Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524
Se vores film her:
Tid: 80 SEKUNDER

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5524

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Boligadvokat med faste priser på bolighandler

Vores boligadvokater er specialister i bolighandler, og kan derfor gennemføre dem til faste priser. Se vores mest populære ydelser nedenfor, og husk at få indføjet et advokatforbehold i din købsaftale.

Sagførernes advokater bistår ved grundkøb over hele landet

Hvorfor vælge Sagførerne som advokat til dit grundkøb?

 • Hos Sagførerne tilbyder vi en landsdækkende service, hvor en erfaren, specialiseret boligadvokat har ansvaret for din sag fra start til slut.
 • Ved grundkøb tilbyder vi en fast lav pris.
 • Alt klares pr. telefon og email, så du behøver ikke køre langt efter din boligadvokat.
 • Din første samtale er gratis, så du kan trygt ringe til os med det samme og få svar på dine spørgsmål. Vores telefonnummer står øverst på siden.
 • Vores telefon bliver besvaret alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares senest den efterfølgende arbejdsdag.

Hvad omfatter rådgivning hos Sagførerne ved grundkøb?

Står du foran et grundkøb? I så fald er det nok fordi, du drømmer om at finde en grund, hvor du kan få opført dit drømmehus. Derfor er det ekstra surt, hvis det efter købet viser sig, at din grund slet ikke kan bruges til det, du havde drømt om. En advokat til grundkøb sikrer dig, at du kommer godt igennem handlen og ender med en grund, som kan anvendes til det, du havde drømt om.

Læs mere om, hvad vores juridiske rådgivning ved grundkøb omfatter

Målet med vores rådgivning er at sikre, at du får den bedste oplevelse med digt grundkøb. Det indebærer, at du skal komme smertefrit igennem købsprocessen og efterfølgende stå med en grund, som kan anvendes til det, du havde drømt om. Når vi rådgiver, sker det derfor med udgangspunkt i dig og dine behov.

Størstedelen af vores kunder vælger vores komplette grundkøbspakke. Heri får du alt den rådgivning der skal til, for at du kan komme sikkert igennem dit grundkøb. Rådgivningen heri omfatter blandt andet følgende:

 • Rådgivning fra en erfaren boligadvokat
 • Gennemgang af købsaftalen og andre relevante bilag.
 • Telefonisk gennemgang af sagens dokumenter for klarlæggelse af de for dig vigtige forbehold.
 • Udarbejdelse af godkendelsesbrev og forhandlinger med sælger/mægler på dine vegne om disse forbehold.
 • Rådgivning om nødvendige forsikringer.
 • Koordinering med bank i forhold til tinglysning og frigivelse af købesum mm.
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skødet
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af refusionsopgørelse.

Det første vi gør er at tage en samtale med dig om, hvad du ønsker at bruge grunden til. Hvilket type af hus vil du opføre, og hvad påtænker du ellers at gøre med grunden? Vi sørger for at sikre, at grunden også kan bruges i overensstemmelse med dine ønsker. 


Herefter gennemgår vi alt det andet ved handlen. Din advokat gennemlæser købsaftale, bilag mv. for at sikre, at handlen er fornuftig for dig og svarer til det, du forventer.

Når din advokat har gennemgået det hele, drøfter han med dig, hvad der er fundet i gennemgangen. Din advokat sætter dig her ind i, hvad handlen indebærer for dig, og om din advokat har fundet noget at være betænkelig ved. Har din advokat forbehold, kan det ske, at du vil blive bedt om at overveje noget en ekstra gang.

Herefter beslutter du i samråd med din advokat, om advokaten skal give sin endelige godkendelse. Hvis du har husket at få indsat et advokatforbehold, skal din advokat nemlig meddele sælger, om handlen kan godkendes eller ej. Først efter godkendelsen er du endeligt bundet af aftalen.

Når godkendelsen er givet, står din advokat for at få gennemført handlen. Der er i den forbindelse en række formaliter og praktisk foranstaltninger, som skal gennemføres. Heriblandt sørger din advokat for, at der bliver udarbejdet og tinglyst et skøde, at der bliver foretaget og gennemført en refusionsopgørelse samt at det koordineres med bankerne, så købssummen frigøres til sælger på det rette tidspunkt.

Luftfoto af nybyggerkvarter

Hvad skal grundkøbet bruges til?

Når du har fundet den rigtige byggegrund, er det vigtigt, at vi får alle tilgængelige oplysninger om grunden og nærområdet inden vi som din advokat gennemfører dit grundkøb.

Der kan eksempelvis være forskellige begrænsninger i lokalplaner, kommuneplaner, love, eller i form af eksisterende, begrænsende rettigheder tinglyst på byggegrunden. Hvis du påtænker at bygge dit drømmehus på grunden, skal vi sikre, at der ikke er forhold omkring grundkøbet, der spænder ben for dit byggeprojekt.

Byggegrund

- Den mest populære pakke - B09

Pakkens indhold

 • Vores boligadvokat gennemgår købsaftalen og andre relevante dokumenter og undersøger, om byggegrunden kan anvendes til formålet.
 • Vores boligadvokat afholder telefonmøde med dig for at gennemgå sagens dokumenter og derved få klarlagt de for dig vigtige forbehold.
 • Vores boligadvokat udarbejder en godkendelsesskrivelse til mægler/sælger med de for dig vigtige forbehold.
 • Vi koordinerer med bank i forhold til tinglysning m.m.
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skøde.
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af  refusionsopgørelse.

Pris DKK 7.495,-

Kontakt os

Tinglysning

For den erfarne køber B02

Pakkens indhold

For den meget erfarne boligkøber, med dyb indsigt i reglerne om køb af fast ejendom, kan vi sørge for tinglysning af skødet.

 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skøde.
 • Tinglysning af skøde.

Pris DKK 2.595,-

Bestil nu

Færdighusprojekt

Byggegrund og hus B10

Pakkens indhold

Denne pakke er til dig, der både skal købe en byggegrund og opføre dit drømmehus på grunden. Pakken er en kombination af pakke B09 og pakke E01.

 • Vores boligadvokat assisterer med købet af din nye byggegrund og gennemgår købsaftalen med bilag.
 • Vores boligadvokat afholder telefonmøde med dig og får klarlagt de for dig vigtige forbehold.
 • Vores boligadvokat udarbejder godkendelsesbrev og forhandler forbeholdene med sælger/mægler på dine vegne.
 • Vi koordinerer med bank i forhold til tinglysning m.m.
 • Vi ekspederer/kontrollerer skødet.
 • Vi ekspederer/kontrollerer refusionsopgørelsen.
 • Vores boligadvokat  gennemgår din entreprisekontrakt med relevante bilag.
 • Vi gør dig opmærksom på usædvanlige bestemmelser, usædvanlige fravigelser og uklare bestemmelser. 
 • Efter vores gennemgang udarbejder vi bemærkninger til dig, som du kan anvende til din videre forhandling af entreprisekontrakten.

Pris DKK 12.595,-

Kontakt os

Kontakt vores specialiserede advokater


Kristoffer Machenhauer Nielsen, advokat Lasse Clausen Ottsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5524 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i bolighandler

Din guide til grundkøb

Ved et grundkøb er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på og nogle begreber du skal forså betydningen af. Herunder kan du læse mere om, hvordan du forbereder dig bedst muligt til dit grundkøb.

Hvad skal grunden bruges til?

Hvis du har fundet en interessant grund, er det vigtigt, at din advokat får adgang til flest mulige oplysninger om grunden, nærområdet og det, du påtænker at bruge grunden til.

En grund, der på grund af geografi, økonomi og lignede virker som den rette, er ikke nødvendigvis den rette for dig. Grundens anvendelsesmuligheder kan være indskrænket ved blandt andet, lokalplaner, kommuneplaner, love, eller i form af eksisterende, begrænsende rettigheder tinglyst på byggegrunden.

Sådanne indskrænkninger kan medføre, at du ikke kan få opført det hus du drømmer om eller i øvrigt anvende grunden, som du påtænker. Det er surt først at opdage, når du står klar til at starte byggeriet.

For at undgå en sådan situation bør du en professionel rådgiver med på sidelinjen. En boligadvokat kan sikre, at grunden nu også kan anvendes, som du påtænker, og at handlen i det hele er fornuftig for dig.

Hvad koster et grundkøb?

Økonomien er for de fleste en væsentlig faktor, når den grunden til den kommende bolig skal købes. Du bør på forhånd lægge et troværdigt budget som omfatter både udgifter til køb af grunden, udgifter til byggeriet og de generelle ejerudgifter.

Når du køber en grund, skal der udarbejdes et skøde og overdragelsen tinglyses. Det er også en god ide at få rådgivning med på sidelinjen, hvilket heller ikke er gratis.

Når dit skøde tinglyses, skal der betales en tinglysningsafgift til staten. Afgiften udgøres dels af et fast beløb og dels af et variabelt beløb. Du kan beregne tinglysningsafgiften med vores afgiftsberegner, som du finder på siden Boligadvokat

Prisen for din rådgivning afhænger naturligvis af, hvilken rådgivning du gør brug af. De færreste kan dog klare sig uden. Hos Sagførerne tilbyder vi en samle rådgivningspakke til grundkøb, som omfatter alt den rådgivning du får brug for undervejs.

Se pakker

Kan jeg fortryde mit køb af byggegrund?

Det er en god ide, hvis du allerede på forhånd kender dine muligheder, i tilfælde af, at du ender med at fortryde dit grundkøb.  Du har grundlæggende to muligheder, hvis du fortryder dit grundkøb. Den lovbestemte fortrydelsesret og dit advokatforbehold. 

Den lovbestemte fortrydelsesret

Efter loven har du en fortrydelsesret, hvis du som forbruger køber fast ejendom i Danmark og ejendommen er bestemt til din beboelse. Det gælder også hvis du køber en grund, hvor du vil opgøre din nye bolig.

Fortrydelsesretten løber i 6 hverdage fra købsaftalen er indgået. Der skal inden for 6 hverdage gives skriftlig meddelelse til sælgeren om, at du ønsker at træde tilbage fra aftalen. Du skal derfor være hurtig, hvis du vil gøre brug af fortrydelsesretten.

Fortrydelsesretten er ikke gratis at benytte. Hvis du bruger fortrydelsesretten efter loven, skal du betale en godtgørelse til sælger på 1 pct. af købesummen. Derfor anbefaler vi, at du i stedet husker at tage et advokatforbehold, som er gratis at gøre brug af.

Advokatforbehold – slip for at betale godtgørelse

Dit alternativ til lovens fortrydelsesret er at udnytte dit advokatforbehold. Det forudsætter dog, at du huskede at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen før du satte din underskrift.

Har du husket advokatforbeholdet er handlen betinget af, at din advokat godkender handlen. Derfor bliver alle handlens dokumenter efter underskrivelsen sendt til din advokat. Din advokat gennemgår så alle dokumenterne og handlen som hele. Din advokat påser, at der ikke er noget betænkeligt ved aftalen.

Efterfølgende beslutter du i samråd med din advokat, om handlen skal godkendes. Hvis din advokat råder dig til det, eller hvis du selv fortryder, kan din advokat meddele sælger, at handlen ikke kan godkendes. I så fald frigøres du helt fra aftalen og skal ikke betale noget til sælger.

Vi anbefaler altid, at du sørger for at få et advokatforbehold indsat i aftalen. Du sikrer dig herved en kattelem ud af aftalen og samtidig giver du din advokat de bedste betingelser for at yde optimal rådgivning.

Bebyggelsespligt

Ved grundkøb ses det ofte, at aftalen indeholder en bebyggelsespligt. En bebyggelsespligt pålægger køber at igangsætte og/eller færdiggøre byggeri på grunden inden et vist tidspunkt.

Hvis du ikke overholder bebyggelsespligten, vil sanktionen ofte være, at sælger kan pålægge dig, at handlen skal gå tilbage. I så fald skal du returnere grunden til sælger mod at du til gengæld modtager købesummen igen.

Grunde med bebyggelsespligt er derfor ikke nødvendigvis det rette valg for dig, hvis du ikke har planer om at starte på byggeriet indenfor en overskuelig fremtid.

Valg af byggefirma

Når dit grundkøb er overstået, er næste led i processen ofte at finde det byggefirma, som skal stå for hele eller dele af byggeriet. Et byggeri er en stor udskrivning. Derfor bør du være kræsen, når du vælger byggefirma.

Det er en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige byggefirmaer. Det gør det lettere at sammenligne både priser og muligheder. Du kan også med fordel undersøge de forskellige byggefirmaer lidt nærmere. Se på deres tidligere projekter og undersøg tidligere kunders oplevelser.

Når du har fået et tilbud, bør du ikke skriver under, førend tilbuddet og entreprisekontrakten er gennemgået af din advokat. Din advokat kan være med til at sikre, at du får en ordentlig retstilling overfor byggefirmaet.

Det er særligt vigtigt, at kontrakten stiller dig ordenligt i tilfælde af, at noget går galt. Eksempelvis hvis arbejdet forsinkes, eller der viser sig mangler ved arbejdet.

Hos Sagførerne er har vi speciale i entreprisesager. Vi har derfor stor erfaring i at gennemgå og forhandle entreprisekontrakter. Tøv derfor ikke med at tage kontakt til os, før du indgår aftale med et byggefirma.

Entreprisekontrakt og opførsel af dit nye hjem

Den eller de aftaler du indgår med håndværkerne, der skal stå for at opføre dit nye hjem, kaldes enterprisekontrakter. Heri aftales det, hvad der skal laves, til hvilke priser og på hvilke vilkår.


Enterprisekontrakter er ofte komplekse, da de både indeholder juridiske og byggetekniske begreber. For lægmand kan en enterprisekontrakt derfor være svær at gennemskue. Vi anbefaler derfor, at du får professionel rådgivning med på sidelinjen. Både når aftalerne skal forhandles på plads, og når de skal gennemføres i praksis.

Hos Sagførerne tilbyder vi en samlet rådgivningspakke til en fast, lav pris til dit færdighusprojekt. Heri får du alt den rådgivning, der er nødvendig for at du kan komme godt igennem både dit grundkøb og det efterfølgende byggeri.

Se pakker

Hvad betyder totalentreprise?

Hvis du skal have opført et hus, kan du vælge forskellige løsninger, når aftalerne med håndværkerne (entreprenørerne) og de øvrige aktører skal på plads. En måde at gøre det på, er at at indgå en totalentreprise.

Ved en totalentreprise påtager et byggefirma sig at stå for hele byggeriet og hele planlægningen. Totalentreprenøren påtager sig i så fald alt fra at lave tegninger og beregninger til at støbe fundament og lægge tag.

Ved en totalenterprise har du således kun en aftalepart. Fordelen kan være, at det kun er denne, som du skal rette alle dine henvendelser til.  Du er derfor fri for at skulle stå for koordinering mellem forskellige entreprenører. 

En anden fordel er, at totalentreprenøren bærer alt ansvaret for, at byggeriet bliver og forløber som planlagt. Du er herved fri for at diskutere, hvilken entreprenør der er skyld i en given fejl.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon