Kontakt

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Læs vores Persondatapolitik

Ring og få hurtigt svar: 8743 5524

Den første samtale er gratis.

Priser

Hvorfor vælge Sagførerne som advokat til dit færdighusprojekt?

 • Hos Sagførerne tilbyder vi en landsdækkende service, hvor en erfaren, specialiseret boligadvokat har ansvaret for din sag fra start til slut.
 • Alle kompetencer samlet et sted. Hos Sagførerne er vi specialister i både handel med fast ejendom og entreprisesager
 • Ved køb af færdighusprojekt (byggegrund og entreprisekontrakt) tilbyder vi en fast pris på 12.400,00 kr.
 • Ingen handel - ingen regning.
 • Alt klares pr. telefon og email, så der er ingen risiko for COVID-19.
 • Din første samtale er gratis, så du kan trygt ringe til os med det samme og få svar på dine spørgsmål. Vores telefonnummer står øverst på siden.
 • Vores telefon bliver besvaret alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares senest den efterfølgende arbejdsdag.

Køb grund og byg hus i ét

Vores boligadvokat kalder det for et færdighusprojekt, når du både køber grund og indgår aftale med et byggefirma om opførelse af et hus på byggegrunden.

Rent juridisk sker der en handel, når du køber byggegrunden, mens du indgår en entreprisekontrakt med byggefirmaet om opførelse af dit hus på byggegrunden. Når vores advokater assisterer med et færdighusprojekt assisterer vi både med købet af byggegrunden og med gennemgang og forhandling af entreprisekontrakten. Du finder en oversigt over vores faste priser her.

Læs mere om vores rådgivning ved færdighusprojekter

Når vi bistår ved færdighusprojekter, er vi med hele vejen fra byggegrunden købes til byggeriet står færdigt og du kan flytte ind. Det er ofte en langstrakt proces, hvor du undervejs får brug for forskellige typer af rådgivning. Hos Sagførerne har vi speciale i både handler med fast ejendom og entreprisesager. Vi har derfor kompetencerne til at rådgive dig hele vejen igennem.


De fleste af vores kunder vælger vores komplette rådgivningspakke til færdighusprojekter. Vores rådgivning her sikrer dig hele vejen igennem. Den indeholder blandt andet følgende:

 • Rådgivning fra en erfaren boligadvokat
 • Rådgivning og gennemgang af købsaftalen og andre relevante bilag.
 • Telefonisk gennemgang af sagens dokumenter for klarlæggelse af de for dig vigtige forbehold.
 • Udarbejdelse af godkendelsesbrev og forhandlinger med sælger/mægler på dine vegne om disse forbehold.
 • Koordinering med bank i forhold til tinglysning og frigivelse af købesum mm.
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skødet
 • Ekspedition/gennemgang og kontrol af refusionsopgørelse.
 • Gennemgang af din enterprisekontrakt, så det sikres, at du opnår den bedst mulige retstilling overfor entreprenøren
 • Din boligadvokat udarbejder godkendelsesbrev til entreprenøren og påbegynder forhandlingerne på dine vegne for at sikre dig det bedst mulige og klare aftalegrundlag.
 • Din boligadvokat afslutter forhandlingerne med entreprenøren og hjælper jer i mål, således at entreprisekontrakten bliver endelig.

Køb af byggegrund

Det første led i processen er, at du skal have købt den rigtige byggegrund. Vi bistår her med at sikre, at den grund du køber kan bruges til det formål, som du drømmer om.

Vi sørger for at gennemgå handlen, så du kan være sikker på, at du efterfølgende kan få opført dit drømmehus på grunden. Det er ikke altid givet at en byggegrund kan det, da grundens anvendelsesmuligheder kan være begrænset af blandt andet lokalplaner, kommuneplaner, lovgivning eller tinglyste rettigheder på grunden.

Som en del af vores rådgivning sørger vi også for, at handlen bliver korrekt gennemført og der kommer styr på diverse formaliteter. Heriblandt sørger vi for, at der bliver udarbejdet og tinglyst et skøde, at der bliver udarbejdet en refusionsopgørelse og at det koordineres med bankerne, så købesummen frigives rettidigt til sælger.

Byggeprojektet

Når byggegrunden er i hus, starter for alvor byggeprocessen. Her kommer du næppe uden om at indgå aftaler med et eller flere byggefirmaer. De aftaler du indgår med byggefirmaerne (entreprenørerne) kaldes entreprisekontrakter.

Som en del af vores rådgivning, gennemgår vi enterprisekontrakterne og hjælper med at forhandle dem på plads, så de sikrer dig den bedste retstilling. Det er vigtigt, at dette bliver gjort grundigt, da entreprisekontrakterne er det aftalegrundlag, som regulerer hele forholdet mellem dig og entreprenørerne.

I entreprisekontrakterne reguleres det blandt andet, hvad der skal laves, til hvilken pris og på hvilke vilkår. Det reguleres også heri, hvordan du er stillet, hvis der opstår problemer undervejs. Det er vigtigt, at der er et klart aftalegrundlag, som sikrer dig en god retstilling i tilfælde af, at byggeriet eksempelvis forsinkes eller lignende.

Kan du opføre dit drømmehus på byggegrunden?

Når du har fundet den rigtige byggegrund, er det vigtigt, at din advokat får alle tilgængelige oplysninger om grunden og nærområdet, så vi kan se, om dit færdighusprojekt kan realiseres.

Der kan eksempelvis være forskellige begrænsninger i lokalplaner, kommuneplaner, love, eller i form af eksisterende, begrænsende rettigheder tinglyst på byggegrunden. I forbindelse med vores gennemgang af købsaftalen om byggegrunden, sikrer vi, at der ikke er forhold, der spænder ben for dit byggeprojekt.

Køb grund og byg hus - Pakkepris. Spar 3.850 kr.

Køb grund og byg hus

Færdighusprojekt03

Denne pakke er til dig, der både skal købe en byggegrund og opføre dit drømmehus på grunden.

 • Din boligadvokat assisterer med købet af din nye byggegrund og gennemgår købsaftalen med bilag.
 • Din boligadvokat afholder telefonmøde med dig og får klarlagt de for dig vigtige forbehold.
 • Din boligadvokat udarbejder godkendelsesbrev og forhandler forbeholdene med sælger/mægler på dine vegne.
 • Vi koordinerer med bank i forhold til tinglysning m.m.
 • Vi ekspederer/kontrollerer skødet.
 • Vi ekspedere/kontrollerer refusionsopgørelsen.
 • Din boligadvokat gennemgår din entreprisekontrakt og sikrer, at du bliver stillet bedst muligt overfor entreprenøren.
 • Din boligadvokat udarbejder godkendelsesbrev til entreprenøren og påbegynder forhandlingerne på dine vegne for at sikre dig det bedst mulige og klare aftalegrundlag.
 • Din boligadvokat afslutter forhandlingerne med entreprenøren og hjælper jer i mål, således at entreprisekontrakten bliver endelig.

Pris 12.400 kr.

Inkl. moms
Kontakt os

Kontakt advokat Henrik Baastrand så du trygt kan underskrive købsaftalerne om dit færdighusprojekt

Henrik Baastrand

Advokat, afdelingsleder for bolighandler

Ring på tel: 8743 5524

Eller send en mail til bolig@sagfoererne.com.

Læs mere om Henrik her

Guide til færdighusprojekter

Hvis du overvejer at købe en byggegrund for derefter at opføre din bolig, er der en række ting, du skal være opmærksom på. Det gælder både, når grunden skal indkøbes, og når boligen skal opføres. Det kan du læse mere om herunder.

Entreprisekontrakt   

Når først byggegrunden er i hus, og det dermed er sikkert, at grunden kan anvendes til det ønskede formål, skal der indgås en entreprisekontrakt med et byggefirma. En entreprisekontrakt er ofte kompleks og indeholder såvel juridiske som byggetekniske termer. Vi anbefaler, at du både har bistand til den juridiske og den byggetekniske gennemgang af entrepriseaftalen med hjælp fra en advokat og en byggesagkyndig.

Dine omkostninger ved færdighusprojekt

Du skal yderligere være opmærksom på, at der i tillæg til købesummen kan være følgende omkostninger forbundet med at købe bolig:

 • Omkostninger til din advokat på 12.400 kr.
 • Forsikringsomkostninger.
 • Udgifter til byggetilsyn.
 • Finansieringsomkostninger. Disse kan variere meget fra pengeinstitut til pengeinstitut, så det kan godt betale sig at indhente flere tilbud.
 • Tinglysningsafgift til staten.

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores advokater inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2021 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361 | Cookie- og persondatapolitik | Almene oplysninger