Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4474
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
Det er muligt at få sin virksomheds skatteansættelse og/eller momsansættelse ændret, såfremt man opdager, at de ikke er korrekte. Ønsker man genoptagelse, skal man indsende anmodning derom til Skattestyrelsen. Omvendt kan Skattestyrelsen også anmode om en genoptagelse, såfremt de opdager en mangel.
Hos Sagførerne kan vi hjælpe med at udarbejde en genoptagelse, samt generelt yde anden bistand i forbindelse med genoptagelse af skat, moms og andre afgifter.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Jakob Brix Kvols - advokat (L) Ring på tlf.: tlf.: 3842 4479 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
En skatteansættelse er det resultat, som skattemyndighederne når frem til, når de beregner, hvor meget en person eller virksomhed skal betale i skat for et givent indkomstår. Det er med andre ord en officiel opgørelse af den skattepligtige indkomst og den skat, der skal betales på baggrund af de oplysninger, der er indberettet – enten af borgeren selv eller af tredjeparter som fx arbejdsgivere, banker og pensionsselskaber.
Skatteansættelsen danner grundlag for, om man har betalt den korrekte skat i løbet af året, og det er muligt at få genoptaget, såfremt man mener, der er sket en fejl.
Der er forskellige tidspunkter, hvor det er muligt at anmode om genoptagelse. En anmodning sker ofte på baggrund af, at man opdager, at der er lavet en fejl i en tidligere skatteansættelse. For at ændre en skatteansættelse fra tidligere indkomstår, skal man anmode skatteforvaltningen om genoptagelse. Dertil er der nogle krav om, at man skal indsende de nye oplysninger, som eventuelt kan begrunde en ændring af den tidligere skatteansættelse.
Når man anmoder skatteforvaltningen om en genoptagelse af en tidligere skatteansættelse, er der nogle krav, man skal opfylde, for de vil tage genoptagelsen op til overvejelse. Det er som nævnt ovenfor et krav, at man indsender nye oplysninger. Skatteforvaltningen sørger således ikke for de nye oplysninger, men det er derimod op til skatteyderen (privatpersonen eller virksomheden) selv at indsende dokumenterne. Det er herefter op til skatteforvaltningen at overveje, om de nye oplysninger kan begrunde en ændring af den tidligere skatteansættelse.
Begrundelsen for en ændring af en tidligere skatteansættelse kan både være af faktisk eller retlig karakter. Som skatteyder har man retskrav på genoptagelse, såfremt disse oplysninger kan begrunde en ændring.
Der findes to forskellige former for genoptagelse; en ordinær genoptagelse og en ekstraordinær genoptagelse. Ved en ordinær genoptagelse er det tilstrækkeligt, at man kan sandsynliggøre, at skatteansættelsen burde have set anderledes ud, såfremt man havde haft kendskab til de nye oplysninger, da ansættelsen oprindeligt blev lavet.
Ved en ekstraordinær genoptagelse er kravene mere restriktive. Det er først muligt at få en skatteansættelse ekstraordinært genoptaget, når fristen for en ordinær genoptagelse er sprunget.
Skatteforvaltningsloven opstiller en række forskellige betingelser for, hvornår der kan ske ekstraordinær genoptagelse. Minimum én af disse betingelser skal være opfyldt, for en ekstraordinær genoptagelse er mulig. Ved ekstraordinær genoptagelse spiller kundskabstidspunktet en vigtig rolle, da en ny frist på 6 måneder begynder at løbe derfra. Det vil sige, at når skatteyderen bliver bekendt med, at en af betingelserne for en ekstraordinær genoptagelse gør sig gældende, vil fristen på 6 måneder begynde at løbe. Desuden er adgangen til ekstraordinær genoptagelse begrænset af den almindelige 10-års forældelsesfrist. Derfor er det vigtigt, at man reagerer hurtigt.
Kontakt Sagførerne hvis du har brug for hjælp i forbindelse med en ordinær eller ekstraordinær genoptagelse af en skatteansættelse - vores eksperter inden for skatteret står klar til at hjælpe dig.
Hos Sagførerne har vi solid erfaring med genoptagelse af skatteansættelser og bistår virksomheder, der ønsker at få ændret en tidligere skatteafgørelse. Vi tilbyder kvalificeret rådgivning gennem hele processen – lige fra vurdering af om der er grundlag for genoptagelse, til førelse af sagen ved relevante klageinstanser. Vores mål er at sikre, at du ikke betaler mere i skat, end du reelt er forpligtet til.
Har du mistanke om fejl i din skatteansættelse, eller har du fået afslag på genoptagelse, er du meget velkommen til at kontakte os. Den indledende samtale er altid uforpligtende, og du vil først modtage en regning, når vi har indgået en klar aftale herom.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev