Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Fordele og ulemper ved projektkøb

Ved et projektkøb, køber du en bolig, som stadig er under færdiggørelse. I nogle tilfælde er byggeriet endda endnu ikke påbegyndt. Det kan der selvklart både være fordele og ulemper ved. Du bør derfor på forhånd sætte dig ind i både fordelene og ulemperne, så du kan vurdere, om et projektkøb er det rette for dig.

Fordele

  • Du får muligheden for at flytte ind i en bolig, som er helt nybygget uden selv at skulle stå for byggeprocessen.
  • Alt er nyt, når du overtager det. Du kan derfor forvente, at der ikke er slitage eller lignede, som du skal forholde dig til.
  • Nye boliger har i reglen lavere udgifter til vedligeholdelse og er normalt mere energieffektive.
  • Du har ofte selv stor mulighed for at påvirke det endelige resultat. Ofte har du mulighed for at vælge en række tilpasninger, så som diverse materialer og indretningsdetaljer. Du kan derfor sætte et større individuelt præg på din kommende bolig.
  • Belønningen for at købe før byggeriet står færdigt er i mange tilfælde, at boligerne kan købes billigere end tilsvarende færdigopførte ejendomme.

   Ulemper
   • Du har ikke mulighed for at se det endelige resultat før (længe) efter du har indgået købsaftalen. Du er derfor nødt til at stole på, at det materiale som bygherren præsenterer, kommer til at afspejle det endelige resultat.
   • Nybyggerier er ofte behæftet med en række fejl og mangler, som du som køber har ansvaret for at få meldt til bygherren, så det kan blive udbedret.
   • Du risikerer, at projektet forsinkes, eller der på anden vis opstår problemer. Du kan derfor risikere, at din bolig ikke er indflytningsklar på den planlagte dato, eller at der er ting ved byggeriet, som må ændres undervejs.
   • Ofte opføres større byggeprojekter i etaper. Du risikerer derfor, at der i årene bagefter stadig pågår byggearbejde nær din bolig og at hele området bærer et ufærdigt præg, når du flytter ind.

   Hvis du når frem til, at et projektkøb passer godt til dig, er det bare at finde det rette projekt. I den forbindelse er det en god ide at tage en række forholdsregler. Du bør tage en erfaren og professionel rådgiver med på sidelinjen, som kan efterse, at alt ved aftalen og projektet er fornuftigt. Det er især vigtigt, at du får en professionel gennemgang af din aftale og dens bilag.

   Det er særligt vigtigt, at det kontrolleres, om din aftale tager ordentligt højde for din retstilling i tilfælde af, at projektet forsinkes eller der på anden vis opstår komplikationer undervejs i byggeprojektet.

   Du kan også med fordel selv undersøge bygherren og projektet, før du endeligt vælger dit projektkøb. Se eksempelvis på bygherrens historik. Hvordan er tidligere projekter endt? Stod de klar til tiden? Var kvaliteten i orden? Holdt bygherren, hvad der blev lovet?

   Des grundigere undersøgelser du foretager og des bedre rådgivning du før, des større er chancen for, at dit projektkøb bliver en succes.

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2023 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon