Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Fortrydelsesret ved projektsalg

Hvis du har købt et projektsalg, som du ender med at fortryde, har du kort fortalt to muligheder for at komme ud af aftalen igen. Dels har du som en forbruger en lovbestemt fortrydelsesret. Dels har du mulighed for at gøre brug af et advokatforbehold.

Fortrydelsesretten efter loven

I Danmark er det sådan, at når du køber bolig som forbruger, har du en lovbestemt fortrydelsesret. Denne fortrydelsesret gælder også ved projektsalg.

Fortrydelsesretten er begrænset til en tidsfrist på 6 hverdage. Det betyder, at når aftalen er underskrevet af både køber og sælger, begynder fristen at løbe. Hvis du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret, skal du inden udløbet af de 6 hverdage give en skriftlig meddelelse til sælger om, at du ønsker at træde tilbage fra aftalen.

Fortrydelsesretten kan kun bruges af køber. Du behøver derfor ikke frygte, at sælger gør brug af en fortrydelsesret. Til gengæld er lovgivningen om købers fortrydelsesret præceptiv. Oversat til almindeligt dansk betyder det, at det ikke er muligt at fratage køber sin fortrydelsesret ved aftale. Det betyder altså, at uanset hvad der måtte stå i din købsaftale, har du en lovbestemt fortrydelsesret, når du som forbruger køber en bolig som projektsalg.

Advokatforbehold

Din anden mulighed for at fortryde din købsaftale er, at gøre brug af et eventuelt advokatforbehold. Det kræver dog, at du huskede at få indskrevet et advokatforbehold i din købsaftale, før du underskrev. Husk at advokatforbehold ikke automatisk er en del af aftalen, hvorfor det skal skrives eksplicit ind på samme måde som de øvrige vilkår i handlen.

Hvis du har husket advokatforbeholdet, kan du blot få din advokat til at meddele sælger, at handlen ikke kan godkendes. Der kræves ingen begrundelse for hvorfor, handlen ikke kan godkendes. Du kan derfor bruge advokatforbeholdet uanset hvilken årsag, der ligger til grund for, at handlen ikke kan godkendes.

Hvis din advokat meddeler sælger, at handlen ikke kan godkendes, frigøres du fra aftalen. Du skal derfor ikke betale noget til sælger.

Ligesom med fortrydelsesretten gælder der en frist for, hvor sent du kan fortryde via advokatforbeholdet. Det er dog ikke fastsat ved lov, hvor lang fristen er. Fristens længde afhænger af, hvad der er aftalt i købsaftalen.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon