Hvad er en ejendomsdatarapport
I forbindelse med at man køber en bolig, er det vigtigt, at der bliver indhentet en ejendomsdatarapport.
En ejendomsdatarapport indeholder en masse vigtige oplysninger om den ejendom, som man ønsker at købe. Faktisk indeholder en sådan ejendomsdatarapport ca. 50 forskellige ejendomsoplysninger, og man får herved et godt overblik over den ejendom, som man er ved at købe.
Ejendomsdatarapporten indeholder fx oplysninger om
- olietanke på grunden
- forurening
- krav om separatkloakering
- evt. restancer på ejendomsskat på ejendommen
- om ejendommen fx er omfattet af en lokalplan
- varmeforsyning
- vandforsyning
- om der er beskyttet natur/beskyttede jord- og stendiger på grunden
- om der er verserende byggesager på ejendommen
- ejendomsskat (grundskyld)
Det er dog ikke alle ejendomme, hvor der kan indhentes ejendomsdatarapport på. Der er en regel om, at det kun er såkaldte vurderingsejendomme, som det er muligt at indhente en ejendomsdatarapport på. En vurderingsejendom er en ejendom, som SKAT har vurderet, og det gælder for de fleste ejendomme i Danmark.
De ejendomme, der ikke er vurderingsejendomme, er fx ideelle anparter og andelsboliger, da disse ikke bliver vurderet af SKAT individuelt. Det er derfor ikke muligt at bestille en ejendomsdatarapport en ideel anpart eller en andelsbolig. Men det er dog muligt så i stedet at bestille ejendomsdatarapporten for hele ejendommen (moderejerdommen). Denne ejendomsdatarapport dækker i så fald fx hele andelsboligforeningen.
En sådan ejendomsdatarapport udarbejdes af kommunen og kan bestilles på boligejer.dk.
Udover ejendomsdatarapporten, gennemgår Sagførernes boligadvokat naturligvis også handelens øvrige dokumenter i forbindelse med din bolighandel, herunder fx købsaftalen, tingbogsattesten, tilstandsrapporten, el-installationsrapporten, BBR-ejermeddelelsen, jordforureningsattesten, energimærket m.v., så du trygt kan overtage boligen.