenteret for. Derfor er det vigtigt, at de rigtige oplysninger fremskaffes og præsenteres, så landinspektøren kan afsætte skellet korrekt. Din advokat kan hjælpe dig med at sikre, at de relevante oplysninger præsenteres for landinspektøren.

    En anden væsentlig fordel ved at bruge advokatbistand ved din skelforretning er, at skellets rette placering ofte afhænger af juridiske forhold. Det kan eksempelvis være spørgsmål om, hvorvidt der er vundet hævd over et areal.

    Landinspektører er ikke juridisk uddannede, og du kan derfor ikke forvente, at landinspektøren på egen hånd vil være i stand til at tage (korrekt) stilling til sådanne juridiske spørgsmål. En advokat kan bistå ved at sikre, at den slags juridiske spørgsmål løses korrekt.

    Husk også at det er vigtigt, at du opnår det rette resultat ved skelforretningen, da din eneste mulighed derefter er at anlægge en retssag om skellets placering.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor tæt må man bygge på skel?

Skellets placering har betydning for hvor og hvordan en grund må bebygges. Derfor er det vigtigt, at der er styr på skellinjerne og byggelovgivningen, før du påbegynder dit byggeprojekt. Som hovedregel kan du gå ud fra, at boligbyggeri ikke må opføres tættere på skellinjen end 2,5 meter og at byggeriet maksimalt må være så højt som afstanden til skellet x 1,4.

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis skellet er placeret forkert?

Hvis du mener, at skellet ved din ejendom er placeret forkert, eller du har vundet hævd på et område af naboens grund, kan det blive nødvendigt at afholde en skelforretning. Skelforretninger afholdes af en autoriseret landinspektør på den fysiske adresse, hvor skellet er. Som en del af skelforretningen kan landinspektøren så fastsætte et nyt skel, hvis der er grundlag for det.

Læs mere

Hvad koster en skelforretning?

En skelforretning er ofte dyr at afholde. Ofte overstiger alene landinspektørens salær 50.000 kr. Dertil kan komme andre udgifter. Heldigvis er det langt fra sikkert, at du behøver at betale et beløb i nærheden af det.

Læs mere

Kan jeg få opsat et hegn i skellet?

Når to ejendomme grænser op til hinanden, er det naturligt at adskille ejendommene med en form for hegn i skellet. Det kan eksempelvis være i form af en hæk, en mur eller et stakit. I de fleste tilfælde vil du som grundejer kunne kræve, at der opsættes en form for hegn i skellet til naboens ejendom. De udgifter og det arbejde der er forbundet med etableringen, vil du og din nabo som udgangspunkt skulle dele ligeligt.

Læs mere

Hvad er hegnsynet?

Hver kommune i Danmark har et hegnsyn, der kan træde ind, hvis naboer ikke kan blive enige om forhold omkring hegn. Det kan eksempelvis være ved uenigheder om etablering af nye hegn i naboskel eller ved uenigheder om vedligehold af fælleshegn. Hegnsynet træder kun ind, hvis en af parterne anmoder om det. Hvis du ønsker at hegnsynet afgør sagen, skal du henvende dig til din advokat eller til din kommune, så der kan blive indkaldt til en hegnsynsforretning.

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon