Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5522

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Afvisning

Domstolene kan afvise en sag, hvis den lider af formelle mangler eller er forældet. Domstolene kan ligeledes afvise en sag, hvis ikke der foreligger retlig interesse eller lignende problematikker. Du kan læse meget mere om domstolenes muligheder for afvisning på denne side.

Typiske spørgsmål

  • Hvad er en afvisning?
  • Hvorfor kan domstolene afvise min sag?
  • Hvordan undgår jeg en afvisning af min sag?
  • Hvilke formelle mangler kan danne grundlag for en afvisning?

Kontakt vores specialiserede advokater


Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Afvisning


Hvad er en afvisning?

En afvisning fra domstolene er en afvisning af sagen. En afvisning betyder således, at domstolene ikke vil behandle sagen. Domstolene kan afvise en sag af forskellige grunde. Det kan eksempelvis være, hvis sagen er blevet forældet. Det kan også være, at stævningen ikke opfylder de formelle krav som følger af retsplejeloven, eller at sagsøgeren ikke har den fornødne retlige interesse.

Hvis en eller flere af afvisningsgrundene er til stede, kan du ikke få behandlet sagen ved domstolene, og så vil domstolene afvise sagen. Er du i tvivl om hvorvidt du kan starte en sag eller om din sag vil blive afvist, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi kan vurdere om din sag er egnet til domstolsprøvelse, ligesom vi kan hjælpe dig undervejs i hele sagsforløbet.

Hvorfor kan domstolene afvise min sag?

Domstolene kan eksempelvis afvise din sag, hvis du ikke har en retlig interesse i sagen. En retlig interesse betyder, at du skal have en interesse i sagen, som er anerkendelsesværdig. Hvis du alene anlægger sag på baggrund af en moralsk eller følelsesmæssig interesse, vil domstolene formentlig afvise din sag.

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med at føre retssager ved domstolene. Hvis du kontakter os for en indledende drøftelse af din sag, kan vi vurdere, om der er grundlag for at anlægge en retssag. Vi kan ligeledes sikre, at din sag ikke bliver afvist pga. formelle mangler. På den måde undgår du unødvendige omkostninger og tidsspild.

Hvordan undgår jeg en afvisning af min sag?

Hvis du vil være sikker på at undgå, at din sag bliver afvist, bør du kontakte en advokat så tidligt som muligt i forløbet. Advokaten er bekendt med retssystemet og de juridiske forhold. Advokaten ved derfor, hvilke krav du skal overholde.

Som tommelfingerregel kan du spørge dig selv om følgende:

  • Har jeg en væsentlig interesse i sagen?
  • Har jeg en personlig interesse i sagen?

  Hvis du kan svare ja til de to ovenstående spørgsmål, er der sandsynlighed for, at du har en sag, som kan indbringes for domstolene. Hvis du kontakter os, kan vi undersøge dine forhold, og hjælpe dig med at præsentere din sag på den bedst mulige måde.

Hvilke mangler fører til afvisning?

Grundlaget for en afvisning er ofte, at sagsøgeren ikke har en væsentlig interesse i sagen. Sagsøgeren skal være påvirket af afgørelsen med en vis intensitet. Hvorvidt det er tilfældet, beror på en konkret vurdering. Det er således en helhedsvurdering, hvor retten forholder sig til, om der er grundlag for at lade sagen prøve ved domstolene.

Afvisningen kan også skyldes, at sagen ikke har nogen personlig interesse for sagsøgeren. Det kan eksempelvis være, hvis tvisten ikke vedrører sagsøgeren eller ikke har nogen lignende anerkendelsesværdig interesse i sagen. Ligeledes kan sagen blive afvist, hvis sagen er blevet forældet eller ligenende.

Der er forskel på, om domstolene selv undersøger sagen for en afvisningsgrund, eller om domstolene kun afviser efter påstand om afvisning. Du kan kontakte os, hvis du har spørgsmål til reglerne om afvisning.

Betydning af retlig interesse - afvisning

Hvis ikke kravene til retlig interesse er opfyldt, vil sagen blive afvist. Nedenfor kan du se en række eksempler på sager, der opfylder kravene til retlig interesse, og som derfor ikke vil blive afvist.

Sager der i udgangspunktet ikke vil blive afvist:

  • Hvis du har lidt et økonomisk tab pga. en anden part
  • Hvis du er havnet i en konflikt med en modpart, og ønsker afklaring

  Foruden kravet om retlig interesse, er der en række af regler, som man bør kende til inden sagen påbegyndes. Hvis sagen har en mindre økonomisk værdi, vil sagen oftest behandles som en småsag. Processen i en småsag er meget anderledes end den proces der normalt er ved domstolene. Du kan læse mere om småsager her.

Afvisning - Advokathjælp

Hvis du overvejer at starte en sag, er det altid vores anbefaling, at du allierer dig med en advokat så tidligt som muligt. Advokaten kan guide dig igennem de juridiske forhold, og vurdere om der er grundlag for en sag. Alternativet kan være, at sagen bliver afvist.

Hos Sagførerne har vi mange dygtige advokater, som er vant til at føre sager ved domstolene. Vi er derfor bekendte med produceren og de krav som stilles af domstolene. Du kan kontakte os for en indledende drøftelse af din sag eller udfylde vores kontaktformular nedenfor.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon