Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5524
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
Mange synes, at advokater er dyre og prøver derfor at undgå at bruge advokatrådgivning. Det er dog ikke nødvendigvis klogt. Ofte er boligadvokater ikke så dyre som mange frygter, og det er muligt at spare penge, hvis man ser sig ordenligt for, før man vælger sin advokat. Her kan du læse mere om, hvilke priser du skal forvente, hvis du har brug for en boligadvokat, og hvordan du hjælper dig selv til at finde den rette boligadvokat.
Står du foran en bolighandel, kan det være en rigtig god ide at hyre en boligadvokat til at hjælpe dig sikkert igennem handlen. At det er vigtigt med den rette rådgivning, ved de fleste. Nogle vælger dog at spare boligadvokatens rådgivning væk, fordi de tror at det er dyrere, end det reelt er.
Udover at det kan være risikabelt at spare rådgivningen væk, kan det meget let vise sig, at rådgivning fra en boligadvokat er billigere, end du går rundt og tror. Mange boligadvokater tilbyder pakkeydelser, hvor alt nødvendig rådgivning er inkluderet til en fast pris. Vælger du at gå med en pakkeløsning, er den samlede pris for boligadvokatens rådgivning ofte i omegnen af 6.000 - 8.000 kr. Holdt op imod hvad en bolighandel ellers koster, må det siges at være et ret begrænset beløb. Det er samtidig også penge givet godt ud, da den rette rådgivning kan spare dig for (meget) dyre fejltrin.
De samlede pakkeløsninger indeholder ofte alt den rådgivning du har brug for – fra start til slut. Normalt er det din billigste mulighed, da du med en fast samlet pris slipper for at skulle tilkøbe nødvendige ekstra ydelser. Det kan normalt ikke svare sig at købe en pakke, hvor alt ikke er inkluderet, for så at tilkøbe de sidste ting du har brug for. Ofte tager boligadvokater en timepris der gør, at tilkøbte ydelser hurtigt kommer til at koste mere end prisen for pakketilbud.
Er du en erfaren boligkøber, som ikke har brug for den store forkromede rådgivning fra start til slut, tilbyder de fleste advokater også at løse de enkelte opgaver, du har brug for hjælp til. Det kan være ting som at stå for skødeskrivningen og tinglysningen. De fleste boligadvokater tilbyder faste priser på udarbejdelse af skødet og tinglysning heraf til mellem 2.000 – og 4.000 kr. Husk dog på, at selvom det er en billig løsning, forudsætter det, at du selv kan stå for de resterende opgaver.
Når du skal vælge din boligadvokat, bør du selvfølgelig se på prisen. De fleste har jo ikke lyst til at betale mere end nødvendigt. Tjek derfor altid hvilke priser og pakker den pågældende advokat tilbyder.
Når det er sagt kan det hurtigt komme til at fremstå som om, at der er store prisforskelle mellem forskellige boligadvokater. Det er dog ikke helt realiteten. I virkeligheden varierer priserne ikke meget mellem forskellige boligadvokater.
Søger du på nettet efter boligadvokater, er det dog ikke nødvendigvis det billede, du får. Nogle boligadvokater annoncerer med priser, som fremstår en del lavere end gennemsnittet. Det skyldes ikke, at de pågældende boligadvokater lyver. Ofte er forklaringen, at der er forskel på hvad rådgivningen inkluderer, og hvad der eventuelt skal tilkøbes. Derfor kan en umiddelbart meget lav pris sagtens ende i den høje ende, når den endelige regning er klar. Før du vælger din boligadvokat, bør du derfor sætte dig ind i, hvad du har brug for. Når du har sat dig ind i det, kan du bedre vurdere, om din boligadvokats tilbud er det rette for dig, eller om du får brug for at tilkøbe mere, så prisen stiger.
Er du som boligkøbere er flest, er der en række ydelser, du har brug for fra din boligadvokat for at komme sikkert igennem dit boligkøb. Da det er ydelser, du nærmest med sikkerhed får brug for, bør du undersøge om disse er inkluderet, før du kan vurdere, om et tilbud er godt eller ej. De ydelser, du bør tjekke om er inkluderet, er følgende:
Når særligt disse fremhæves, er det fordi, det er ydelser, som kan være (meget) svære at undvære. Får du eksempelvis ikke en advokatgennemgang af handlens dokumenter, kan du risikere at overse noget vigtigt, som kan ændre forudsætningerne for din bolighandel dramatisk. Tilsvarende kan du ende med at snyde dig selv for mange penge, hvis du ikke får udarbejdet en (korrekt) refusionsopgørelse.
Hvis nogle af disse ydelser ikke er inkluderet i prisen, kan det meget vel blive nødvendigt at tilkøbe dem til en ufordelagtigt høj pris. Er du i tvivl om, hvorvidt disse ydelser er inkluderet, bør du spørge ind til det, før du indgår aftale med din boligadvokat. Viser det sig, at nødvendige ydelser ikke er inkluderet i prisen, bør du få klarlagt, hvad det i så fald koster.
Laver du en grundig gennemgang af de tilbud du finder hos landets forskellige boligadvokater, vil du med sikkerhed nå til den konklusion, at Sagførerne er blandt Danmarks billigste boligadvokater.
En bolighandel er en stor beslutning med mange penge involveret. Derfor er det vigtigt, at du får de rette rådgivere med på sidelinjen. Blandt de rådgivere, du kan få brug for, er boligadvokater. For at få bedst udbytte af din rådgivning, er det vigtigt at vælge den rette boligadvokat.
Det kan være en jungle at vurdere, hvem den rette boligadvokat er for dig. Dels er der faglige kvalifikationer, som skal være til stede, men andre ting så som pris, geografi og lignende kan også spille ind. Et godt tip er at starte med at finde en erfaren boligadvokat. En vis mængde erfaring med bolighandler er altid en fordel. Dernæst kan det være en god ide, at se på, hvor pågældende advokat har kontorer. Kontor tæt på boligen, der skal handles, kan både være en fordel i forhold til lokalkendskab, og hvis du ønsker at mødes fysisk med din advokat.
Før du vælger din boligadvokat, bør du selvfølgelig også se på prisen for den rådgivning, du har brug for. Når du skal vurdere prisen, bør du på forhånd tjekke, at den rådgivningspakke du vælger også indeholder alt den rådgivning, du har brug for. Vælger du en rådgivningspakke, som ikke indeholder de ydelser, du har brug for, risikerer du at komme galt afsted ved din bolighandel eller betale ekstra for at få den sidste, nødvendige rådgivning.
For de fleste boligkøbere vil det være nødvendigt med en rådgivning, der i hvert fald inkluderer følgende ydelser:
Hvis nogle af de oplistede ydelser ikke er inkluderet i prisen, bør du på forhånd tjekke op på prisen herfor, før du indgår aftale med din boligadvokat. Det vil ofte vise sig, at du får brug alle eller flere af disse ydelser. Sker det, er det rart på forhånd at have klare rammer for, hvad det i så fald vil koste.
Kristoffer Machenhauer Nielsen, advokat Lasse Clausen Ottsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5524 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
En bolighandel er en stor beslutning for både køber og sælger og involverer store beløb. Derfor er det vigtigt at få god rådgivning med på vejen. Ofte involverer bolighandler flere hundrede sider af dokumenter, hvoraf meget er skrevet i juridisk sprog. Dertil kommer, at lovgivningen dikterer at en række formalia skal opfyldes. Alt det kan du få en boligadvokat til at stå for, så du kan være sikker på, at der er styr på den del af handlen.
Din fordel ved at bruge en boligadvokat til din bolighandel er, at en professionel rådgiver på sidelinjen kan give dig sikkerhed for, at alt ved din bolighandel bliver som det skal være.
Den typiske bolighandel indeholder en større mængde af dokumenter i juridiske sprog, som det er vigtigt at du forstår indholdet af og der er en række formaliteter, som det er vigtigt at få på plads. Boligadvokatens rolle i en bolighandel er at sikre, at alt det kommer på plads, og du bliver sat ordentligt ind i, hvad handlen og dokumenternes indhold betyder for dig.
Uanset om du er køber eller sælger, vil du ofte opleve, at modparten også selv gør brug af en rådgiver. Det kan være en boligadvokat, en ejendomsmægler eller andet. Selvom de kan virke til at have styr på det, er vigtigt at være skeptisk overfor deres udsagn og forslag. Husk på, at de er der for at varetage modpartens hensyn. Boligadvokaten kan være din modvægt, der sikrer at aftalen også kommer til at afspejle dine interesser og sørger for, at går rigtigt til.
Boligadvokaten står altså for at varetage dine interesser bedst muligt overfor modparten og dennes rådgivere. Det kan både være relevant når købsaftalen skal forhandles på plads, og når handlen skal afsluttes. For at sikre dig, at du ikke snyder dig selv, er det en god ide at få en professionel rådgiver til at udarbejde ting som refusionsopgørelsen og stå for koordination med bank og lignende.
Der er ikke grundlæggende forskel på en advokat og en boligadvokat. Boligadvokater kan bedst betragtes som en underkategori indenfor advokater. Den uddannelsesmæssige baggrund er derfor den samme, og det er samme regelsæt, der regulerer deres arbejde.
Forskellen består i, at boligadvokater er særligt specialiserede indenfor boligområdet. Derfor har boligadvokater stor viden om blandt andet bolighandler. I modsætning til ’almindelige’ advokater arbejder boligadvokater med boligområdet hver dag. Derfor har boligadvokater en stor viden og erfaring udi bolighandler og der problemstillinger der kan opstå i den sammenhæng.
Fordelen ved at bruge en boligadvokat fremfor en ’almindelig’ advokat til din bolighandel er derfor, at du ved en boligadvokat får en rådgiver, som har en særligt stor viden på området og arbejder med bolighandler som en del af sit daglige arbejde. De fleste boligadvokater har medvirket ved virkeligt mange bolighandler og kan derfor bruge deres erfaring til at give den bedst mulige rådgivning.
Når du søger rådgivning til din bolighandel, vil du med stor sandsynlighed opleve at støde på en række forskellige typer af rådgivere med forskellige titler. Det kan umiddelbart være svært at gennemskue, hvad forskellen mellem de forskellige titler dækker over.
Blandt de mest udbredte typer af rådgivning, du kan få brug for, er juridisk rådgivning, byggeteknisk rådgivning og finansiel rådgivning.
Boligadvokater beskæftiger sig med juridisk rådgivning. Boligadvokatens rådgivning dækker altså primært de juridiske aspekter af en bolighandel. Det kan eksempelvis være udarbejdelse af skøde, gennemgang af tingbogsattester og lignende. Til gengæld er boligadvokaten ikke den rette at spørge til råds, hvis du eksempelvis har brug for en vurdering af en ejendoms fysiske stand.
Boligadvokater er dog ikke de eneste, som beskæftiger sig med juridisk rådgivning. Det gør også rådgivere med andre titler så som juridiske rådgivere, køberrådgivere, eller ejendomsmæglere. Forskellen mellem disse og boligadvokater er, at alle advokater har været igennem en 5-årig universitetsuddannelse i jura og efterfølgende den 3-årige advokatuddannelse. Det samme gælder ikke for de øvrige typer af juridiske rådgivere.
Advokat er en beskyttet titel og må kun bruges af personer med denne bestemte uddannelsesmæssige baggrund. Dertil kommer særlige krav til arbejdsmetoder, ansvarsforsikring og lignende. Flere af de andre titler så som ’juridisk rådgiver’ er ikke beskyttede og kan derfor i princippet benyttes af hvem som helst – uanset uddannelse.
En anden forskel er, at reglerne i Danmark er sådan, at kun advokater må føre sager på andres vegne ved domstolene. Det betyder, at hvis din rådgiver ikke er advokat, kan han ikke hjælpe dig, hvis der opstår en tvist, som skal løses ved en retssag. Det kan eksempelvis ske, hvis der opstår uenigheder omkring mangler ved boligen. I så fald er du nødt til at engagere en advokat, som kan føre sagen.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev