Kontakt

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Indsend

Læs vores Persondatapolitik

Advokatforbehold og fortrydelsesret


Fortrydelsesret

Når du køber fast ejendom, er der rigtig mange juridiske problemstillinger, som skal håndteres og accepteres af dig. Disse mange problemstillinger fremgår ikke af salgsopstillingen, da den ellers ville blive alt for omfattende, i stedet følger der rigtigt mange bilag med til købsaftalen.


Da de færreste læser alle disse bilag grundigt igennem, inden de underskriver købsaftalen, har man besluttet, at der skal være en lovbestemt fortrydelsesret. Fortrydelsesretten er dog betinget af, at du fortryder handlen indenfor seks hverdage, og at du betaler sælger en godtgørelse på 1 % af købesummen. Det er således dyrt at fortryde en handel uden brug af et advokatforbehold.


Advokatforbehold

Hvis du derimod sikrer dig, at der er indføjet et advokatforbehold i købsaftalen, kan Sagførerne nægte at godkende handlen, uden at du skal betale noget til sælger. Husk derfor altid at få indføjet advokatforbeholdet i købsaftalen, så købet er betinget af Sagførernes godkendelse af handlen i sin helhed.


Et advokatforbehold er typisk formuleret som følger:


”Handlen er fra købers side betinget af, at købers advokat kan godkende handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde kl. 16.00, senest 6 hverdage efter at købers advokat har modtaget den af både køber og sælger underskrevne købsaftale fra mægler.”


NB: Det er vigtigt, at advokatforbeholdet omfatter "handlen i sin helhed" og ikke blot "handlens juridiske forhold" eller andre kreative formuleringer udfærdiget af sælger.


Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores advokater inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522


© 2020 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Cookie- og persondatapolitik | Almene oplysninger