Kontakt

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Indsend

Læs vores Persondatapolitik

Din guide til et sikkert boligkøb


Giv ejendomsmægleren modspil

Når du har fundet din drømmebolig og er klar til at underskrive købsaftalen, skal du huske på, at ejendomsmægleren er hyret af sælger til at varetage sælgers interesser. Du bør derfor have din egen rådgiver i form af en boligadvokat, der alene varetager dine interesser, og som kan give ejendomsmægleren modspil.


Hos Sagførerne er vi specialister i bolighandler, og vi har bl.a. faste priser på følgende ydelser:

Advokatforbeholdet

Ejendomsmægleren har sikkert givet dig salgsopstillingen for ejendommen, men salgsopstillingen er alene ét blandt mange bilag, der vedlægges den endelige købsaftale. Du kan læse mere om handlens dokumenter her.


Heldigvis behøver du ikke at sætte dig ind i alle handlens dokumenter, før du underskriver købsaftalen, så længe du blot sikrer dig, at der er indsat et advokatforbehold i aftalen. Når du har underskrevet aftalen og oplyst mægler om, at Sagførerne er din boligadvokat, sender ejendomsmægleren alle handlens dokumenter til os for vores gennemgang og godkendelse.

Byggeteknisk gennemgang

Ofte vil det være tilrådeligt at lade en uvildig byggesagkyndig gennemgå ejendommens tilstand. Under en sådan gennemgang kan du få mange byggetekniske informationer, som ikke nødvendigvis fremgår af ejendommens tilstandsrapport og el-installationsrapport.


Dine omkostninger ved et boligkøb

Du skal yderligere være opmærksom på, at der er i tillæg til købesummen kan være følgende omkostninger forbundet med at købe bolig:

  • Advokatbistand. Du kan se vores faste priser her.
  • Finansieringsomkostninger. Disse kan variere meget fra pengeinstitut til pengeinstitut, så det kan godt betale sig at indhente flere tilbud.
  • Tinglysningsafgift til staten.
  • Eventuelle omkostninger til byggeteknisk rådgivning.

Gode råd og information

Skal Sagførerne se handlens dokumenter, før du underskriver købsaftalen?

Vi ser almindeligvis først handlens dokumenter, efter du har underskrevet købsaftalen. 


Det kan umiddelbart virke lidt bagvendt, men hvis du som køber sørger for, at købsaftalen indeholder et advokatforbehold , fungerer det problemfrit. Advokatforbeholdet er din sikkerhed for, at Sagførerne kan gribe ind, hvis der skulle været noget galt i handlen. Har du fundet dit drømmehus, skal du således ikke først vente på, at vi gennemgår købsaftalen og dens mange bilag, mens en anden køber underskriver for næsen af dig.Bør du overveje en byggeteknisk gennemgang?

Selvom der foreligger en tilstandsrapport på ejendommen, kan ejendommen gemme på mange ubehagelige overraskelser, der ikke fremgår af tilstandsrapporten. For at få et fuldt indblik i ejendommens generelle fysiske tilstand; herunder samspillet med tilstandsrapporten, renoveringsmuligheder og kommende vedligeholdelsesudgifter, opfordrer vi til, at du tillige lader en byggesagkyndig foretage en byggeteknisk gennemgang af ejendommen.

    

Hvad dækker din ejerskifteforsikring?

Din ejerskifteforsikring dækker skjulte fejl og mangler under forudsætning af;

  • at de var til stede på overtagelsesdagen,
  • at de hverken fremgik af tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten, og
  • at du ikke på anden måde kendte til forholdene på forhånd.


Hvis der eksempelvis er en fejl ved tagkonstruktionen, og denne fejl fremgår af tilstandsrapporten, er det ikke en skade, som du kan få dækket af din ejerskifteforsikring.

Bør du acceptere sælgers ejerskifteforsikringstilbud?

Sælger kan kun fraskrive sig ansvaret for fysiske mangler ved ejendommen, som sælger ikke kender til på salgstidspunktet, hvis sælger tilbyder at betale halvdelen af forsikringspræmien på den billigste ejerskifteforsikring, som sælger kan finde på markedet. Det betyder, at der er stor risiko for, at det ejerskifteforsikringstilbud, som sælger fremlægger, har et meget begrænset dækningsomfang. Du bør derfor altid indhente alternative tilbud på ejerskifteforsikringer, da pris og dækningsomfang ofte hænger sammen.


Bemærk, at denne mulighed for tegning af ejerskifteforsikring som udgangspunkt kun gælder for villaer og sommerhuse.

Hvilken betydning har tilstands- og elinstallationsrapporterne?

Det er lovbestemt, at hvis sælger fremlægger en tilstandsrapport og elinstallationsrapport og tilbyder at betale halvdelen af en konkret ejerskifteforsikring, kan køber som udgangspunkt ikke rette krav mod sælger for fejl og mangler ved ejendommen. 


Ovenstående regel er dog ikke uden undtagelser, så hvis du efter overtagelsen konstaterer fejl og mangler ved ejendommen, og ejerskifteforsikringen nægter at dække, bør du lade Sagførerne vurdere, om afvisningen er berettiget, og om kravet i stedet kan rettes mod sælger.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores advokater inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522


Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven.


Du kan derfor trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100% uvildige i vores rådgivning.

© 2020 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Cookie- og persondatapolitik | Almene oplysninger