Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Kan du fortryde dit boligkøb?

Det korte svar er ja. Du har grundlæggende to muligheder for at komme ud af aftalen igen, hvis du fortryder. Du kan enten gøre det via advokatforbeholdet - forudsat at der er taget et sådant - eller via lovens fortrydelsesret.

Lovens fortrydelsesret

Lovgivningen indeholder en bestemmelse, som i de første 6 hverdage efter underskriften giver køber ret til at fortryde handlen og komme ud igen. Det kræver dog, at du samtidig betaler en godtgørelse til sælger på 1% af købesummen.

Den lovbestemte fortrydelsesret gælder for køberen uanset, om man er repræsenteret af en boligadvokat. Det er heller ikke muligt at aftale, at køber ikke skal have sin fortrydelsesret. Bestemmelser i købsaftalen der forsøger at fjerne fortrydelsesretten er derfor ugyldige. Til gengæld gælder fortrydelsesretten ikke for sælger. Sælger har kun fortrydelsesret, hvis det undtagelsesvist er aftalt.

Hvis du vil benytte dig af den lovbestemte fortrydelsesret, skal du give sælger besked herom inden der er gået 6 hverdage. Fristen på de 6 dage regnes fra den dag købsaftalen indgås, uanset om aftalen er betinget af et eller flere forhold. Købsaftalen indgås den dag begge parter har skrevet under.

Følgende dage medregnes ikke i 6-dages fristen; lørdag, søndag, helligdage og grundlovsdag. 

Prisen for at bruge sin fortrydelsesret er normalt 1 % af købesummen. Denne ”fortrydelsessum” skal betales inden udløbet af de 6-dages fortrydelsesfrist. Blandt andet for at spare dig selv for disse penge, anbefaler vi i stedet, at du sørger for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen, før du skriver under.

Advokatforbehold

For at stille dig selv bedre end lovens udgangspunkt, bør du få indsat et advokatforbehold, før du skriver under på købsaftalen.

Et advokatforbehold fungerer sådan, at du i købsaftalen tager forbehold for din advokats godkendelse. Du er således først endeligt bundet, når advokatgodkendelsen er givet (eller når godkendelsesfristen er udløbet).

I praksis fungerer advokatforbeholdet sådan, at når køber og sælger begge har skrevet under på købsaftalen, bliver alle handlens dokumenter sendt til din boligadvokat. Din advokat går så det hele igennem for at tjekke, at alt ved handlen er, som det bør være. Det gælder både med hensyn til de aftalte vilkår i købsaftalen men også alle andre forhold omkring handlen og ejendommen.

Når din advokat har været det hele igennem, kontakter han dig og giver sin vurdering. Din advokat vil her forklare, hvad handlen indebærer, om der er problemer, noget du bør være opmærksom på eller genoverveje. Det giver dig en god mulighed for at få et godt overblik over handlen.

Til sidst skal du i samråd med din advokat beslutte, om handlen skal godkendes eller ej. Beslutningen er i sidste ende altid din, men din advokat vil naturligvis give sine råd. Husk dog, at der ikke kræves nogen begrundelse for, hvorfor handlen eventuelt ikke kan godkendes, så det står dig frit for at bruge advokatforbeholdet som en gratis fortrydelsesret. Også selvom det blot skyldes, at du har ombestemt dig, selvom alt ved handlen er, som det bør være.


Når du har truffet din beslutning, meddeler advokaten sælger, hvorvidt godkendelse kan gives eller ej. Godkendes handlen går alt planmæssigt videre. Godkendes handlen ikke, er begge parter i stedet frigjort fra aftalen. Du skal ikke betalte noget til sælger, og sælger er omvendt fri til at finde en anden køber eller tage boligen af markedet igen.

Boligadvokat

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon