Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4474
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
Det gælder som hovedregel, at der sker forældelse af skattekrav 3 år fra kravets forfaldstidspunkt. Denne korte frist skal dog ses i kombination med den almindelige 10-års frist. 10-års fristen får udelukkende betydning, såfremt 3-års fristen suspenderes. Det såkaldte tostrengede system med de to forskellige frister, er i nogle udvalgte tilfælde ikke gældende.
På denne side kan du læse mere om forældelse af skattekrav, men du er også velkommen til at kontakte vores kontor, hvis du ønsker rådgivning i din sag.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Jakob Brix Kvols - advokat (L) Ring på tlf.: tlf.: 3842 4479 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Såfremt et skattekrav er forældet, betyder det, at det ikke længere er muligt for Skattestyrelsen at kræve et skattekrav betalt. Dermed “slipper” skyldneren for at betale kravet. Der er som nævnt ovenfor nogle forskellige frister for, hvornår der sker forældelse af et skattekrav. Forældelsesloven danner rammen for reglerne for forældelse.
Sagførerne yder specialiseret rådgivning inden for forældelse og skat. Kontakt os gerne via telefon eller mail allerede i dag, for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.
Begrebet skattekrav dækker over en bred vifte af krav fra skattemyndighederne – herunder både indkomstskat, moms, afgifter samt andre former for direkte og indirekte skatter. Det betyder, at der findes flere typer af skattekrav med forskellige forældelsesfrister, som man skal være opmærksom på.
Det er vigtigt at kende forskel på disse krav og forstå, hvilke frister der gælder i det enkelte tilfælde – både for at undgå unødige renter og gebyrer og for at sikre, at krav ikke uretmæssigt inddrives efter forældelse.
Hvis du er i tvivl om, hvilken type skattekrav der er tale om, eller om du har overholdt fristerne, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi rådgiver om alle former for skattekrav, og vi kan hjælpe dig med at sikre korrekt håndtering – også hvis der allerede er sket en overskridelse af en frist.
De almindelige forældelsesfrister for skattekrav er som sagt henholdsvis 3 og 10 år - alt efter forholdene i den konkrete skattesag. Det er muligt at afvige disse frister, såfremt der sker en afbrydelse. Her taler man typisk om to forskellige typer af afbrydelser; en foreløbig afbrydelse og en egentlig afbrydelse. Den foreløbige afbrydelse finder sted, når nogle nærmere definerede retsskridt udløser en tillægsfrist - typisk på et år - så en egentlig afbrydelse kan finde sted inden for tillægsfristens udløb.
Vores advokater kan rådgive dig nærmere i de relevante forældelsesfrister og muligheder for afbrydelse i din konkrete sag. Tøv derfor ikke med at kontakte os.
Manglende overholdelse af frister i forhold til indberetning og betaling af skattemæssige forpligtelser kan få alvorlige konsekvenser – både økonomisk og retsligt. Det gælder for eksempel ved forsinket indberetning eller betaling af moms, A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og øvrige afgifter.
En overskridelse af fristen kan føre til:
Er du i tvivl om, hvorvidt en fristoverskridelse kan få konsekvenser – eller om et krav fra Skattestyrelsen er rettidigt – så kontakt os for en uforpligtende vurdering.
Ved forældelse af skattekrav er det som udgangspunkt Skattestyrelsen, der har bevisbyrden for, at forældelsen er blevet afbrudt rettidigt. Det betyder, at det er myndighederne, der skal kunne dokumentere, at der er foretaget en konkret retslig handling - fx en rykker, udlægsforretning, betalingsaftale eller anden inddrivelsesforanstaltning - inden for forældelsesfristen.
Dokumentationen skal være klar og entydig, og Skattestyrelsen skal som minimum kunne fremvise for eksempel kopi af breve, kvittering for afsendelse, fogedretsprotokoller eller lignende.
Hos Sagførerne tilbyder vi personlig rådgivning inden for skatteretten - herunder hvis der er sket forældelse af et skattekrav. Vi kan både hjælpe i de indledende faser - blandt andet med at sikre, at du overholder de forskellige krav der er i forbindelse med forældelse, samt hjælpe hvis skaden er sket. Det er muligt at kontakte vores kontor til en uforpligtende samtale om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig med dine skatteretlige forhold og samtidig sikre et glidende sagsforløb. Vi kan kontaktes via mail, telefon eller ved at udfylde nedenstående kontaktformular. Såfremt du udfylder kontaktformularen, vil du blive kontaktet inden for 24 timer.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev