Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5524
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Vores boligadvokater er specialister i bolighandler, og kan derfor gennemføre dem til faste priser. Se vores mest populære ydelser nedenfor, og husk at få indføjet et advokatforbehold i din købsaftale.
Når en ejendom i Danmark skifter ejer, skal der laves et skøde, som skal tinglyses. På den måde registreres det officielt, at ejendommen har skiftet ejer.
Normalt er det din boligadvokat, som står for at udarbejde skødet og få det tinglyst. Det er en af de opgaver, som din advokat varetager som en del af den juridiske rådgivning i forbindelse med din bolighandel. Hos Sagførerne er selve tinglysning af dit skøde en del af den komplette køberpakke (eksklusive tinglysningsafgiften, som du skal betale til staten). Som en del af denne pakke får du derudover fuld rådgivning ved dit boligkøb fra start til slut.
Når skødet tinglyses, skal der betales en tinglysningsafgift til staten. Tinglysningsafgiften afhænger af, hvor stor købesummen for ejendommen er. Det skal derfor oplyses, hvor meget ejendommen samlet er handlet for. Det er op til sælger og køber at aftale, hvem der skal betale tinglysningsafgiften.
Ved tinglysningen af skøder, skal der betales en tinglysningsafgift til staten. Afgiften består af dels et fast beløb og dels et variabelt beløb.
Spørgsmålet er dernæst, hvem der skal betale tinglysningsafgiften. Der er ikke faste regler for dette. Det afhænger af, hvad der er aftalt parterne imellem. Både køber og sælger hæfter dog overfor staten for afgiftens betaling. Det betyder, at uanset hvad der er aftalt, kan staten kræve betaling fra både køber og sælger, hvis tingslysningsafgiften ikke betales til tiden.
Du kan beregne tinglysningsafgiften med vores tinglysningsafgiftsberegner nedenfor.
Se hvad tinglysningsafgiften bliver i din bolighandel.
Bliv ringet op eller kontakt os på: 8743 5524
Hos Sagførerne har vi stor erfaring med bolighandler. Vi bistår hvert år ved mange bolighandler over hele landet og er derfor i stand til at levere en grundig og kompetent sagsbehandling til en lav pris. Du kan derfor trygt lade os stå for den juridiske rådgivning, når du skal igennem en bolighandel eller have udarbejdet og tinglyst et skøde.
Kristoffer Machenhauer Nielsen, advokat Lasse Clausen Ottsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5524 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
De fleste boligkøbere vælger den komplette køberpakke, hvor du som køber får fuld juridisk rådgivning hele vejen igennem dit boligkøb. Har du styr på det meste selv, kan det dog også være en billigere mulighed alene at lade os stå for tinglysningen.
Vi anbefaler, at du kun vælger den begrænsede form for rådgivning, hvis du enten kender den ejendom, du vil købe indgående, eller du har den fornødne byggetekniske indsigt til selv at kunne vurdere ejendommens tilstand. Derudover bør du også selv have den fornødne erfaring med bolighandler til, at du kan vurdere indholdet af handlens dokumenter. Videre bør du have erfaring med, hvordan du skal lade dig forsikre, og endelig bør du være i stand til at udarbejde refusionsopgørelsen. Det er vigtigt og mest fordelagtigt for dig som køber, at der er styr på disse ting, da en fejl her kan risikere at blive uforholdsmæssigt omkostningsfuld.
Vælger du at stå for det meste af processen selv, skal du være opmærksom på, at du i så fald ikke har mulighed for at benytte dig af den ekstra fortrydelsesret et advokatforbehold kan give. Derfor bør du tænke dig ekstra godt om, før du skriver under på købsaftalen. Fortryder du alligevel efter din underskrift, er din eneste mulighed den lovbestemte fortrydelsesret, som koster en godtgørelse på 1 pct. af købesummen til sælger at udnytte.
Hvis du ikke føler dig hjemme i ovenstående, bør du i stedet benytte dig af vores erfarne boligadvokaters fulde assistance med dit boligkøb. Du kan læse mere herom ved at følge linket nedenfor.
Hos Sagførerne er vores priser meget konkurrencedygtige. Til trods for det går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores arbejde. Sagførernes boligadvokater stor erfaring med bolighandler og tinglysning af skøder.
Vi arbejder med faste og gennemsigtige priser. Du kan læse mere om vores priser ved at følge linket.
Nedenfor kan du læse mere om de forskellige aspekter i forbindelse med tinglysning af skøde.
Formålet med en tilstandsrapport og en el-installationsrapport er at få fastslået ejendommens vedligeholdelsesstand, så handlen kan gennemføres på et oplyst grundlag. Rapporterne danner også grundlag for ejerskifteforsikringen, men der er mange faldgruber, så køber bør have en boligadvokat og en byggesagkyndig med på råd.
Hvis sælger vil benytte sig af huseftersynsordningen, skal han udarbejde en tilstandsrapport og en el-installationsrapport.
En tilstandsrapport og en el-installationsrapport er rapporter, hvori boligens synlige fejl og mangler står oplyst. Tilstandsrapporten og el-installationsrapport udarbejdes af en beskikket byggesagkyndig, der gennemgår boligen og giver dens fejl og mangler karakterer. Rapporterne bliver altid nærlæst af din boligadvokat, ligesom de bør efterses af en byggesagkyndig.
Før den 1. oktober 2020 skete denne karaktergivning ved hjælp af karaktererne K0 til K3, hvor K3 var den mest alvorlige skade, samt karakteren UN som betød, at forholdet skulle undersøges nærmere, men pr. 1. oktober 2020, blev dette system lavet om, således at det herefter er farvekoder, der afgør skadernes alvorlighed i disse rapporter. Således bliver kritiske skader, som straks skal udbedres, markeret med rødt i både tilstands- og el-installationsrapporten, mens alvorlige skader, der nok skal udbedres, men godt kan vente et par år, markeres med gult. Mindre alvorlige skader bliver markeret med gråt, mens skader, der skal undersøges nærmere, bliver markeret med sort. Da en tilstandsrapport er gyldig i 6 måneder og en el-installationsrapport i 1 år, kan der i en overgangsperiode eksistere gyldige tilstandsrapporter og el-installationsrapport med det gamle bedømmelsessystem.
Bemærk, at huseftersynsordningen ikke eller sjældent finder anvendelse ved salg af ejerlejligheder, andelsboliger og landbrugsejendomme.
Sagførernes boligadvokat gennemgår naturligvis også disse rapporter på dine vegne og tager en snak med dig om indholdet og betydningen af disse rapporter.
Ved siden af den juridiske boligrådgivning er det vigtigt også at få en byggeteknisk rådgivning. Du bør ikke blot basere dine overvejelser om boligens stand på indholdet af de dokumenter, som sælger og ejendomsmægler stiller til rådighed. En professionel gennemgang af en byggesagkyndig kan spare dig for ubehagelige overraskelser ved dit boligkøb.
Hvis du overvejer at købe en bolig, er det altid en god ide at læse salgsopstillingen grundigt igennem. Denne vil normalt indeholde blandt andet en ejendomsdatarapport, tilstandsrapport og en el-installationsrapport. Fælles for disse er, at de har til formål at give potentielle købere et overblik over, hvad de skal forvente skal forvente af ejendommens fysiske stand.
Det er dog vigtigt at forstå, at selvom der er udarbejdet både ejendomsdatarapport, tilstandsrapport og el-installationsrapport, kan en ejendom stadig gemme på ubehagelige overraskelser af stor økonomisk betydning. Det skyldes, at ejendomsdatarapporten alene indeholder oplysninger, som kan hentes fra offentlige registre. Dertil kommer, at tilstandsrapporter og el-installationsrapporter alene forholder sig til de bestemte forhold omkring ejendommen, som det er angivet i loven, at de skal forholde sig til. Eksempelvis forholder tilstandsrapporter sig ikke til spørgsmål om almindeligt slid og ælde, eller hvorvidt bygningerne er lovligt indrettet. Tilsvarende forholder el-installationsrapporter sig alene til, om installationerne er lovlige og funktionsdygtige, men ikke til om de er hensigtsmæssige eller tidssvarende.
Byggeteknisk rådgivning indebærer, at en byggesagkyndig forestår en byggeteknisk gennemgang af boligen sammen med dig. Under den byggetekniske gennemgang, vil I sammen kigge på ejendommens generelle stand, tilstandsrapporten, eventuelle ønsker til renovering og kommende vedligeholdelse. Herved kan du få et godt og reelt billede af ejendommens stand og de omkostninger til vedligehold, der må forventes. Derudover kan den byggesagkyndige rådgive om mulighederne for at forsikre ejendommen. Herunder hvilken betydning tilstandsrapporten kan få, når der skal tegnes en ejerskifteforsikring for ejendommen.
Byggesagkyndig er en titel, som kun kan opnås ved beskikkelse udstedt af Sikkerhedsstyrelsen. Der stilles en række krav, for at beskikkelsen kan gives. Dels kræves en relevant uddannelse som enten ingeniør, bygningskonstruktør eller arkitekt. Dertil kræves fem års relevant erhvervserfaring. Til sidst skal ansøgeren bestå et kursus i huseftersynsordningen. Derfor kan du være forvisset om, at byggesagkyndige har ekspertise og erfaring i at gennemgå ejendomme.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev