Kontakt

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Læs vores Persondatapolitik

Ring og få hurtigt svar: 8743 5524

Den første samtale er gratis.

Priser

Selvsalg - advokat til salg af bolig uden ejendomsmægler

En ejendomsmæglers job består først og fremmest i at finde en køber og udarbejde en købsaftale. Hvis du selv kan finde en køber, kan Sagførerne udarbejde købsaftalen og sikre handlens gennemførelse. På den måde kan du spare udgifterne til ejendomsmæglerens salær væk.

Hvad betyder "selvsalg"?

Med selvsalg menes et boligsalg uden mægler. Altså et boligsalg, hvor du sælger din bolig uden at involvere en ejendomsmægler. I stedet bruges ofte en boligadvokat til at stå for den juridiske rådgivning. Det er fuldt ud muligt, da der selvfølgelig ikke er et krav om, at du skal bruge en ejendomsmægler, når du sælger din bolig.

Hvad er fordelene ved selvsalg?

Den store fordel ved at sælge sin bolig uden brug af mægler er, at du kan spare salæret til ejendomsmægleren. Ejendomsmæglerens salær er ofte et betydeligt beløb, som opgøres enten som et fast beløb eller en procentdel af salgsprisen. Ved at gøre en del af ejendomsmæglerens arbejde selv og søge en del af rådgivningen hos en boligadvokat, kan du derfor forbedre økonomien i dit boligsalg betydeligt

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du sælger din bolig uden mægler?

Hvis du vælger at sælge uden brug af ejendomsmægler, skal du være opmærksom på, at det kommer til at kræve mere arbejde af dig som sælger. Årsagen til at du kan spare mægleren væk er netop, at du overtager en del af det arbejde, som mægleren ellers ville have udført. Det skal du dog ikke være bange for. Blot du får den rigtige rådgivning med på vejen.

Blandt de opgaver du selv skal løse ved et selvsalg er, at du selv skal finde en køber. Det indebærer også, at du selv kommer til at stå for fremvisningerne og den løbende kontakt med interesserede købere.

Derudover skal du også selv stå for at indhente de relevante oplysninger til køber. Det kan blandt andet være oplysninger så som tilstandsrapport, el-installations-rapport og energimærke.

Et andet aspekt, er at du skal være meget opmærksom på, at de oplysninger du afgiver til potentielle købere er korrekte. Der er ikke andre til at filtrere de oplysninger, du sender til køber. Du kan derfor være nødt til at tjekke efter en ekstra gang, at de oplysninger du giver, nu også er korrekte. Eksempelvis skal der udleveres en BBR-meddelelse til køber. Det er dit ansvar at sikre, at de oplysninger, der er heri, er korrekte.

Selvom du sparer ejendomsmægleren væk, bør du ikke helt undlade at bruge penge på rådgivning. Salgsprocessen indebærer også en række juridiske aspekter. Hertil bør du sikre dig en kompetent rådgivning – eksempelvis fra en boligadvokat. Det kan særligt være vigtigt, når købsaftalen skal forhandles på plads, så du er sikker på at ende med en aftale, der sikrer dig en god retstilling.

Hvad kan en boligadvokat bidrage med ved selvsalg?

Når du sælger bolig uden mægler, bør du få en boligadvokat med på sidelinjen, som kan rådgive dig om de juridiske og formelle aspekter af dit boligsalg.

Hovedideen ved at sælge bolig uden mægler er, at du derved kan spare penge. Derfor er boligadvokatens rolle ved selvsalg at klare de opgaver, som det kræver en større juridisk baggrundsviden at løse, mens du står for de praktiske ting så som at finde en køber og fremvise ejendommen.

Hos Sagførerne inkluderer vores rådgivning ved selvsalg følgende:

 • Udarbejdelse af købsaftalen og dertilhørende bilag.
 • Korrespondance med købers advokat.
 • Kommunikation med de involverede banker.
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skøde og refusionsopgørelse.

Din boligadvokat står altså for at få udarbejdet en fyldestgørende købsaftale, som varetager dine interesser bedst muligt. Derudover sørger han for at forestå den nødvendige korrespondance med handlens øvrige aktører så som banker og købers rådgiver.

Når der endeligt er en aftale på plads, sørger din boligadvokat for at koordinere overtagelsen, så du får frigivet købssummen til dig, når betingelserne er opfyldt. Dertil klarer din advokat alt papirarbejdet med udarbejdelse af skøde, tinglysning og refusionsopgørelse.

Fordelen ved at bruge rådgivning fra en advokat til dit selvsalg er altså, at du minimerer udgifterne til rådgivning, men dog stadig har en professionel rådgiver, som sikrer at alt er, som det bør være, og du ikke glemmer at forholde dig til noget vigtigt.

Hvorfor vælge Sagførerne som advokat til dit selvsalg?

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med bolighandler, og du kan være sikker på, at din rådgivning fra start til slut ydes af en erfaren og specialiseret boligadvokat. Hvert år hjælper vi rigtig mange danskere med køb og salg af boliger og vi ved derfor hvad der skal til, for at få dit selvsalg til at lykkes.

Vi tilbyder en fast pris på 9.950 kr., når vi assisterer med selvsalg, så der kan være mange penge at spare i forhold til et salg gennem en ejendomsmægler.

Hvis du overvejer et selvsalg er du meget velkommen til at kontakte os. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først.

Ring og få hurtigt svar

8743 5524

Den første samtale er gratis og du kan derfor trygt ringe til os.  Vi sidder klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først.

Priser

Sagførernes assistance ved selvsalg

Vores hjælp til selvsalg, består i følgende ydelser:

 • Udarbejdelse af købsaftalen med dens bilag.
 • Korrespondance med købers advokat.
 • Kommunikation med de involverede banker.
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skøde og refusionsopgørelse.


Vi sørger også for, at alle tidsfrister i forbindelse med dit selvsalg overholdes af køber, så købesummen kan frigives til din bankkonto.

Hvorfor vælge Sagførerne som din advokat til selvsalg?

 • Hos Sagførerne tilbyder vi en landsdækkende service, hvor en erfaren, specialiseret boligadvokat har ansvaret for din selvsalg fra start til slut.
 • Vi tilbyder assistance ved selvsalg til en fast pris på 9.950,00 kr.
 • Alt klares pr. telefon og email, så der er ingen risiko for COVID-19.
 • Din første samtale er gratis, så du kan trygt ringe til os med det samme og få svar på dine spørgsmål. Vores telefonnummer står øverst på siden.
 • Vores telefon bliver besvaret alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares senest den efterfølgende arbejdsdag.

Dine opgaver i forbindelse med selvsalg


Ud over at finde en køber, skal du løse følgende opgaver:

Kontakt Henrik Baastrand så du trygt kan gennemføre et selvsalg

Henrik Baastrand

Advokat, afdelingsleder for bolighandler

Ring på tel: 8743 5524

Eller send en mail til bolig@sagfoererne.com.

Læs mere om Henrik her

Gode råd og information

Energimærke

Sælger skal som udgangspunkt lade et energimærke udarbejde, når sælger sætter sin ejendom til salg. Det gælder dog ikke ejendommen under 60 m2 eller sommerhuse.

I en energimærkerapport vil det være oplyst, hvor energivenlig ejendommen er, hvilke energimæssige optimeringer der kan foretages i boligen og til hvilken pris. Et energimærke gør det således muligt for køberen af et hus at få et godt indblik i, hvor energiøkonomisk huset er, og hvad det vil koste i varme-, el- og vandforbrug at bo i huset.

Et energimærke er gyldigt i en periode på 10 år. Sælges bygningen flere gange inden for denne gyldighedsperiode, kan det samme energimærke benyttes igen. Der skal dog altid udarbejdes en ny energimærkning, hvis du har foretaget ændringer ved ejendommen, som har væsentlig betydning for ejendommens energiforbrug.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores advokater inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2021 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Cookie- og persondatapolitik | Almene oplysninger