Kontakt

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Læs vores Persondatapolitik

Kan du fortryde dit boligkøb?

I alle bolighandler med en forbruger som køber - uanset om forbrugeren er repræsenteret af en boligadvokat - gælder der en lovbestemt fortrydelsesret. Fortrydelsesretten er således ikke en ret, som en køber kan fraskrive sig overfor en sælger.

Hvis køber vil bruge sin fortrydelsesret og fortryde købet, skal han give sælger besked herom inden 6 hverdage. 6-dages fristen regnes fra den dag købsaftalen indgås, uanset om aftalen er betinget af et eller flere forhold. Lørdage, søndage, helligdage og grundlovsdag medregnes ikke.

Det er dog dyrt at bruge sin fortrydelsesret og fortryde et boligkøb. Hvis man som køber vælger at bruge sin fortrydelsesret, koster det normalt 1 % af købesummen, som ligeledes skal være betalt inden fortrydelsesfristens udløb, og som boligadvokat anbefaler vi derfor, at du som køber sørger for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen.

Fortrydelsesfristen løber sideløbende med et eventuelt advokatforbehold. Er der indsat et advokatforbehold i købsaftalen, der fx har en frist på 4 hverdage, skal en køber ikke betale 1 % af købesummen til sælger, såfremt køber indenfor denne 4 dages frist i stedet lader sin boligadvokat bruge advokatforbeholdet til at fortryde handelen. Benyttes fortrydelsesretten i stedet af køber, skal meddelelse herom (og betalingen) til sælger være kommet frem inden fristens udløb, og Sagførerne anbefaler, at din brug af fortrydelsesretten sker skriftligt, så der er dokumentation for, at du har overholdt fristen.

Denne fortrydelsesret gælder kun for køberen af ejendommen. Sælgeren er således ikke omfattet af nogen fortrydelsesret.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores advokater inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2021 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Cookie- og persondatapolitik | Almene oplysninger