Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4452

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4452

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Samværsforældre

Når du bliver skilt, kan det få betydning for dit samvær med barnet. Det har blandt andet betydning, om du bliver bopælsforælder eller samværsforælder. 

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med skilsmisseret, og vi kan derfor hjælpe dig, hvis du har behov for juridisk rådgivning. 

Kontakt vores specialiserede advokater


Charlotte Højmark Sørensen, advokat Jeanette Gudmand Jensen, advokat Ring på tlf.: tlf.: 3842 4452 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Samværsforældre


Hvad er definitionen på en samværsforælder?

En samværsforælder kan defineres som den af forældrene, hvor barnet ikke har bopæl. Det betyder, at hvis dit barn har folkeregisteradresse hos barnets anden forælder, vil du være samværsforælder.

En samværsforælder og en bopælsforælder er tillagt forskellige rettigheder.

Det skal bemærkes, at der ifølge ny lovgivning er mulighed for, at I som forældre kan aftale delt bopæl. Muligheden gælder kun, hvis I er blevet skilt d. 1. april 2019 eller senere, og hvis I har delt forældremyndighed. Reglerne om delt bopæl betyder, at I i retlig henseende får lige meget indflydelse på beslutninger i barnets liv. Du kan læse mere om delt bopæl her.

Overordnet om samværsforældre rettigheder

Samværsforælderen er den forælder, som barnet ikke bor hos. Samværsforælderens rettigheder er en smule indskrænket i forhold til bopælsforælderens, som er den forælder, der har barnet boende.

Samværsforælderens begrænsninger består i, at de mindre vigtige dagligdagsbeslutninger vedrørende barnet, kan træffes af bopælsforælderen, uden inddragelse af samværsforælderen. Det kan for eksempel være en beslutning om, hvor barnet skal gå i daginstitution.

Hvis samværsforælderen har del i forældremyndigheden, vil bopælsforælderen dog ikke kunne træffe væsentlige beslutninger uden samtykke fra samværsforælderen. Selvom man som samværsforælder kan føle sig en smule begrænset, er rettighederne dog i vidt omfang de samme som bopælsforælderens, såfremt forældremyndigheden er delt.

Beskrivelse af samværsforældre rettigheder

Hvis du er samværsforælder, kan du tilrettelægge den tid, hvor du har samvær med barnet. Konkret betyder det, at du kan vælge, hvad dig og barnet skal lave, hvad I skal have at spise, hvornår I skal gå i seng osv.

I samværsperioden kan samværsforælderen desuden beslutte at tage barnet med på ferie. Konkret kan samværsforælderen kræve barnets pas udleveret af bopælsforælderen. Samværsforælderens rettigheder består således i at afgøre, hvordan samværsperioden skal forløbe.

Uenighed om samværsforældre rettigheder

Hvis I har indgået en samværsaftale, og samværsforælderen ikke overholder aftalen, kan samværsforælderens rettigheder blive begrænset. Det kan for eksempel blive aktuelt, hvis samværsforælderen ikke afleverer barnet til tiden og i overensstemmelse med aftalen.

Hvis du enten som samværsforælder eller bopælsforælder oplever problemer med den anden forælder, bør du kontakte en advokat. Hos Sagførerne har vi flere advokater med speciale i familieret, og vi kan derfor hjælpe dig, hvis du oplever konflikter relateret til dit barn og dennes forælder.

Eksempler på samværsforældre rettigheder

Nedenfor kan du se en række eksempler på samværsforældre rettigheder. Rettighederne tager udgangspunkt i, at samværsforælderen også har del i forældremyndigheden.

Samværsforældre rettigheder er:

    • Valg af aktivitet under samvær
    • Mulighed for at tage barnet med på ferie
    • Valg af fritidsaktiviteter
    • Madplan/kost
    • Sengetid

Sådan skal du reagere, hvis samværet ikke overholdes

Hvis bopælsforælderen ikke overholder jeres fælles aftale om samvær med barnet, bør du opsøge juridisk bistand.

I nogle tilfælde kan det betyde, at du skal være bopælsforælder i stedet, eller at aftalen om samvær skal ændres. Uanset hvad, kan der opstå mange spørgsmål, og det kan derfor være rart med juridisk støtte. Hos Sagførerne har vi flere familieadvokater, som hellere end gerne vil hjælpe dig, hvis du oplever problemer med dit barns forælder.

Mød hele teamet med speciale i familieret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon