Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5522

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Retshjælpsforsikring ifm. nybyg

Står du overfor at skulle bygge nyt, er det afgørende at have styr på, hvilke forsikringer, som du skal tegne. Der kan nemlig opstå mangler under byggeriet, som kan ende ud i en retssag. Såfremt du ikke har en tilstrækkelig retshjælpsdækning, kan dette være forbundet med store omkostninger. Det er derfor vigtigt, at du forinden byggeriets begyndelse tegner en hus- og bygningsforsikring, der indeholder retshjælp til tvister om fast ejendom.

Nedenfor vil de typiske spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med retshjælpsforsikring og nybyg, blive gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

    • Hvad er en retshjælpsforsikring?
    • Hvad er en hus- og bygningsforsikring?
    • Hvorfor er det en god ide at tage en hus- og bygningsforsikring?

Kontakt vores specialiserede advokater


Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i entreprisesager

Retshjælpsforsikring ifm. nybyg


Hvad er en retshjælpsforsikring?

Har man en retshjælpsforsikring er der oftest mulighed for at få store dele af omkostningerne dækket, såfremt der opstår mangler under byggeriet. Retshjælp til tvister om fast ejendom dækkes af en hus- og bygningsforsikring, hvori retshjælpsforsikring som den overvejende hovedregel indgår.

Hvis det bliver nødvendigt med en retssag, sørger vi hos Sagførerne for at undersøge, hvorvidt den pågældendes forsikringsselskab dækker omkostningerne via retshjælpsforsikringen. Mange har en retshjælpsforsikring inkluderet i deres hus- eller byggeforsikring. Vi påtager os ansvaret for at foretage denne undersøgelse. Hvis der er mulighed for forsikringsdækning, vil vi også håndtere de nødvendige ansøgninger til forsikringsselskabet.

Hos Sagførerne er vi specialister inden for byggesager, herunder nybyg og retshjælpsforsikringer. Vi håndterer løbende et stort antal sager i hele Danmark, hvorfor vi er i stand til effektivt at hjælpe dig med at finde en god løsning i din sag, selv hvis det bliver nødvendigt at gå rettens vej. Vi vil løbende holde dig orienteret om sagens udvikling og drøfte strategiske overvejelser med dig. En retssag vil ikke blive indledt, før du er blevet grundigt informeret om mulighederne og risiciene ved en retssag i din sag.

Hvad er en hus- og bygningsforsikring?

Normalt omfatter hus- og bygningsforsikringen udgifterne til retssager, syn og skøn samt advokatomkostninger ved nybygninger og ombygninger. Dette gælder, hvis der opstår uoverensstemmelser mellem dig og dine håndværkere angående fejl, mangler eller betalinger.

Hus- og bygningsforsikringer skal tegnes straks ved køb af en byggegrund, selvom det i situationen kan virke ligegyldigt. Forsikringerne er meget vigtige at få tegnet, idet man ellers risikerer at stå uden forsikring til retshjælp.

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere. Det er nemlig afgørende, at byggegrunden er tilstrækkeligt forsikret forinden, at byggeriet påbegyndes, således man undgår store omkostninger ved eventuelle tvister om fejl og mangler eller betaling.

Hvorfor er det en god ide at tegne en hus- og bygningsforsikring?

Der er flere grunde til, at det er en god ide at tegne en hus- og bygningsforsikring ved nybyg. Det er skaber først og fremmest en tryghed at vide, at man er forsikret så snart, at byggeriet påbegyndes.

Hos Sagførerne har vi mange års erfaring med fejl og mangler i forbindelse med nybyg, hvorfor vi ved, hvor store konsekvenser manglende retshjælpsdækning kan få. Såfremt man ikke have en tilstrækkelig forsikring til dækning af omkostningerne ved en retssag, kan fejl og mangler ved byggeriet i yderste konsekvens resultere i, at man som bygherre må opgive at påberåbe fejl eller mangler ved byggeriet, og dermed er tvunget til at tåle disse. Man kan i et sådant tilfælde som bygherre også vælge selv at betale for udgifterne i forbindelse med retssagen. Dette kan dog resultere i meget store ekstraomkostninger.

Skal du bygge nyt eller går du med tanker herom? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Vi kender reglerne og står derfor klar til at hjælpe dig med, hvilke forsikringer du skal tegne og øvrige spørgsmål som du måtte sidde inde med.

Advokat til retshjælpsforsikring ifm. nybyg

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning om retshjælpsforsikring i forbindelse med nybyg eller høre nærmere herom. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon