Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvor høje må træer være?

For at kunne svare på, hvor høje træer må være, er det nødvendigt at skelne mellem enkeltstående træer og træer, som er en del af hegn.

Enkeltstående træer

Dansk lovgivning har ikke egentlige regler om, hvor høje enkeltstående træer må være. Det er i udgangspunktet op til grundens ejer at bestemme, hvor høje træer han ønsker på sin grund.

Som hovedregel kan den ene nabo derfor ikke forhindre, at den anden nabo vælger at have høje træer på sin grund. Heller ikke selvom de pågældende træer er meget høje, tager udsigten eller skygger for sollyset.

Friheden til at bestemme højde og drøjde på egne træer begrænses almindeligvis kun af den  naboretlige tålegrænse.

Den naboretlige tålegrænse er et naboretligt princip om, at selvom man som grundejer i udgangspunktet kan råde frit over sin ejendom, dikterer hensynet til naboen, at der er grænser for hvor meget ens råden må være til ulempe for naboen.

Der kan selvfølge tænkes tilfælde, hvor træer når en sådan højde og omfang, at den naboretlige tålegrænse overskrides. Du skal dog være opmærksom på, at der skal meget til, før det er tilfældet.

I en sag fra 2012 nåede domstolene eksempelvis frem til, at det ikke udgjorde en overskridelse af tålegrænsen, at den ene nabo havde tre træer i højden 10-12 m placeret ca. 50 cm fra skellet til naboen, selvom træerne både skyggede og medførte nedfald af blade på naboens grund.

Resultatet fra 2012 er ikke usædvanligt, og viser, at der skal meget til, før træers højde kan medføre, at tålegrænsen overskrides. Hvis du er generet af højden og omfanget af din nabos træer, bør du derfor forsøge at aftale dig til en løsning med din nabo. Det vil i mange tilfælde være den bedste løsning.

Træer som er en del af hegn

Træer som står på række som hegn, kan være underlagt de regler, der gælder for hegn. Følgende betingelser skal i så fald være opfyldt:

      • Der er et vist antal træer. Enkelte træer omfattes ikke af reglerne om hegn
      • Træerne er plantet max ca. 1,75 meter fra skellet til naboen.
      • Trærækken står i det meste af skellets længde.
      • Træerne er plantet så tæt, at det ikke er muligt eller meget svært at se igennem trærækken.
      • Træerne skal være ensartede.
      • Træerne skal have omtrent samme størrelse.
      • Træerne skal have sidegrene, der når næsten helt ned til jorden.

    For træer der er omfattet af reglerne om hegn gælder det, at de i udgangspunktet ikke må være højere end fælleshegnet med et tillæg svarende til afstanden fra hegnet til skellinjen.

Ofte stillede spørgsmål

Må man save grene af naboens træer?

Som udgangspunkt må du ikke save grene af din nabos træer. Heller ikke selv om grenene er generende, fordi de skygger eller går ind over din grund. Reglen er dog ikke uden undtagelser.

Læs mere

Hvad er den naboretlige tålegrænse?

Naboretten bygger på det udgangspunkt, at man er fri til at gøre med sin grund, hvad man vil. Naboerne må derfor også tåle, at det kan være generende for dem. Den naboretlige tålegrænse sætter dog grænsen for, hvad man skal finde sig i fra sin nabo.

Læs mere

Hvor høje må træer være?

Høje træer på naboens grund kan være kilde til stor irritation. I de fleste tilfælde er det dog ikke noget, du kan tvinge din nabo til at ændre. Som grundejer bestemmer man i vidt omfang sine træers højde.

Læs mere

Når naboens træer skygger

Hvis din nabo har store træer på sin grund, kan du opleve skyggegener. I de fleste tilfælde, kan du ikke tvinge din nabo til at ændre herpå, men hvis skyggegenerne er store nok, kan du tvinge din nabo til at beskære eller fælde de skyggende træer. 

Læs mere

Nedfald fra naboens træer

Nedfald fra naboens træer i form af blade, frugter, fugleklatter m.v., kan være ganske generende. Hvis den naboretlige tålegrænse overskrides eller træerne er til fare for din sikkerhed, kan det være muligt at gøre noget.

Læs mere

Er du generet af rødder fra naboens træer?

Hvis din nabo har træer, buske eller lignede, kan rødderne herfra være til stor gene. I nogle tilfælde er det muligt, at pålægge din nabo at beskære rødderne eller eventuelt helt fjerne træet.

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon