Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5521

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5521

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Ind- og fraflytningssyn

På denne side kan du blive klogere på reglerne om indflytningssyn og fraflytningssyn. Du kan blandt andet få svar på følgende:

    • Hvad er et indflytningssyn?
    • Hvad er et fraflytningssyn?
    • Hvad skal en udlejer være opmærksom på ved ind- og udflytningssyn?
    • Hvad skal en lejer være opmærksom på ved ind- og udflytningssyn?

Kontakt vores specialiserede advokater


Jeanette Brauer - advokat Lasse Clausen Ottsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5521 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Ind- og fraflytningssyn


Hvad er et indflytningssyn?

Et indflytningssyn er et syn som foretages inden at lejeren flytter ind i lejemålet. Ved et indflytningssyn tjekkes lejlighedens stand, og der udarbejdes herefter en indflytningsrapport, som beskriver lejemålets stand. Indflytningsrapporten kan få stor betydning, hvis der senere skulle opstå en tvist mellem lejer og udlejer om lejemålets stand. For både udlejer og lejer er det således vigtigt, at indflytningsrapporten er retvisende.

Ved selve indflytningssynet bør begge parter være til stede. Hvis en af parterne skulle være forhindret, bør denne part sende en anden i sit sted, som kan varetage vedkommendes interesser. 

Hvis du gerne vil læse mere om lejers indflytning, kan du klikke her.

Hvad er et fraflytningssyn?

I modsætning til et indflytningssyn, angår fraflytningssynet lejemålets stand ved lejers fraflytning. Selve processen er meget lig processen ved et indflytningssyn, hvilket betyder, at man undersøger lejemålets stand ved fraflytningen. 

Det er desværre ganske sædvanligt, at der opstår tvister i forbindelse med en lejers fraflytning. Hvis du er havnet i en konflikt med din lejer eller udlejer, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi bistår både lejere og udlejere. 

Hvis du vil læse mere om lejers fraflytning, kan du klikke her.

Opmærksomhedspunkter - lejer

Som lejer er der en række ting, som man bør være opmærksom på ved ind- og fraflytningssyn. De væsentligste gode råd ved ind- og fraflytningssyn er oplistet nedenfor. Du er dog altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om hvordan du skal håndtere et indflytnings- eller fraflytningstilsyn.

Gode råd til lejer:

    • Kig indflytningsrapporten godt igennem, inden der foretages fraflytningssyn
    • Hvis du ser nogle mangler ved indflytningssyn, så sørg for at det bliver noteret
    • Hvis du har haft udgifter til forbedring eller istandsættelse, så sikr dokumentation herfor
    • Skriv aldrig under på fraflytningsrapporten, hvis du ikke er enig i indholdet heraf

Opmærksomhedspunkter - udlejer

Som udlejer er der en række ting, som man bør være opmærksom på ved ind- og fraflytningssyn. De væsentligste gode råd ved ind- og fraflytningssyn er oplistet nedenfor. Du er dog altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om hvordan du skal håndtere et indflytnings- eller fraflytningstilsyn.

Gode råd til udlejer:

      • Få lejer til at kvittere for indflytningsrapporten
      • Få lejer til at kvittere for fraflytningsrapporten
      • Vær altid opmærksom på at frister i forbindelse med ind- og fraflytningssyn overholdes
      • Husk at du har pligt til at foretage ind- og fraflytningssyn, hvis du har mere end et lejemål

Lejeloven fraflytning efter 10 år

Hvis en lejer har boet i en lejebolig i mere end 10 år, kan der være nogle særlige regler der finder anvendelse. Hvorvidt reglerne herom finder anvendelse, beror imidlertid på forskellige forhold. I denne sammenhæng har det blandt andet betydning, hvem der er pålagt vedligeholdelsespligterne og hvornår lejekontrakten er fra. 

Ønsker du rådgivning om lejeloven og fraflytning efter 10 år, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi ser gerne din lejekontrakt igennem og sikrer at dine interesser bliver varetaget bedst muligt.

Hvis du gerne vil læse mere om lejekontrakter, kan du klikke her.

Istandsættelse ved fraflytning efter 8 år

Hvis lejemålet angår en almen bolig, er der nogle særlige regler man skal være opmærksom på. 


Forsimplet set går reglerne ud på, at udlejeren med tiden skal overtage den indvendige vedligeholdelsespligt. I praksis betyder det, at en udlejer af en almen bolig vil have overtaget den indvendige vedligeholdelsespligt efter 8 år og 4 måneder.  Det er dog vigtigt at bemærke, at reglerne ikke altid finder anvendelse. Hvis du vil vide om reglerne finder anvendelse for dig, kan du kontakte os for en drøftelse af din sag.

Hvis du ønsker at vide mere om vedligeholdelsespligter, kan du læse her.

Efterregning ved fraflytning

I forbindelse med en fraflytning er der ofte udgifter. Hvem der skal bære disse udgifter, beror på en konkret vurdering.

Hvis du som udlejer har haft udgifter, efter at din lejer er fraflyttet, kan du kontakte os for en drøftelse heraf, hvorefter vi kan vurdere om du har et krav imod lejeren, og i givet fald, hvor meget dette krav rimeligt kan fastslås til. Vi kan ligeledes hjælpe dig med at inddrive dit tilgodehavende, hvis det bliver aktuelt.

Hvis du som lejer er blevet mødt  med en efterregning ved fraflytning, kan du kontakte os for en drøftelse af, om regningen er rimelig. Hvis efterregningen er på et urimeligt højt beløb, kan vi hjælpe dig med at føre en sag imod din udlejer.

Fraflytningsopgørelse

I forbindelse med en lejers fraflytning, foretages der oftest et fraflytningssyn. En udlejer der udlejer mere end et lejemål er desuden forpligtet til at afholde et fraflytningssyn. I forlængelse heraf, er det sædvanligt, at der udarbejdes en fraflytningsopgørelse.

Fraflytningsopgørelsen er en økonomisk opgørelse over de udgifter der skal dækkes ved lejerens fraflytning. Det er dog ikke alt, som en udlejer kan kræve betalt af den fraflyttede lejer. Det vil i udgangspunktet kun være de omkostninger, som udlejeren har i forbindelse med istandsættelse af lejemålet. Hvad dette nærmere betyder, kan du kontakte os for at høre mere om. 


Selve fraflytningsopgørelsen skal desuden sendes indenfor rimelig tid, hvilket vil være forskelligt - men i praksis ofte indenfor få måneder.

Mød hele teamet med speciale i lejeret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon