Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad er en ejerforening

Såfremt du vælger at købe en ejerlejlighed, bliver du normalt automatisk medlem af ejendommens ejerforening.

Ejerforeningen forestår normalt ejendommens (og ejendommens grunds) drift og vedligeholdelse, fx ejendommens tag, ydermure, varmesystem, vandforsyningssystem, afløbssystem m.v.

Udgifterne til en sådan ejerforening varierer størrelsesmæssigt lidt efter, hvilken alder ejendommen har, ejendommens pålagte ejendomsskatter, og hvilke vedligeholdelses-/forbedringsprojekter ejendommens ejerforening har sat i værk, og du deltager på lige fod med de andre medlemmer i at betale udgifterne hertil, og hvor din andel reguleres i forhold til din ejerlejligheds fordelingstal (som normalt beregnes på baggrund af din ejerlejligheds størrelse, set i forhold til de andre lejligheders størrelse og antal).

Fordelingstallet fremgår normalt af ejendomsmæglerens salgsopstilling, og man kan normalt også finde oplysninger herom i fx ejerforeningens vedtægter og/eller i tingbogen.

Som medlem af ejerforeningen har du stemmeret på generalforsamlingen, hvor du har mulighed for at gøre din indflydelse gældende.

Når du bliver medlem af en sådan ejerforening, er det normalt at du skal stille en sikkerhed overfor ejerforeningen, og det sker normalt ved, at vedtægterne enten er tinglyst pantstiftende på ejerlejligheden for en specifik beløb, eller at der er tinglyst et ejerpantebrev i ejerlejligheden på et specifik beløb.

Hvis sikkerhedsstillelsen er et ejerpantebrev, må du forvente, at der vil løbe ekstra omkostninger på handelen, da der i så fald normalt skal ske debitorskifte af ejerpantebrevet, hvor du bliver tinglyst som ny debitor på dette.

Ved en bolighandel bør du endvidere også være opmærksom på ejerforeningens vedtægter, da der heri indimellem kan være nogle restriktioner, der kan have betydning for dig, fx vedr. mulighederne for udlejning, holde husdyr/kæledyr m.v.

Når Sagførernes boligadvokat gennemgår alle din bolighandels dokumenter (som fx salgsopstillingen, købsaftalen, ejendomsdatarapporten, forureningsattesten, tingbogen, energimærket, BBR-ejermeddelelsen m.v.), vil din boligadvokat naturligvis også gennemgå ejerforeningens oplysninger, herunder generalforsamlingsprotokollater, ejerforeningens regnskab og vedtægter, med henblik på at sikre, at alt ser fornuftigt ud.

Boligadvokat

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon